2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第154页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
David Flucker celebrated his 100th birthday on June 22, but that didn’t mean he had got any plans to slow down—the next day he still went to work at St. Columba’s Hospice shop, a charity shop, as usual.
David is so dedicated to the volunteering role that he spends two hours traveling to the shop, and another two traveling back. His journey includes two buses and a 20 - minute walk each way, which he does regardless of the weather.
“It is a wonderful feeling to be doing something. I work three days a week, Thursday, Friday and Saturday, which are the busiest days,” David said. “We get a lot of donations, like toys, books and puzzles. I check the items to see if they’re okay.”
David enjoys sorting out donations to the charity, and the tasks helped him when he was diagnosed (诊断) with cancer. David started working in the charity shop after he was diagnosed with cancer and spent two weeks being cared for by St. Columba’s Hospice. So he decided to do something in return. Now he enjoys the public - facing role and the social aspect of his work.
When he isn’t working, he likes to tend to his garden and build model railways which he sells to raise money for the hospice.
David, who retired aged 72 having worked as a printer, said his advanced years were no barrier to enjoying himself. He was taken on a boat tour of the Firth of Forth on his birthday. “I went to South Queensferry and had a sail down the Firth of Forth. I saw parts of Scotland I’d not seen before,” David said. “I got quite a surprise as the band started to sing ‘Happy Birthday’. I had a great birthday cake covered with fruits.”
4. What does the underlined word “dedicated” in paragraph 2 mean?
A. Close.
B. Devoted.
C. blind.
D. Important.
5. What does David do while working at St. Columba’s Hospice shop?
A. He prints materials for donators.
B. He sells model railways to customers.
C. He collects donations to the charity shop.
D. He sorts out donations to the charity shop.
6. Why did David start working at St. Columba’s Hospice shop?
A. To repay the hospice for its generous help.
B. To offer some help to cancer patients.
C. To seek a public - facing role in society.
D. To remove his attention from his illness.
7. What made David surprised on his 100th birthday?
A. Having a sail down the Firth of Forth.
B. A band’s singing “Happy Birthday” to him.
C. Visiting South Queensferry for the first time.
D. Having a great birthday cake with his co - workers.
David is so dedicated to the volunteering role that he spends two hours traveling to the shop, and another two traveling back. His journey includes two buses and a 20 - minute walk each way, which he does regardless of the weather.
“It is a wonderful feeling to be doing something. I work three days a week, Thursday, Friday and Saturday, which are the busiest days,” David said. “We get a lot of donations, like toys, books and puzzles. I check the items to see if they’re okay.”
David enjoys sorting out donations to the charity, and the tasks helped him when he was diagnosed (诊断) with cancer. David started working in the charity shop after he was diagnosed with cancer and spent two weeks being cared for by St. Columba’s Hospice. So he decided to do something in return. Now he enjoys the public - facing role and the social aspect of his work.
When he isn’t working, he likes to tend to his garden and build model railways which he sells to raise money for the hospice.
David, who retired aged 72 having worked as a printer, said his advanced years were no barrier to enjoying himself. He was taken on a boat tour of the Firth of Forth on his birthday. “I went to South Queensferry and had a sail down the Firth of Forth. I saw parts of Scotland I’d not seen before,” David said. “I got quite a surprise as the band started to sing ‘Happy Birthday’. I had a great birthday cake covered with fruits.”
4. What does the underlined word “dedicated” in paragraph 2 mean?
A. Close.
B. Devoted.
C. blind.
D. Important.
5. What does David do while working at St. Columba’s Hospice shop?
A. He prints materials for donators.
B. He sells model railways to customers.
C. He collects donations to the charity shop.
D. He sorts out donations to the charity shop.
6. Why did David start working at St. Columba’s Hospice shop?
A. To repay the hospice for its generous help.
B. To offer some help to cancer patients.
C. To seek a public - facing role in society.
D. To remove his attention from his illness.
7. What made David surprised on his 100th birthday?
A. Having a sail down the Firth of Forth.
B. A band’s singing “Happy Birthday” to him.
C. Visiting South Queensferry for the first time.
D. Having a great birthday cake with his co - workers.
答案:
4. B 词义猜测题。根据画线词后的“that he spends two hours traveling to the shop, and another two traveling back”可知,他花两个小时才能到慈善商店,从慈善商店回家还需要两个小时。由此可推知,他非常热衷于这项志愿工作,所以才甘愿奉献自己的时间前往。be dedicated to sth. 和 be devoted to sth.意思相近,意为“致力于某事;献身于某事”。
5. D 细节理解题。根据第四段第一句中的“David enjoys sorting out donations to the charity”可知,他的工作内容之一是整理慈善商店收到的捐赠品。
6. A 推理判断题。根据第四段第二、三句“David started working in the charity shop after he was diagnosed with cancer and spent two weeks being cared for by St. Columba’s Hospice. So he decided to do something in return.”可知,他在被诊断出患有癌症后,在St. Columba’s Hospice接受了两周的照料,所以他决定做点什么作为回报。由此可推知,他开始在这家临终安养院的慈善商店做志愿工作是为了回报这家临终安养院对他的帮助。
7. B 细节理解题。根据最后一段倒数第二句“I got quite a surprise as the band started to sing ‘Happy Birthday’.”可知,让他感到吃惊的是乐队为他唱“生日快乐”。
5. D 细节理解题。根据第四段第一句中的“David enjoys sorting out donations to the charity”可知,他的工作内容之一是整理慈善商店收到的捐赠品。
6. A 推理判断题。根据第四段第二、三句“David started working in the charity shop after he was diagnosed with cancer and spent two weeks being cared for by St. Columba’s Hospice. So he decided to do something in return.”可知,他在被诊断出患有癌症后,在St. Columba’s Hospice接受了两周的照料,所以他决定做点什么作为回报。由此可推知,他开始在这家临终安养院的慈善商店做志愿工作是为了回报这家临终安养院对他的帮助。
7. B 细节理解题。根据最后一段倒数第二句“I got quite a surprise as the band started to sing ‘Happy Birthday’.”可知,让他感到吃惊的是乐队为他唱“生日快乐”。
查看更多完整答案,请扫码查看