2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第92页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
阅读理解 C
关键词:robot 语篇类型:说明文 词数:339
难度:★★★☆
建议用时:8分钟
正确率:____/4
A new robot can jump three times higher than any other robot that its builders know of. It also out - jumps any living creature.
Many researchers studied how animals jump. But Elliot Hawkes’ team didn’t want to copy animals. Instead, they learned what features set limits on animal jumpers and found ways around those limits.
Muscles provide energy for many animals to jump. As they stretch, muscles and tendons (腱) store energy. They release it as they move back to their normal length. The stored energy propels the jump. But a muscle can only tense and release once per jump. Most animal jumpers develop large motors (muscles) and small springs (tendons).
A robot jumper can use a small motor and a large spring because it can use a latch(弹簧锁) to keep the spring in place. With each jump, the spring stretches a bit more. The motor’s power gets multiplied over many jumps as it is stored in the spring. Hawkes’ team used this type of system to maximize how high a robot can jump.
The new robot has two types of springs. As its legs bend, rubber bands connected to them also stretch. By the time the robot is ready to jump, it has a round shape. When the latch releases, the legs and rubber bands snap(啪地合上) back into a narrow shape similar to a model rocket. Then the robot shoots up at nearly 100 kilometers per hour. When the robot lands, it can position itself for the next jump.
“I’m impressed with how high the robot can jump,” says Cynthia Sung, a scientist not involved in the study. “But it needs some improvements. It can’t control its jump height or direction.” Her team has made its own jumping robot named REBOund. That robot can’t jump very high. But it can be programmed to jump to different heights.
Hawkes’ team is working to add steering to its robot. They also want to find a way for it to collect samples on the moon. They hope to turn it into a space explorer.
8. What does the underlined word “propels” in paragraph 3 mean?
A. Drives.
B. Limits.
C. Balances.
D. Explains.
9. How did Hawkes’ team maximize the height their robot could jump to?
A. By helping it store enough energy in advance.
B. By helping it multiply power from many jumps.
C. By equipping it with multiple power engines.
D. By applying excellent animal jumpers’ type of system.
10. What does Hawkes’ robot look like when it’s shooting upward?
A. An arrow.
B. A flat board.
C. A round ball.
D. A model rocket.
11. What is an advantage of REBOund compared to Hawkes’ robot?
A. It is a special space explorer.
B. It can change its jump direction freely.
C. It can control the jump height.
D. It is connected with a computer.
关键词:robot 语篇类型:说明文 词数:339
难度:★★★☆
建议用时:8分钟
正确率:____/4
A new robot can jump three times higher than any other robot that its builders know of. It also out - jumps any living creature.
Many researchers studied how animals jump. But Elliot Hawkes’ team didn’t want to copy animals. Instead, they learned what features set limits on animal jumpers and found ways around those limits.
Muscles provide energy for many animals to jump. As they stretch, muscles and tendons (腱) store energy. They release it as they move back to their normal length. The stored energy propels the jump. But a muscle can only tense and release once per jump. Most animal jumpers develop large motors (muscles) and small springs (tendons).
A robot jumper can use a small motor and a large spring because it can use a latch(弹簧锁) to keep the spring in place. With each jump, the spring stretches a bit more. The motor’s power gets multiplied over many jumps as it is stored in the spring. Hawkes’ team used this type of system to maximize how high a robot can jump.
The new robot has two types of springs. As its legs bend, rubber bands connected to them also stretch. By the time the robot is ready to jump, it has a round shape. When the latch releases, the legs and rubber bands snap(啪地合上) back into a narrow shape similar to a model rocket. Then the robot shoots up at nearly 100 kilometers per hour. When the robot lands, it can position itself for the next jump.
“I’m impressed with how high the robot can jump,” says Cynthia Sung, a scientist not involved in the study. “But it needs some improvements. It can’t control its jump height or direction.” Her team has made its own jumping robot named REBOund. That robot can’t jump very high. But it can be programmed to jump to different heights.
Hawkes’ team is working to add steering to its robot. They also want to find a way for it to collect samples on the moon. They hope to turn it into a space explorer.
8. What does the underlined word “propels” in paragraph 3 mean?
A. Drives.
B. Limits.
C. Balances.
D. Explains.
9. How did Hawkes’ team maximize the height their robot could jump to?
A. By helping it store enough energy in advance.
B. By helping it multiply power from many jumps.
C. By equipping it with multiple power engines.
D. By applying excellent animal jumpers’ type of system.
10. What does Hawkes’ robot look like when it’s shooting upward?
A. An arrow.
B. A flat board.
C. A round ball.
D. A model rocket.
11. What is an advantage of REBOund compared to Hawkes’ robot?
A. It is a special space explorer.
B. It can change its jump direction freely.
C. It can control the jump height.
D. It is connected with a computer.
答案:
8.A 词义猜测题。根据画线词所在段的第一句“Muscles provide energy for many animals to jump.”可知,肌肉能够为许多动物的跳跃提供能量。由此可知,肌肉储存的能量能够“驱动”跳跃。drive意为“驱动;驱使”,与画线词意义相近。
9.B 细节理解题。根据第四段最后两句“The motor’s power gets multiplied over many jumps as it is stored in the spring. Hawkes’ team used this type of system to maximize how high a robot can jump.”可知,Hawkes的团队通过帮助机器人储存多次跳跃的能量使这款机器人的弹跳高度最大化。
10.D 细节理解题。根据第五段第四、五句“When the latch releases, the legs and rubber bands snap back into a narrow shape similar to a model rocket. Then the robot shoots up at nearly 100 kilometers per hour.”可知,当弹簧锁松开时,腿和橡皮筋会弹回一个类似火箭模型的形状,然后机器人以每小时近100千米的速度向上弹起。由此可知,机器人在向上弹起的过程中像一个火箭模型。
11.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“But it needs some improvements. It can’t control its jump height or direction.”和“Her team has made its own jumping robot named REBOund. That robot can’t jump very high. But it can be programmed to jump to different heights.”可知,Cynthia Sung提到Hawkes的团队研发的机器人无法控制其弹跳高度和方向。而她的团队研发的名为REBOund的弹跳机器人虽然弹跳得没有那么高,但它能跳到不同的高度。由此可推知,REBOund的一个优势是它可以控制弹跳高度。
9.B 细节理解题。根据第四段最后两句“The motor’s power gets multiplied over many jumps as it is stored in the spring. Hawkes’ team used this type of system to maximize how high a robot can jump.”可知,Hawkes的团队通过帮助机器人储存多次跳跃的能量使这款机器人的弹跳高度最大化。
10.D 细节理解题。根据第五段第四、五句“When the latch releases, the legs and rubber bands snap back into a narrow shape similar to a model rocket. Then the robot shoots up at nearly 100 kilometers per hour.”可知,当弹簧锁松开时,腿和橡皮筋会弹回一个类似火箭模型的形状,然后机器人以每小时近100千米的速度向上弹起。由此可知,机器人在向上弹起的过程中像一个火箭模型。
11.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“But it needs some improvements. It can’t control its jump height or direction.”和“Her team has made its own jumping robot named REBOund. That robot can’t jump very high. But it can be programmed to jump to different heights.”可知,Cynthia Sung提到Hawkes的团队研发的机器人无法控制其弹跳高度和方向。而她的团队研发的名为REBOund的弹跳机器人虽然弹跳得没有那么高,但它能跳到不同的高度。由此可推知,REBOund的一个优势是它可以控制弹跳高度。
查看更多完整答案,请扫码查看