2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版》

第75页
五、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
China has been developing its own large-scale (大规模的) language models, such as Huawei's Pangu NLP models and Baidu's ERNIE. On January 20, 2025, DeepSeek-R1, a new AI model made by a Chinese tech company, appeared. ______1______ It can do what ChatGPT can do, but it costs much less to develop.

______2______ And it is widely used in many different fields (领域), especially in education. It can provide students with personalized advice according to their strengths and weaknesses. It can also help students practice their language skills. This will make learning and teaching easier and more enjoyable.
______3______ Some people fear that the information the AI model provides may not always be correct. Also, some teachers and parents are worried that students may use the tool to cheat on homework.
While there are some challenges, many experts believe that AI-powered language models like DeepSeek-R1 have a bright future. ______4______ It will be easy for them to understand and respond (回应) to human language.
Whether you're a teacher looking for personalized instruction (指导), or a student thirsty for new things, AI always has something to offer. But the bottom line (底线)? ______5______
A. Be honest and use it wisely.
B. It gave a surprise to the world.
C. AI might take the place of human.
D. DeepSeek-R1 has become increasingly popular.
E. As technology develops, they will surely get better.
F. However, there are also worries about the widespread use of AI.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
| | | | | |
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读填空题,考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。解题的关键在于通读全文,把握文章的主旨大意,然后结合上下文语境,从选项中选出最符合空白处语境和逻辑的答案。
1. 第一空前文提到“On January 20, 2025, DeepSeek - R1, a new AI model made by a Chinese tech company, appeared.”,后文说“It can do what ChatGPT can do, but it costs much less to develop it.”,说明这个新模型的出现给世界带来了惊喜,B选项“It gave a surprise to the world.”符合语境。
2. 第二空后文提到“And it is widely used in many different fields (领域), especially in education.”,说明这个模型越来越受欢迎,D选项“DeepSeek - R1 has become increasingly popular.”符合语境。
3. 第三空后文提到“Some people fear that the information the AI model provides may not always be correct. Also, some teachers and parents are worried that students may use the tool to cheat on homework.”,这些都是对人工智能广泛使用的担忧,F选项“However, there are also worries about the widespread use of AI.”符合语境。
4. 第四空前文提到“While there are some challenges, many experts believe that AI - powered language models like DeepSeek - R1 have a bright future.”,后文说“It will be easy for them to understand and respond (回应) to human language.”,说明随着技术的发展,它们会变得更好,E选项“As technology develops, they will surely get better.”符合语境。
5. 第五空前文提到“Whether you're a teacher looking for personalized instruction (指导), or a student thirsty for new things, AI always has something to offer. But the bottom line (底线)?”,这里强调使用人工智能的底线是要诚实且明智地使用,A选项“Be honest and use it wisely.”符合语境。
【答案】:
1. B;2. D;3. F;4. E;5. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭