2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
五、阅读填空。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
It was a February afternoon. We were in a classroom. Taylor Angler watched some ducks swimming on a farm. But it was all in her head. A virtual reality headset (虚拟现实头戴式显示设备) took her there! "I was surprised to find that the ducks were right in front of me," Taylor said after taking off the purple headset and finding herself still in the classroom. Many students around the world are taking VR "trips" like Taylor. But what effect (影响) does it have on learning?

Taking children to visit different places is a good way to teach them about the world. But what can children do if they forget it after the trip? 2
It's difficult to talk about something if you've never seen it with your own eyes. If you have never seen the ocean, with VR, you can have a look at it for yourself.
3 "Too often at schools, when you do experiments (实验), you put different kinds of chemicals together and then get the result. And if you aren't successful, you need to do it again," a high school teacher said. "But we don't have enough chemicals. 4 I don't have to use chemicals."
VR is useful, but that not to say we don't need real-world experiences. 5
A. It was an exciting experience.
B. VR lets children go back at any time.
C. VR helps us learn more about the world.
D. With VR, I just need to do it again on the computer.
E. VR can also help students at science classes at schools.
F. The real world is the one that we really need to learn about.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
It was a February afternoon. We were in a classroom. Taylor Angler watched some ducks swimming on a farm. But it was all in her head. A virtual reality headset (虚拟现实头戴式显示设备) took her there! "I was surprised to find that the ducks were right in front of me," Taylor said after taking off the purple headset and finding herself still in the classroom. Many students around the world are taking VR "trips" like Taylor. But what effect (影响) does it have on learning?
Taking children to visit different places is a good way to teach them about the world. But what can children do if they forget it after the trip? 2
It's difficult to talk about something if you've never seen it with your own eyes. If you have never seen the ocean, with VR, you can have a look at it for yourself.
3 "Too often at schools, when you do experiments (实验), you put different kinds of chemicals together and then get the result. And if you aren't successful, you need to do it again," a high school teacher said. "But we don't have enough chemicals. 4 I don't have to use chemicals."
VR is useful, but that not to say we don't need real-world experiences. 5
A. It was an exciting experience.
B. VR lets children go back at any time.
C. VR helps us learn more about the world.
D. With VR, I just need to do it again on the computer.
E. VR can also help students at science classes at schools.
F. The real world is the one that we really need to learn about.
| 1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读填空题,主要考查学生对短文内容的理解以及从给定选项中选择合适句子填入空白处的能力。解题的关键在于理解短文上下文的逻辑关系,以及每个空白处所需句子的含义和作用。
1. 第一空前文描述了Taylor戴上虚拟现实头戴式显示设备后仿佛看到鸭子就在眼前的惊喜,所以此处需要一个能表达这种感受的句子,A选项“It was an exciting experience.”(这是一次令人兴奋的经历)符合语境。
2. 第二空前文提到带孩子参观不同地方是了解世界的好方法,但孩子参观后可能会忘记,所以需要一个能解决这个问题的句子,B选项“VR lets children go back at any time.”(虚拟现实让孩子们可以随时回顾)符合逻辑。
3. 第三空后文讲述在学校做实验的情况,以及虚拟现实在其中的作用,所以此处需要一个引出虚拟现实在科学课上有帮助的句子,E选项“VR can also help students at science classes at schools.”(虚拟现实也可以帮助学校科学课上的学生)符合文意。
4. 第四空前文提到没有足够的化学试剂,后文说不用化学试剂,所以需要一个关于在电脑上进行实验的句子,D选项“With VR, I just need to do it again on the computer.”(有了虚拟现实,我只需要在电脑上再做一次)符合逻辑。
5. 第五空前文说虚拟现实有用,但不是说不需 要现实世界的体验,所以需要一个强调现实世界重要性的句子,F选项“The real world is the one that we really need to learn about.”(现实世界是我们真正需要了解的)符合语境。
【答案】:
1. A;2. B;3. E;4. D;5. F
这是一道英语阅读填空题,主要考查学生对短文内容的理解以及从给定选项中选择合适句子填入空白处的能力。解题的关键在于理解短文上下文的逻辑关系,以及每个空白处所需句子的含义和作用。
1. 第一空前文描述了Taylor戴上虚拟现实头戴式显示设备后仿佛看到鸭子就在眼前的惊喜,所以此处需要一个能表达这种感受的句子,A选项“It was an exciting experience.”(这是一次令人兴奋的经历)符合语境。
2. 第二空前文提到带孩子参观不同地方是了解世界的好方法,但孩子参观后可能会忘记,所以需要一个能解决这个问题的句子,B选项“VR lets children go back at any time.”(虚拟现实让孩子们可以随时回顾)符合逻辑。
3. 第三空后文讲述在学校做实验的情况,以及虚拟现实在其中的作用,所以此处需要一个引出虚拟现实在科学课上有帮助的句子,E选项“VR can also help students at science classes at schools.”(虚拟现实也可以帮助学校科学课上的学生)符合文意。
4. 第四空前文提到没有足够的化学试剂,后文说不用化学试剂,所以需要一个关于在电脑上进行实验的句子,D选项“With VR, I just need to do it again on the computer.”(有了虚拟现实,我只需要在电脑上再做一次)符合逻辑。
5. 第五空前文说虚拟现实有用,但不是说不需 要现实世界的体验,所以需要一个强调现实世界重要性的句子,F选项“The real world is the one that we really need to learn about.”(现实世界是我们真正需要了解的)符合语境。
【答案】:
1. A;2. B;3. E;4. D;5. F
查看更多完整答案,请扫码查看