2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第39页
五、完成图表。根据短文内容,完成图表中所缺信息。
Do you have a poor sense of direction (方向感)? Do you always have trouble finding your way when you are in a new city? If your answers are yes, the following pieces of advice can be very useful for you.

When you are in a new city, it's wise of you to take a map of it. The map will be very helpful to you. When you lose your way, look at the map and find the place where you are. Then look for the place where you're going to on it. You will know how to get there easily.
Asking the traffic policeman for help can be the best way. At the traffic lights, there are usually some traffic policemen. They usually know the city well and they will be happy to help you. So when you have difficulty finding your way, feel free to get some help from them.
It's a good idea to take the taxi to the place you can't find. The taxi driver usually knows the way well. He can take you to the right place quickly but you have to pay some money for it.
You can also look at the sun. The sun may help you find your direction. For example, in the morning, the sun is in the east. In the late afternoon, the sun is in the west.
What's more, every city in the world has its own landmarks (地标). You can find the place you want to go to quickly if you know what the important landmarks are in the city. And usually you can find the landmarks on the map easily. Also when you ask someone for help, he or she may use the landmarks to answer you.

Take a map
position
helpful
arrive at/get to
understand
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解填空题,主要考查学生对短文内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读短文,找出与图表中各条建议对应的具体信息。
1. 第一空需要根据短文内容总结出第一条建议的概述,短文开头提到在新城市要带地图,所以这里可填“Take a map”。
2. 第二空对应“Take a map of it along”这条建议,根据“When you lose your way, look at the map and find the place where you are.”可知这里应填“position”。
3. 第三空对应“Ask traffic policemen for help”这条建议,根据“They usually know the city well and they will be happy to help you.”可知这里应填“helpful”。
4. 第四空对应“Take a taxi”这条建议,根据“He can take you to the right place quickly”可知这里应填“arrive at/get to”。
5. 第五空对应“Know the landmarks”这条建议,根据“Also when you ask someone for help, he or she may use the landmarks to answer you.”可知这里应填“understand”。
【答案】:
1. Take a map;2. position;3. helpful;4. arrive at/get to;5. understand

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭