2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学典四川九年级英语全一册人教版A版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
三、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
In schools all over the world, many boys and girls are learning foreign languages. Everybody knows his own language, but to know another is very useful.
How many languages are there in the world? There are about 1,500. English is one of them. It is used not only in England and the USA, but also in the other parts of the world.
What is the best way to learn a language? We should remember how we all learned our own language when we were children. If we could learn a second language in the same way, it would not seem so difficult. Think of what a small child does. He listens to what people say and tries to repeat (重复) what he hears. When he wants something, he has to ask for it. He is using the language, talking in it and thinking in it all the time. If a second language is used all the time, it will be learned soon.
It is also important to remember that we learn our own language by listening to people, not by looking at what they write. We should repeat what we hear. In school, though you learn to read and write as well as to hear and speak, it is best to learn all new words through the ears. You can read them, spell them and write them later.

(
A. English is the most popular language.
B. It's a must to learn English very well.
C. Learning foreign languages is useful to us.
D. People can just learn their own language well.
(
A. Think like a child. B. Ask others for help.
C. Begin at an early age. D. Use it as often as possible.
(
A. Ears. B. Mouth. C. Hands. D. Eyes.
In schools all over the world, many boys and girls are learning foreign languages. Everybody knows his own language, but to know another is very useful.
How many languages are there in the world? There are about 1,500. English is one of them. It is used not only in England and the USA, but also in the other parts of the world.
What is the best way to learn a language? We should remember how we all learned our own language when we were children. If we could learn a second language in the same way, it would not seem so difficult. Think of what a small child does. He listens to what people say and tries to repeat (重复) what he hears. When he wants something, he has to ask for it. He is using the language, talking in it and thinking in it all the time. If a second language is used all the time, it will be learned soon.
It is also important to remember that we learn our own language by listening to people, not by looking at what they write. We should repeat what we hear. In school, though you learn to read and write as well as to hear and speak, it is best to learn all new words through the ears. You can read them, spell them and write them later.
(
C
) 1. What can we learn from the first two paragraphs?A. English is the most popular language.
B. It's a must to learn English very well.
C. Learning foreign languages is useful to us.
D. People can just learn their own language well.
(
D
) 2. What is the best way to learn a language according to the passage?A. Think like a child. B. Ask others for help.
C. Begin at an early age. D. Use it as often as possible.
(
A
) 3. Which part of our body is the most important during a language learning according to the passage?A. Ears. B. Mouth. C. Hands. D. Eyes.
答案:
【解析】:
1. 这是一道阅读理解选择题,主要考查学生对文章前两段内容的理解。前两段提到全世界很多孩子在学习外语,每个人都知道自己的语言,但知道另一种语言很有用,还提到世界上有大约1500种语言,英语是其中之一且在世界多地被使用。需要学生根据这些信息判断选项。
2. 这也是一道阅读理解选择题,考查学生对学习语言最佳方式的理解。文章提到应该像小时候学自己语言那样学第二语言,孩子通过听、说、用语言来学习,如果第二语言一直被使用,就会很快学会。需要学生根据这些内容选择最佳答案。
3. 这道题同样是阅读理解选择题,考查学生对学习语言时身体最重要部位的理解。文章提到我们学自己语言是通过听别人说,而不是看他们写,应该重复听到的,在学校虽然也学读写,但最好通过耳朵学新单词。需要学生根据这些信息判断选项。
【答案】:
1. C。从文章前两段可知,每个人都知道自己的语言,但学习另一种语言很有用,所以学习外语对我们是有用的,C选项正确。A选项“英语是最受欢迎的语言”文章未提及;B选项“必须学好英语”过于绝对,文章只是说英语是世界语言之一且被广泛使用,没说必须学好;D选项“人们只能学好自己的语言”与原文“to know another is very useful”矛盾。
2. D。根据文章“If a second language is used all the time, it will be learned soon.”可知,学习语言的最佳方式是尽可能多地使用它,D选项正确。A选项“像孩子一样思考”、B选项“向别人求助”、C选项“从很小的年龄开始”都不是文章提到的最佳方式。
3. A。由文章“It is also important to remember that we learn our own language by listening to people, not by looking at what they write. We should repeat what we hear. In school, though you learn to read and write as well as to hear and speak, it is best to learn all new words through the ears.”可知,在语言学习中耳朵是最重要的,A选项正确。B选项“嘴巴”、C选项“手”、D选项“眼睛”都不符合文章内容。
1. 这是一道阅读理解选择题,主要考查学生对文章前两段内容的理解。前两段提到全世界很多孩子在学习外语,每个人都知道自己的语言,但知道另一种语言很有用,还提到世界上有大约1500种语言,英语是其中之一且在世界多地被使用。需要学生根据这些信息判断选项。
2. 这也是一道阅读理解选择题,考查学生对学习语言最佳方式的理解。文章提到应该像小时候学自己语言那样学第二语言,孩子通过听、说、用语言来学习,如果第二语言一直被使用,就会很快学会。需要学生根据这些内容选择最佳答案。
3. 这道题同样是阅读理解选择题,考查学生对学习语言时身体最重要部位的理解。文章提到我们学自己语言是通过听别人说,而不是看他们写,应该重复听到的,在学校虽然也学读写,但最好通过耳朵学新单词。需要学生根据这些信息判断选项。
【答案】:
1. C。从文章前两段可知,每个人都知道自己的语言,但学习另一种语言很有用,所以学习外语对我们是有用的,C选项正确。A选项“英语是最受欢迎的语言”文章未提及;B选项“必须学好英语”过于绝对,文章只是说英语是世界语言之一且被广泛使用,没说必须学好;D选项“人们只能学好自己的语言”与原文“to know another is very useful”矛盾。
2. D。根据文章“If a second language is used all the time, it will be learned soon.”可知,学习语言的最佳方式是尽可能多地使用它,D选项正确。A选项“像孩子一样思考”、B选项“向别人求助”、C选项“从很小的年龄开始”都不是文章提到的最佳方式。
3. A。由文章“It is also important to remember that we learn our own language by listening to people, not by looking at what they write. We should repeat what we hear. In school, though you learn to read and write as well as to hear and speak, it is best to learn all new words through the ears.”可知,在语言学习中耳朵是最重要的,A选项正确。B选项“嘴巴”、C选项“手”、D选项“眼睛”都不符合文章内容。
查看更多完整答案,请扫码查看