2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第123页
五、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
The Old Summer Palace was once a beautiful garden. Among its artifacts (文物) were the Twelve Zodiac Animal Heads, which were symbols of great skill. ______ As China grew stronger, some of these priceless artifacts were brought home.

In April, 2000, people in Hong Kong were angry when the auction (拍卖) house, Christie’s, planned to sell two of the Zodiac heads. ______ The State Administration of Cultural Heritage tried to stop the auction, but failed.
Although the first try to stop the auction failed, Poly Group, a major Chinese State-owned company, stepped in. On April 30, 2000, Poly bought the Monkey and Ox heads at very high prices. Poly’s spokesperson said, “______ They will return to Beijing!”
The efforts continued with another auction, where Poly worked with other Chinese collectors to buy the Tiger Head. On May 2, 2000, Poly bought the Tiger Head at Sotheby’s for 15.44 million Hong Kong dollars.
______ In 2003, businessman Stanley Ho gave away the Pig Head to the Poly Art Museum. In 2007, Ho also bought the Horse Head and gave it away to the State Administration of Cultural Heritage. In 2013, the French Pinault family returned the Rat and Rabbit heads, which were placed in the National Museum.
So far, seven of the 12 Zodiac heads have returned to China, but the Dragon, Snake, Sheep, Rooster and Dog heads are still missing. ______
A. How can we get it back?
B. However, they are remains a mystery.
C. These treasures belong to all Chinese people.
D. They called for the return of the national treasures.
E. However, due to historical events, they were lost abroad.
F. Over time, more Zodiac heads have been brought back to China.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
| | | | | |
答案: 【解析】:这是一道英语阅读填空题,考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。解题的关键在于通读全文,把握文章的主旨大意,然后结合上下文的语境和逻辑关系,从选项中选出最符合空白处语境的答案。
1. 第一空前文提到圆明园曾是美丽的花园,文物中有十二生肖兽首,后文说随着中国强大,一些文物被带回家,所以此处应是说兽首因历史事件流失海外,E选项“However, due to historical events, they were lost abroad.”符合语境。
2. 第二空前文说香港人对拍卖行计划拍卖两个兽首感到愤怒,后文说国家文物局试图阻止拍卖但失败了,所以此处应是人们呼吁国宝回归,D选项“They called for the return of the national treasures.”符合语境。
3. 第三空前文说保利集团购买了猴首和牛首,后文说它们将回到北京,所以此处应是强调这些珍宝属于所有中国人,C选项“These treasures belong to all Chinese people.”符合语境。
4. 第四空后文列举了猪首、马首、鼠首和兔首回归中国的事例,所以此处应是说过段时间,更多的兽首被带回中国,F选项“Over time, more Zodiac heads have been brought back to China.”符合语境。
5. 第五空前文说目前12个兽首中有7个已经回归中国,但龙、蛇、羊、鸡和狗首仍然下落不明,所以此处应是表示它们仍然是谜,B选项“However, they are remains a mystery.”符合语境。
【答案】:1. E;2. D;3. C;4. F;5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭