2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
For over 50 years, ecologists have studied the secret of the Namib Desert’s “fairy circles”, round spots, mostly barren of grass (寸草不生), which stretched 1, 100 miles across the grasslands of Southern Africa. A new study offers what may finally be evidence for a clear explanation.
What makes the fairy circles distinctive are the barren areas within them, but the growth of grasses around them is notable as well. For the past three years, Stephan Getzin and his team tracked the growth of the grasses during rainfall seasons. They placed sensors that could record the water in the soil at around 20 centimeters deep and monitored the grasses’ water uptake.
By analyzing the data, Getzin’s team found water from within the circles was depleting fast, despite not having any grass to use it, while the grasses on the outside were as strong as ever. Under the strong heat in the desert, these well - established grasses had created a system around their roots that drew any water toward them. The grasses from within the circles, which attempt to grow right after rainfall, were unable to receive enough water to live.
The study called this an example of “ecohydrological feedback(生态水文反馈)”, in which the barren circles become reservoirs(蓄水池) that help sustain grasses at the edges—though at the expense of grasses in the middle. “ This self - organization is used to protect themselves from the negative effects of drought,” Getzin said.
Getzin and his team also found the roots of young plants within the circles should be longer than those on the outside. This suggests, according to Getzin, that the grasses had created longer routes to compete with the outside ring’s grasses in the desert for water.
While the evidence brought forth from the study is a step forward, scientists believe there is still more research that could be done. “Plants do make intelligent patterns, and I will continue to work in this direction,” Getzin said.
8. What is special about “fairy circles”?
A. They are water pools in the desert.
B. There are many strong plants inside.
C. The land is mostly bare within the circles.
D. Many sensors are placed inside the circles.
9. What does the underlined word “depleting” in paragraph 3 mean?
A. Heating.
B. Decreasing.
C. Flowing.
D. Gathering.
10. Why do young plants within the circles develop longer roots?
A. To reach for water.
B. To hold on to the ground.
C. To protect the soil inside the ring.
D. To fight against natural disasters.
11. What is the text mainly about?
A. A natural reservoir in Africa.
B. Ecohydrological feedback effect.
C. Plant growth patterns in Southern Africa.
D. Mysterious “fairy circles” in the Namib Desert.
What makes the fairy circles distinctive are the barren areas within them, but the growth of grasses around them is notable as well. For the past three years, Stephan Getzin and his team tracked the growth of the grasses during rainfall seasons. They placed sensors that could record the water in the soil at around 20 centimeters deep and monitored the grasses’ water uptake.
By analyzing the data, Getzin’s team found water from within the circles was depleting fast, despite not having any grass to use it, while the grasses on the outside were as strong as ever. Under the strong heat in the desert, these well - established grasses had created a system around their roots that drew any water toward them. The grasses from within the circles, which attempt to grow right after rainfall, were unable to receive enough water to live.
The study called this an example of “ecohydrological feedback(生态水文反馈)”, in which the barren circles become reservoirs(蓄水池) that help sustain grasses at the edges—though at the expense of grasses in the middle. “ This self - organization is used to protect themselves from the negative effects of drought,” Getzin said.
Getzin and his team also found the roots of young plants within the circles should be longer than those on the outside. This suggests, according to Getzin, that the grasses had created longer routes to compete with the outside ring’s grasses in the desert for water.
While the evidence brought forth from the study is a step forward, scientists believe there is still more research that could be done. “Plants do make intelligent patterns, and I will continue to work in this direction,” Getzin said.
8. What is special about “fairy circles”?
A. They are water pools in the desert.
B. There are many strong plants inside.
C. The land is mostly bare within the circles.
D. Many sensors are placed inside the circles.
9. What does the underlined word “depleting” in paragraph 3 mean?
A. Heating.
B. Decreasing.
C. Flowing.
D. Gathering.
10. Why do young plants within the circles develop longer roots?
A. To reach for water.
B. To hold on to the ground.
C. To protect the soil inside the ring.
D. To fight against natural disasters.
11. What is the text mainly about?
A. A natural reservoir in Africa.
B. Ecohydrological feedback effect.
C. Plant growth patterns in Southern Africa.
D. Mysterious “fairy circles” in the Namib Desert.
答案:
8.C 细节理解题。根据第一段中的“ecologists have studied the secret of the Namib Desert’s ‘fairy circles’, round spots, mostly barren of grass”和第二段中的“What makes the fairy circles distinctive are the barren areas within them”可知,“精灵怪圈”里面的土地大多是光秃秃的。
9.B 词义猜测题。despite前后是转折关系,此处指尽管没有草使用水,但是圆圈内部的水却正在迅速减少,故decrease“减少”与画线词意思接近。
10.A 细节理解题。根据倒数第二段最后一句“This suggests, according to Getzin, that the grasses had created longer routes to compete with the outside ring’s grasses in the desert for water.”可知,这些草长出更长的根是为了获得水以求生存。
11.D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了非洲纳米布沙漠里的神秘的“精灵怪圈”,一项新研究对“精灵怪圈”的独特之处作出了解释。由此可知,D项“纳米布沙漠神秘的‘精灵怪圈’”符合题意。
9.B 词义猜测题。despite前后是转折关系,此处指尽管没有草使用水,但是圆圈内部的水却正在迅速减少,故decrease“减少”与画线词意思接近。
10.A 细节理解题。根据倒数第二段最后一句“This suggests, according to Getzin, that the grasses had created longer routes to compete with the outside ring’s grasses in the desert for water.”可知,这些草长出更长的根是为了获得水以求生存。
11.D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了非洲纳米布沙漠里的神秘的“精灵怪圈”,一项新研究对“精灵怪圈”的独特之处作出了解释。由此可知,D项“纳米布沙漠神秘的‘精灵怪圈’”符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看