2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第107页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
四、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
In the United States, sixteen, eighteen, and twenty-one are important ages in a person's life. There are usually no special celebrations for these birthdays. ______1______ After turning sixteen, a person can work and get a driver's license. Many high school students get part-time jobs and learn to drive soon after celebrating their sixteenth birthdays. ______2______

At the age of eighteen, a person in the United States can vote (选举) and smoke. ______3______ They are also not allowed to buy wine (酒) until they are twenty-one.
In many Latin cultures, a young woman's fifteenth birthday is important. ______4______ To mark this special day, families with teenage daughters have a celebration called a Quinceanera (成人礼). The day begins with the young woman and her family going to church (教堂). Later, there is a party and many guests are invited. ______5______ At this age, they can vote, drink wine and smoke. The second Monday in January is a national holiday called "Coming of Age Day". On this day, twenty-year-olds celebrate by first going to a church with their families. Later, they listen to speeches given by city and school leaders. After that, many celebrate with their family or friends late into the night.
A. At this age, she is regarded as an adult.
B. In Japan, young people become adults at twenty.
C. It is not common for Chinese teenagers to move out.
D. However, they are not allowed to go to many night clubs.
E. Some of them are even allowed to move out and leave home.
F. But each is a time when a person can do something new to show they're growing into an adult.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
| | | | | |
In the United States, sixteen, eighteen, and twenty-one are important ages in a person's life. There are usually no special celebrations for these birthdays. ______1______ After turning sixteen, a person can work and get a driver's license. Many high school students get part-time jobs and learn to drive soon after celebrating their sixteenth birthdays. ______2______
At the age of eighteen, a person in the United States can vote (选举) and smoke. ______3______ They are also not allowed to buy wine (酒) until they are twenty-one.
In many Latin cultures, a young woman's fifteenth birthday is important. ______4______ To mark this special day, families with teenage daughters have a celebration called a Quinceanera (成人礼). The day begins with the young woman and her family going to church (教堂). Later, there is a party and many guests are invited. ______5______ At this age, they can vote, drink wine and smoke. The second Monday in January is a national holiday called "Coming of Age Day". On this day, twenty-year-olds celebrate by first going to a church with their families. Later, they listen to speeches given by city and school leaders. After that, many celebrate with their family or friends late into the night.
A. At this age, she is regarded as an adult.
B. In Japan, young people become adults at twenty.
C. It is not common for Chinese teenagers to move out.
D. However, they are not allowed to go to many night clubs.
E. Some of them are even allowed to move out and leave home.
F. But each is a time when a person can do something new to show they're growing into an adult.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
| | | | | |
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读填空题,考查的是对文章内容的理解和上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,理解每个空白处前后句子的意思,然后从选项中找出与之匹配的内容。
1. 第一空前文提到“在美国,十六岁、十八岁和二十一岁是一个人一生中重要的年龄。这些生日通常没有特别的庆祝活动。”后文分别阐述了这三个年龄可以做的不同的事情,所以第一空需要一个过渡句,F选项“但每一个都是一个人可以做新事情来表明他们正在成长为成年人的时刻。”符合语境,起到承上启下的作用。
2. 第二空前文说“许多高中生在庆祝完十六岁生日后不久就做兼职工作和学开车。”后文应该是进一步说明十六岁还可以做的事,E选项“他们中的一些人甚至被允许搬出去离开家。”符合逻辑。
3. 第三空前文提到“在十八岁,美国的人可以投票和吸烟。”后文说“他们也不允许买酒直到二十一岁。”这里存在转折关系,D选项“然而,他们不允许去很多夜总会。”符合语境,进一步说明十八岁的限制。
4. 第四空前文提到“在许多拉丁文化中,年轻女子的十五岁生日很重要。”后文说“为了纪念这个特殊的日子,有十几岁女儿的家庭会举办一个叫做成人礼的庆祝活动。”A选项“在这个年龄,她被视为成年人。”解释了十五岁生日重要的原因,符合逻辑。
5. 第五空后文提到“在二十岁,他们可以投票、喝酒和吸烟。一月的第二个星期一是日本的‘成人日’。”这里是在说不同国家成年的年龄,B选项“在日本,年轻人在二十岁成为成年人。”符合语境。
【答案】:
1. F;2. E;3. D;4. A;5. B
这是一道英语阅读填空题,考查的是对文章内容的理解和上下文逻辑关系的把握。解题的关键在于仔细阅读短文,理解每个空白处前后句子的意思,然后从选项中找出与之匹配的内容。
1. 第一空前文提到“在美国,十六岁、十八岁和二十一岁是一个人一生中重要的年龄。这些生日通常没有特别的庆祝活动。”后文分别阐述了这三个年龄可以做的不同的事情,所以第一空需要一个过渡句,F选项“但每一个都是一个人可以做新事情来表明他们正在成长为成年人的时刻。”符合语境,起到承上启下的作用。
2. 第二空前文说“许多高中生在庆祝完十六岁生日后不久就做兼职工作和学开车。”后文应该是进一步说明十六岁还可以做的事,E选项“他们中的一些人甚至被允许搬出去离开家。”符合逻辑。
3. 第三空前文提到“在十八岁,美国的人可以投票和吸烟。”后文说“他们也不允许买酒直到二十一岁。”这里存在转折关系,D选项“然而,他们不允许去很多夜总会。”符合语境,进一步说明十八岁的限制。
4. 第四空前文提到“在许多拉丁文化中,年轻女子的十五岁生日很重要。”后文说“为了纪念这个特殊的日子,有十几岁女儿的家庭会举办一个叫做成人礼的庆祝活动。”A选项“在这个年龄,她被视为成年人。”解释了十五岁生日重要的原因,符合逻辑。
5. 第五空后文提到“在二十岁,他们可以投票、喝酒和吸烟。一月的第二个星期一是日本的‘成人日’。”这里是在说不同国家成年的年龄,B选项“在日本,年轻人在二十岁成为成年人。”符合语境。
【答案】:
1. F;2. E;3. D;4. A;5. B
查看更多完整答案,请扫码查看