2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
On some butterfly wings, “tails” may be more than just elegant decorations. They’re survival tools too. The tails seem to attract the attention of attacking birds, keeping them away from a butterfly’s more vital body parts, according to researchers.
Evolutionary biologist Ariane Chotard studies the wings of swallowtail butterflies. “A lot of butterflies display tails, and we don’t really know why,” Chotard explains.
Some butterfly species with false head or spot patterns on their wings are known to receive more attacks from predators (捕食者) in those regions. Chotard and her colleagues wondered if tails were also a target. So the researchers collected 138 swallowtail butterflies from the wild. Among the collected swallowtails, 65, or 47 percent, had damaged wings, all of which had at least one tail damaged. When all 130 wings in this group of damaged butterflies were counted, more than 82 percent of the wings had damaged tails, suggesting that predators may be targeting the long and thin parts.
To test that idea, the team kept wild - caught songbirds in cages. The researchers then showed the birds dummy butterflies made from gluing (粘贴) real swallowtail wings to a body made of small pieces of cardboard, and filmed the birds’ attacks. 43 out of 59 strikes, or nearly 73 percent, were on the hind wings. 23, or 39 percent, of the strikes touched both a tail and colored areas on the upper part of a hind wing.
The findings suggest that swallowtail tails deflect(转移) attacks away from the butterfly’s key body parts to extensions that easily tear off, allowing the insect to escape. This may be similar to the strategy some lizards use when giving up their tails to hungry predators.
It’s unclear if there are any costs to losing one or two tails. Future work determining the survival benefits of the tails could be one next step. “It would be informative to see how live swallowtail butterflies—both with and without tails—protect themselves from bird predators,” Chotard says.
8. Which aspect of the “tails” did Chotard focus on?
A. Their size.
B. Their color.
C. Their weight.
D. Their function.
9. What is the false head of a butterfly probably used to do?
A. Attack its predators.
B. Scare away its predators.
C. Help its partner target it easily.
D. Deflect attacks from its key body parts.
10. What does the underlined word “dummy” in paragraph 4 mean?
A. Artificial.
B. Colorful.
C. Various.
D. Healthy.
11. What is the text mainly about?
A. The butterfly’s key body parts.
B. The spot patterns on butterfly wings.
C. Why some butterflies display their “tails”.
D. Why some butterflies receive more attacks from birds.
Evolutionary biologist Ariane Chotard studies the wings of swallowtail butterflies. “A lot of butterflies display tails, and we don’t really know why,” Chotard explains.
Some butterfly species with false head or spot patterns on their wings are known to receive more attacks from predators (捕食者) in those regions. Chotard and her colleagues wondered if tails were also a target. So the researchers collected 138 swallowtail butterflies from the wild. Among the collected swallowtails, 65, or 47 percent, had damaged wings, all of which had at least one tail damaged. When all 130 wings in this group of damaged butterflies were counted, more than 82 percent of the wings had damaged tails, suggesting that predators may be targeting the long and thin parts.
To test that idea, the team kept wild - caught songbirds in cages. The researchers then showed the birds dummy butterflies made from gluing (粘贴) real swallowtail wings to a body made of small pieces of cardboard, and filmed the birds’ attacks. 43 out of 59 strikes, or nearly 73 percent, were on the hind wings. 23, or 39 percent, of the strikes touched both a tail and colored areas on the upper part of a hind wing.
The findings suggest that swallowtail tails deflect(转移) attacks away from the butterfly’s key body parts to extensions that easily tear off, allowing the insect to escape. This may be similar to the strategy some lizards use when giving up their tails to hungry predators.
It’s unclear if there are any costs to losing one or two tails. Future work determining the survival benefits of the tails could be one next step. “It would be informative to see how live swallowtail butterflies—both with and without tails—protect themselves from bird predators,” Chotard says.
8. Which aspect of the “tails” did Chotard focus on?
A. Their size.
B. Their color.
C. Their weight.
D. Their function.
9. What is the false head of a butterfly probably used to do?
A. Attack its predators.
B. Scare away its predators.
C. Help its partner target it easily.
D. Deflect attacks from its key body parts.
10. What does the underlined word “dummy” in paragraph 4 mean?
A. Artificial.
B. Colorful.
C. Various.
D. Healthy.
11. What is the text mainly about?
A. The butterfly’s key body parts.
B. The spot patterns on butterfly wings.
C. Why some butterflies display their “tails”.
D. Why some butterflies receive more attacks from birds.
答案:
8.D 推理判断题。根据第二段中Chotard所说的“A lot of butterflies display tails, and we don’t really know why”可知,Chotard想知道为什么蝴蝶有这种尾状物。再根据第一段中的“The tails seem to attract the attention of attacking birds, keeping them away from a butterfly’s more vital body parts”可知,蝴蝶的尾状物用来吸引攻击的鸟类,使它们远离蝴蝶更重要的身体部位。由此可推知,Chotard关注的是尾状物的功能。
9.D 推理判断题。根据第三段前两句可知,蝴蝶的假脑袋、翅膀上的点状图案和尾状物可能有同样的作用,蝴蝶的这些部位受到了捕食者更多的攻击。再根据倒数第二段第一句“The findings suggest that swallowtail tails deflect attacks away from the butterfly’s key body parts to extensions that easily tear off, allowing the insect to escape.”可知,燕尾蝶的尾状物将捕食者的攻击从蝴蝶身体的关键部位转移到容易撕掉的延伸部位(即尾状物),使燕尾蝶得以逃生。由此可推知,蝴蝶的假脑袋的作用可能是将捕食者的攻击从蝴蝶身体的关键部位转移开。
10.A 词义猜测题。根据画线词后的“made from gluing real swallowtail wings to a body made of small pieces of cardboard”可知,这些蝴蝶是通过把真正的燕尾蝶的尾状物粘贴在用小硬纸板做成的身体上制成的。也就是说,这些蝴蝶是“人造的”,故A项符合题意。
11.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要围绕蝴蝶翅膀后部的尾状物展开,介绍了它的作用——将捕食者的攻击从身体的关键部位转移到容易撕掉的延伸部位(即尾状物),从而让蝴蝶得以逃生,故C项“为什么有些蝴蝶会露出它们的‘尾巴’”符合文章主旨。
9.D 推理判断题。根据第三段前两句可知,蝴蝶的假脑袋、翅膀上的点状图案和尾状物可能有同样的作用,蝴蝶的这些部位受到了捕食者更多的攻击。再根据倒数第二段第一句“The findings suggest that swallowtail tails deflect attacks away from the butterfly’s key body parts to extensions that easily tear off, allowing the insect to escape.”可知,燕尾蝶的尾状物将捕食者的攻击从蝴蝶身体的关键部位转移到容易撕掉的延伸部位(即尾状物),使燕尾蝶得以逃生。由此可推知,蝴蝶的假脑袋的作用可能是将捕食者的攻击从蝴蝶身体的关键部位转移开。
10.A 词义猜测题。根据画线词后的“made from gluing real swallowtail wings to a body made of small pieces of cardboard”可知,这些蝴蝶是通过把真正的燕尾蝶的尾状物粘贴在用小硬纸板做成的身体上制成的。也就是说,这些蝴蝶是“人造的”,故A项符合题意。
11.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要围绕蝴蝶翅膀后部的尾状物展开,介绍了它的作用——将捕食者的攻击从身体的关键部位转移到容易撕掉的延伸部位(即尾状物),从而让蝴蝶得以逃生,故C项“为什么有些蝴蝶会露出它们的‘尾巴’”符合文章主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看