2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第90页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
(
— Oh, sorry. I just took it ______. Mine is under the seat.
A.by myself
B.by hand
C.by accident
D.by mistake
D
) 1.— Sorry, sir. But is this your umbrella?— Oh, sorry. I just took it ______. Mine is under the seat.
A.by myself
B.by hand
C.by accident
D.by mistake
答案:
【解析】:
这个问题是一个英语选择题,考查的是对短语的理解和上下文语境的应用。题目中的对话是关于误拿雨伞的情境,需要选择一个合适的短语来描述这一行为。
A选项“by myself”意为“独自地”,与语境不符;
B选项“by hand”意为“用手”,与语境不符;
C选项“by accident”意为“偶然地”,虽然与拿错东西有点关联,但在此语境中更侧重于表达“无意中”拿错了,而不是“错误地”拿错了;
D选项“by mistake”意为“错误地”,恰好符合语境,即错误地拿走了别人的雨伞。
根据对话内容,可以确定正确答案。
【答案】:
D
这个问题是一个英语选择题,考查的是对短语的理解和上下文语境的应用。题目中的对话是关于误拿雨伞的情境,需要选择一个合适的短语来描述这一行为。
A选项“by myself”意为“独自地”,与语境不符;
B选项“by hand”意为“用手”,与语境不符;
C选项“by accident”意为“偶然地”,虽然与拿错东西有点关联,但在此语境中更侧重于表达“无意中”拿错了,而不是“错误地”拿错了;
D选项“by mistake”意为“错误地”,恰好符合语境,即错误地拿走了别人的雨伞。
根据对话内容,可以确定正确答案。
【答案】:
D
(
A.to laugh
B.laughing
C.laugh
D.laughed
C
) 2.The joke Tom told made me ______.A.to laugh
B.laughing
C.laugh
D.laughed
答案:
【解析】:本题考查非谓语动词的用法。在英语中,使役动词make后常接省略to的动词不定式作宾语补足语,表示“使某人做某事”。本题中,Tom told是定语从句,修饰joke,made是主句的谓语,me是宾语,空格处应填动词原形作宾语补足语,表示“这个笑话使我笑”。选项A是动词不定式但多了to,选项B是现在分词,选项D是过去分词,均不符合语法规则。
【答案】:C
【答案】:C
(
A.salt; salty enough
B.salt; enough salty
C.salty; salt enough
D.salty; enough salt
A
) 3.Mom added two spoons of ______ on the food but it still wasn't ______.A.salt; salty enough
B.salt; enough salty
C.salty; salt enough
D.salty; enough salt
答案:
【解析】:此题考查的是名词与形容词的用法以及enough的用法。首先,我们需要明确题目中的两个空格应该分别填入什么词性的词。第一个空格在"two spoons of"之后,显然应该填入名词,表示“两勺什么”。选项中只有salt是名词,表示“盐”,而salty是形容词,表示“咸的”,因此第一个空格应填salt。
接下来看第二个空格,它位于"wasn't"之后,显然应该填入形容词来描述食物的状态。同时,根据句意“但是它仍然不够咸”,我们知道这里需要用到“足够...”的表达,即“enough”。而enough作为副词修饰形容词时,应放在形容词之后,因此第二个空格应填入"salty enough"。
综上所述,我们可以确定答案为A选项,即"salt; salty enough"。
【答案】:A
接下来看第二个空格,它位于"wasn't"之后,显然应该填入形容词来描述食物的状态。同时,根据句意“但是它仍然不够咸”,我们知道这里需要用到“足够...”的表达,即“enough”。而enough作为副词修饰形容词时,应放在形容词之后,因此第二个空格应填入"salty enough"。
综上所述,我们可以确定答案为A选项,即"salt; salty enough"。
【答案】:A
( ) 4.The potatoes
A.cooked
B.are cooking
C.are cooked
D.have been cooked
D
for a long time, so they taste good.A.cooked
B.are cooking
C.are cooked
D.have been cooked
答案:
【解析】:
这是一道英语语法题,主要考查动词的时态和语态。题目中给出了一个句子“The potatoes ______ for a long time, so they taste good.”,需要选择一个合适的动词形式填入括号内。
A选项“cooked”是一般过去时,表示过去某个时间里发生的动作或状态,但题目中的“for a long time”表明这是一个持续一段时间的动作,所以A选项不合适。
B选项“are cooking”是现在进行时,表示现在进行的动作或存在的状态,但题目中的动作是持续了一段时间的,且已经完成,所以B选项也不合适。
C选项“are cooked”是一般现在时的被动语态,表示通常性、规律性、习惯性、真理性的动作或状态,但题目中的动作是已经完成的,所以C选项也不对。
D选项“have been cooked”是现在完成时的被动语态,表示动作发生在过去但与现在的情况有联系,或从过去某一时间开始一直延续到现在并还可能继续延续下去的动作。这与题目中的“for a long time”相符,表示土豆已经被煮了很长时间,所以味道很好。
【答案】:
D
这是一道英语语法题,主要考查动词的时态和语态。题目中给出了一个句子“The potatoes ______ for a long time, so they taste good.”,需要选择一个合适的动词形式填入括号内。
A选项“cooked”是一般过去时,表示过去某个时间里发生的动作或状态,但题目中的“for a long time”表明这是一个持续一段时间的动作,所以A选项不合适。
B选项“are cooking”是现在进行时,表示现在进行的动作或存在的状态,但题目中的动作是持续了一段时间的,且已经完成,所以B选项也不合适。
C选项“are cooked”是一般现在时的被动语态,表示通常性、规律性、习惯性、真理性的动作或状态,但题目中的动作是已经完成的,所以C选项也不对。
D选项“have been cooked”是现在完成时的被动语态,表示动作发生在过去但与现在的情况有联系,或从过去某一时间开始一直延续到现在并还可能继续延续下去的动作。这与题目中的“for a long time”相符,表示土豆已经被煮了很长时间,所以味道很好。
【答案】:
D
(
A.calls
B.called
C.calling
D.is called
B
) 5.The zipper was invented by an American ______ Whitcomb Judson.A.calls
B.called
C.calling
D.is called
答案:
【解析】:本题考查的是过去分词作为后置定语的用法。题干中需要一个词来修饰“an American”,说明这个美国人与Whitcomb Judson的关系。选项A是动词的第三人称单数形式,不能用作后置定语;选项C是现在分词,表示主动关系,但在此处我们需要表示被动关系;选项D是被动语态的完整形式,但在此处我们只需要一个后置定语,不需要完整的谓语结构。因此,选项B“called”是过去分词,用作后置定语,表示“被称为Whitcomb Judson的美国人”,是正确答案。
【答案】:B
【答案】:B
1. Grapes taste
2. The more the merchants (商家) know about their
3. The French fries have been in the paper bag for half an hour. They are not
4. I don't like dessert because it usually tastes too
5. The water in the sea is
sour
before they are ripe (成熟的).2. The more the merchants (商家) know about their
customers
, the better they can serve them.3. The French fries have been in the paper bag for half an hour. They are not
crispy
anymore.4. I don't like dessert because it usually tastes too
sweet
.5. The water in the sea is
salty
. People can't drink it directly.
答案:
1. sour
2. customers
3. crispy
4. sweet
5. salty
2. customers
3. crispy
4. sweet
5. salty
三、完形填空。先通读下列短文,弄懂大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
There are many interesting stories about who invented the coffee.
One of them is about a man named Omar from Mocha, Yemen. He was once driven into a desert. The man was very 1 and ate some berries from a tree. The berries, however, 2 too terrible. Omar tried to roast (烘烤) the berries to make them taste better, but in the end they became too 3 to eat. So he decided to boil them to make the berries soft. The man 4 creating a brown drink from them. After drinking it, he felt energetic (精力充沛的). When Omar later returned to Mocha, he 5 this "magical drink" back to the city. And it has been popular since then.

( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
( ) 4.
( ) 5.
There are many interesting stories about who invented the coffee.
One of them is about a man named Omar from Mocha, Yemen. He was once driven into a desert. The man was very 1 and ate some berries from a tree. The berries, however, 2 too terrible. Omar tried to roast (烘烤) the berries to make them taste better, but in the end they became too 3 to eat. So he decided to boil them to make the berries soft. The man 4 creating a brown drink from them. After drinking it, he felt energetic (精力充沛的). When Omar later returned to Mocha, he 5 this "magical drink" back to the city. And it has been popular since then.
( ) 1.
B
( ) 2.
C
( ) 3.
D
( ) 4.
A
( ) 5.
B
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,考查对词汇、短语的理解以及上下文语境的运用能力。解题的关键在于结合短文描述的情境,准确理解每个空所在句子的含义,并从所给选项中选出最符合语境的词汇。
1. 第一空:根据“ate some berries from a tree”可知,他吃树上的浆果,说明他处于饥饿状态,所以选hungry。
2. 第二空:根据“too terrible”可知,这里描述的是浆果的味道,所以用tasted。
3. 第三空:根据“to eat”以及“So he decided to boil them to make the berries soft”可知,浆果变得难以食用,结合选项,hard表示硬的,符合语境。
4. 第四空:“ending up doing sth.”表示最终做了某事,这里说他最终用浆果创造出了一种棕色饮品,所以选ended up。
5. 第五空:根据“returned to Mocha”以及“this 'magical drink' back to the city”可知,他把这种“神奇饮品”带回了城市,brought有带来的意思,符合语境。
【答案】:
1. B;2. C;3. D;4. A;5. B
这是一道英语完形填空题,考查对词汇、短语的理解以及上下文语境的运用能力。解题的关键在于结合短文描述的情境,准确理解每个空所在句子的含义,并从所给选项中选出最符合语境的词汇。
1. 第一空:根据“ate some berries from a tree”可知,他吃树上的浆果,说明他处于饥饿状态,所以选hungry。
2. 第二空:根据“too terrible”可知,这里描述的是浆果的味道,所以用tasted。
3. 第三空:根据“to eat”以及“So he decided to boil them to make the berries soft”可知,浆果变得难以食用,结合选项,hard表示硬的,符合语境。
4. 第四空:“ending up doing sth.”表示最终做了某事,这里说他最终用浆果创造出了一种棕色饮品,所以选ended up。
5. 第五空:根据“returned to Mocha”以及“this 'magical drink' back to the city”可知,他把这种“神奇饮品”带回了城市,brought有带来的意思,符合语境。
【答案】:
1. B;2. C;3. D;4. A;5. B
四、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
a
Nothing beats sitting against the couch (沙发) with a bowl of chips and a favorite sitcom. That's why we use the words "couch potato". As color TV sets came out and were widely used in the 1960s, our snack foods became more interesting and colorful.
There used to be many kinds of snacks at your local stores. Set your clock back half a century, and there were lots of ways to satisfy your hunger with salty snacks. Sadly, you will no longer find these old snacks.
b
It is widely believed that lemons were first discovered in the south of India and China. They were first used as plants to make the gardens look more beautiful. In 1747, lemons were first invented as a kind of drink by an English doctor called James Lind. Somebody may not like lemons, because they taste too sour. But actually, lemons are good for people's health. They can provide people's body with vitamins (维他命) A, B1, B2 and C. Also, they can help people lose weight.
c
There is hardly anyone who does not enjoy these sweet treats. It is a natural thing that our bodies want sweetness. People have had a sweet tooth since ancient times.
Sweet snacks have a long history in China. Early in the Tang Dynasty, some traders have put sugar into their ice to attract (吸引) more customers. In the Yuan Dynasty, people began to make ice-cream and this skill was brought to Italy by Marco Polo during the 13th century. After that, different kinds of sweet food became popular in many countries.
(
A. Because people always ate potato chips while watching TV.
B. Because people always ate potato chips and watch TV on the couch.
C. Because potato chips tasted better on the couch.
D. Because potato chips were made on the couch.
(
A. Lemons are good for people's health.
B. Lemons are fruit from western countries.
C. Lemons were first invented as a kind of drink in India.
D. Lemons taste sour because they have a lot of vitamins.
(
A. Who invented the first ice-cream?
B. What do the sweet treats look like?
C. How are sweet snacks usually made?
D. Why did traders in the Tang Dynasty put sugar to the ice?
(
A. Sweet food is necessary for our body.
B. Lemons can help people become beautiful.
C. The three kinds of food are not popular now.
D. Some old snacks are not produced anymore today.
(
A. The history of three kinds of food.
B. The influence of three kinds of food.
C. The popularity of three kinds of food.
D. The inventors of three kinds of food.
a
Nothing beats sitting against the couch (沙发) with a bowl of chips and a favorite sitcom. That's why we use the words "couch potato". As color TV sets came out and were widely used in the 1960s, our snack foods became more interesting and colorful.
There used to be many kinds of snacks at your local stores. Set your clock back half a century, and there were lots of ways to satisfy your hunger with salty snacks. Sadly, you will no longer find these old snacks.
b
It is widely believed that lemons were first discovered in the south of India and China. They were first used as plants to make the gardens look more beautiful. In 1747, lemons were first invented as a kind of drink by an English doctor called James Lind. Somebody may not like lemons, because they taste too sour. But actually, lemons are good for people's health. They can provide people's body with vitamins (维他命) A, B1, B2 and C. Also, they can help people lose weight.
c
There is hardly anyone who does not enjoy these sweet treats. It is a natural thing that our bodies want sweetness. People have had a sweet tooth since ancient times.
Sweet snacks have a long history in China. Early in the Tang Dynasty, some traders have put sugar into their ice to attract (吸引) more customers. In the Yuan Dynasty, people began to make ice-cream and this skill was brought to Italy by Marco Polo during the 13th century. After that, different kinds of sweet food became popular in many countries.
(
B
) 1. Why did people create the word "couch potato" according to Passage a?A. Because people always ate potato chips while watching TV.
B. Because people always ate potato chips and watch TV on the couch.
C. Because potato chips tasted better on the couch.
D. Because potato chips were made on the couch.
(
A
) 2. What can we learn from Passage b?A. Lemons are good for people's health.
B. Lemons are fruit from western countries.
C. Lemons were first invented as a kind of drink in India.
D. Lemons taste sour because they have a lot of vitamins.
(
D
) 3. Which of the following questions is answered in Passage c?A. Who invented the first ice-cream?
B. What do the sweet treats look like?
C. How are sweet snacks usually made?
D. Why did traders in the Tang Dynasty put sugar to the ice?
(
D
) 4. Which of the following is TRUE according to the passages?A. Sweet food is necessary for our body.
B. Lemons can help people become beautiful.
C. The three kinds of food are not popular now.
D. Some old snacks are not produced anymore today.
(
A
) 5. What do the three passages mainly talk about?A. The history of three kinds of food.
B. The influence of three kinds of food.
C. The popularity of three kinds of food.
D. The inventors of three kinds of food.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,考查学生对短文内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读每篇短文,然后根据短文内容对每个问题进行判断和选择。
1. 第一题问为什么人们创造了“couch potato”这个词,根据短文a中“Nothing beats sitting against the couch (沙发) with a bowl of chips and a favorite sitcom. That's why we use the words 'couch potato'.”可知,是因为人们总是在沙发上边吃薯片边看电视,所以选B。
2. 第二题问从短文b中能学到什么,根据短文b中“But actually, lemons are good for people's health.”可知,柠檬对人们的健康有益,所以选A。
3. 第三题问哪个问题在短文c中得到了回答,根据短文c中“Early in the Tang Dynasty, some traders have put sugar into their ice to attract (吸引) more customers.”可知,回答了为什么唐朝的商人在冰里加糖,所以选D。
4. 第四题问根据短文下列哪个选项是正确的,根据短文a中“Sadly, you will no longer find these old snacks.”可知,一些老零食现在不再生产了,所以选D。
5. 第五题问这三篇短文主要讲了什么,短文a讲了薯片等零食的历史,短文b讲了柠檬的历史,短文c讲了甜食的历史,所以主要讲了三种食物的历史,选A。
【答案】:
1. B;
2. A;
3. D;
4. D;
5. A。
这是一道英语阅读理解题,考查学生对短文内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读每篇短文,然后根据短文内容对每个问题进行判断和选择。
1. 第一题问为什么人们创造了“couch potato”这个词,根据短文a中“Nothing beats sitting against the couch (沙发) with a bowl of chips and a favorite sitcom. That's why we use the words 'couch potato'.”可知,是因为人们总是在沙发上边吃薯片边看电视,所以选B。
2. 第二题问从短文b中能学到什么,根据短文b中“But actually, lemons are good for people's health.”可知,柠檬对人们的健康有益,所以选A。
3. 第三题问哪个问题在短文c中得到了回答,根据短文c中“Early in the Tang Dynasty, some traders have put sugar into their ice to attract (吸引) more customers.”可知,回答了为什么唐朝的商人在冰里加糖,所以选D。
4. 第四题问根据短文下列哪个选项是正确的,根据短文a中“Sadly, you will no longer find these old snacks.”可知,一些老零食现在不再生产了,所以选D。
5. 第五题问这三篇短文主要讲了什么,短文a讲了薯片等零食的历史,短文b讲了柠檬的历史,短文c讲了甜食的历史,所以主要讲了三种食物的历史,选A。
【答案】:
1. B;
2. A;
3. D;
4. D;
5. A。
查看更多完整答案,请扫码查看