2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第35页
四、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

One day an American asked Simon to go to London to visit his British friend, Rick. Rick told him his apartment was on the first floor. When he arrived, Simon went straight to the first floor of the building. But he was told that there was no Rick on that floor. Do you know why?
In fact, the British call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, while Americans would call it the second floor.
The story shows that there are a few cultural differences between Britain and America, though the British and Americans both speak English. The British usually hide their feelings. They hardly start a conversation with strangers. For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books. But Americans are quite different. They're more active and easier to talk with.
The British and Americans may use different terms (词语) for many things. The British usually use "football", "eraser" and "mail" while Americans like to use "soccer", "rubber" and "post".
Before we go to other countries, we'd better go online to search for some information about the culture there. It'll be helpful for us.
(
D
) 1. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The terms that the British and Americans use are quite similar.
B. Americans like playing "football" while the British love "soccer".
C. Americans usually do some reading when they're on the train.
D. The British usually hide their feelings, but Americans are more active.
(
B
) 2. How does the writer develop this passage?
A. By listing the facts.
B. By giving examples.
C. By offering suggestions.
D. By following directions.
(
C
) 3. What does this passage mainly talk about?
A. A funny story about Simon and Rick.
B. How to ask ways in America and Britain.
C. The cultural differences between America and Britain.
D. What preparations we should do before we go to other countries.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力,以及对文章结构和主旨的把握。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出与选项内容相符的句子。
A选项,文章提到英式英语和美式英语在词语使用上有差异,并非相当相似,所以A错误。
B选项,文章说的是英式英语用“football”,美式英语用“soccer”,与选项表述相反,所以B错误。
C选项,文章提到在火车上英式英语国家的人常读书看报,而不是美国人,所以C错误。
D选项,文章明确提到“The British usually hide their feelings. They're more active and easier to talk with.”,与D选项表述一致,所以D正确。
2. 第二题是考查文章的写作手法,文章通过讲述Simon和Rick的故事,以及列举英式英语和美式英语在词语使用上的不同例子,如“football”和“soccer”等,来阐述英美文化差异,所以是通过举例子的方式展开文章,选B。
3. 第三题是主旨大意题,文章开篇通过Simon和Rick的故事引出英美文化差异,接着从人们的行为习惯、词语使用等方面详细阐述英美文化差异,最后还提到去其他国家前要了解当地文化,所以文章主要讲的是英美文化差异,选C。
【答案】:
1. D
2. B
3. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭