2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第141页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
五、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
Street dance is an energetic and exciting kind of dance. It started with people dancing in the street.

1 Break dancing and the Melbourne Shuffle are two examples of it. And many of the hip-pop dances are popular street dance. Street dance changes and improves as people try different moves. And boys really enjoy it.
2 They introduced it as a subject at school. Dance teachers went to the school to teach the students how to perform at lunch breaks and after school. Many of the students were from homes with many problems. The students also used to behave (表现) badly. 3 The students felt that they could express their feelings in dancing. If they were angry, they could do some of the dance moves and throw away those feelings. If they were angry at something, dancing helped them to be more peaceful. Another good thing was that the students felt better about themselves. 4 The students focused on other subjects more. They got better grades. 4 They needed discipline (纪律) to come to practice and to learn the dance steps. They entered a dance competition and won! This was very good for them. The younger students began following them. 5
Today bands that combine (结合) singing with street dance have formed. Street dance is becoming a popular culture.
A. They are active role models.
B. Street dance has won lots of fans.
C. There are different kinds of street dance.
D. A school in Britain has seen how street dance has helped its pupils.
E. Taking part in the street dance also taught the students to work better with others.
F. When the street dance classes started, many of these problems seemed to be solved.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
Street dance is an energetic and exciting kind of dance. It started with people dancing in the street.
1 Break dancing and the Melbourne Shuffle are two examples of it. And many of the hip-pop dances are popular street dance. Street dance changes and improves as people try different moves. And boys really enjoy it.
2 They introduced it as a subject at school. Dance teachers went to the school to teach the students how to perform at lunch breaks and after school. Many of the students were from homes with many problems. The students also used to behave (表现) badly. 3 The students felt that they could express their feelings in dancing. If they were angry, they could do some of the dance moves and throw away those feelings. If they were angry at something, dancing helped them to be more peaceful. Another good thing was that the students felt better about themselves. 4 The students focused on other subjects more. They got better grades. 4 They needed discipline (纪律) to come to practice and to learn the dance steps. They entered a dance competition and won! This was very good for them. The younger students began following them. 5
Today bands that combine (结合) singing with street dance have formed. Street dance is becoming a popular culture.
A. They are active role models.
B. Street dance has won lots of fans.
C. There are different kinds of street dance.
D. A school in Britain has seen how street dance has helped its pupils.
E. Taking part in the street dance also taught the students to work better with others.
F. When the street dance classes started, many of these problems seemed to be solved.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读填空题,考查学生对短文内容的理解以及上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,分析每个空白处前后句子的意思,然后从给出的选项中选择最符合语境和逻辑的答案。
1. 第一空后提到“Break dancing and the Melbourne Shuffle are two examples of it.”,说明这里是在举例说明街舞的种类,所以第一空应选C“There are different kinds of street dance.”。
2. 第二空后提到“They introduced it as a subject at school.”,这里的“it”指代街舞,说明有一所学校将街舞引入学校作为一门学科,所以第二空应选D“A school in Britain has seen how street dance has helped its pupils.”。
3. 第三空前提到“Many of the students were from homes with many problems. The students also used to behave (表现) badly.”,说明学生存在很多问题,第三空后提到“The students felt that they could express their feelings in dancing.”,说明街舞课开始后这些问题得到了解决,所以第三空应选F“When the street dance classes started, many of these problems seemed to be solved.”。
4. 第四空前提到“The students focused on other subjects more. They got better grades.”,说明学生在其他学科上表现更好,第四空后提到“They needed discipline (纪律) to come to practice and to learn the dance steps.”,说明参加街舞也教会了学生更好地与他人合作,所以第四空应选E“Taking part in the street dance also taught the students to work better with others.”。
5. 第五空前提到“The younger students began following them.”,说明年轻的学生开始以他们为榜样,所以第五空应选A“They are active role models.”。
【答案】:
1. C;2. D;3. F;4. E;5. A
这是一道英语阅读填空题,考查学生对短文内容的理解以及上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,分析每个空白处前后句子的意思,然后从给出的选项中选择最符合语境和逻辑的答案。
1. 第一空后提到“Break dancing and the Melbourne Shuffle are two examples of it.”,说明这里是在举例说明街舞的种类,所以第一空应选C“There are different kinds of street dance.”。
2. 第二空后提到“They introduced it as a subject at school.”,这里的“it”指代街舞,说明有一所学校将街舞引入学校作为一门学科,所以第二空应选D“A school in Britain has seen how street dance has helped its pupils.”。
3. 第三空前提到“Many of the students were from homes with many problems. The students also used to behave (表现) badly.”,说明学生存在很多问题,第三空后提到“The students felt that they could express their feelings in dancing.”,说明街舞课开始后这些问题得到了解决,所以第三空应选F“When the street dance classes started, many of these problems seemed to be solved.”。
4. 第四空前提到“The students focused on other subjects more. They got better grades.”,说明学生在其他学科上表现更好,第四空后提到“They needed discipline (纪律) to come to practice and to learn the dance steps.”,说明参加街舞也教会了学生更好地与他人合作,所以第四空应选E“Taking part in the street dance also taught the students to work better with others.”。
5. 第五空前提到“The younger students began following them.”,说明年轻的学生开始以他们为榜样,所以第五空应选A“They are active role models.”。
【答案】:
1. C;2. D;3. F;4. E;5. A
查看更多完整答案,请扫码查看