2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
Morpho butterflies(蓝闪蝶) are some of the most beautiful butterflies in the world, thanks to their shining blue wings. Recently, inspired by their special wings, researchers from Shenzhen University in China have developed a type of colored film, a material that can help keep the objects it’s attached to cooler. This new invention could revolutionize plenty of industries.
The problem of color and the absorption of heat has been bothering scientists for centuries. Color is an expression of light waves that are reflected back to the eye instead of being absorbed. The absorption of the light waves creates heat. White reflects all light waves back into the atmosphere, while colors only reflect some light waves back into the atmosphere. This is why white clothing is cooler than colored clothing. And this somewhat complex issue affects a surprising number of real - world issues. For example, running the air conditioner in electric cars can reduce the driving range by more than half.
To create a material that can circumvent these issues, Dr Wanlin Wang from Shenzhen University and his team looked to nature for inspiration. Specifically, they looked at the Morpho butterflies. According to New Scientist, the wings of the Morpho butterflies are made of nanoparticles(纳米粒子) that bend and bounce light waves to create color rather than absorbing them. This allows them to keep cool.
Wang and his team aren’t the first team to create materials allowing for passive cooling, but they’re the first to do so in color. All other materials have been white or clear, while the Shenzhen University team’s film comes in bright blue, yellow and red. Now the new material has tested well.
The hope is that eventually this type of film will be used to cover electric cars, keeping them cool, but in truth the possibilities are endless: colorful glass windows that keep buildings cool, self - cooling camping tents, cool - looking computers that don’t overheat, and so on. All of these may one day be a reality thanks to the beautiful Morpho butterflies.
8. Which aspect of the Morpho butterflies inspired the researchers to invent the colored film?
A. The way they fly.
B. The habitat they live in.
C. The temperature of their body.
D. The composition of their wings.
9. What does the underlined word “circumvent” in paragraph 3 mean?
A. Stress.
B. Confuse.
C. Raise.
D. Avoid.
10. What can be inferred about the Shenzhen University team’s film from the last paragraph?
A. It’s far from satisfying at present.
B. It will probably be applied to various fields.
C. It has been used in electric cars.
D. It will be available for people soon.
11. What is the text mainly about?
A. A new type of cooling film.
B. A unique kind of butterfly.
C. A creative way of creating clothing.
D. A special color of reflecting light waves.
The problem of color and the absorption of heat has been bothering scientists for centuries. Color is an expression of light waves that are reflected back to the eye instead of being absorbed. The absorption of the light waves creates heat. White reflects all light waves back into the atmosphere, while colors only reflect some light waves back into the atmosphere. This is why white clothing is cooler than colored clothing. And this somewhat complex issue affects a surprising number of real - world issues. For example, running the air conditioner in electric cars can reduce the driving range by more than half.
To create a material that can circumvent these issues, Dr Wanlin Wang from Shenzhen University and his team looked to nature for inspiration. Specifically, they looked at the Morpho butterflies. According to New Scientist, the wings of the Morpho butterflies are made of nanoparticles(纳米粒子) that bend and bounce light waves to create color rather than absorbing them. This allows them to keep cool.
Wang and his team aren’t the first team to create materials allowing for passive cooling, but they’re the first to do so in color. All other materials have been white or clear, while the Shenzhen University team’s film comes in bright blue, yellow and red. Now the new material has tested well.
The hope is that eventually this type of film will be used to cover electric cars, keeping them cool, but in truth the possibilities are endless: colorful glass windows that keep buildings cool, self - cooling camping tents, cool - looking computers that don’t overheat, and so on. All of these may one day be a reality thanks to the beautiful Morpho butterflies.
8. Which aspect of the Morpho butterflies inspired the researchers to invent the colored film?
A. The way they fly.
B. The habitat they live in.
C. The temperature of their body.
D. The composition of their wings.
9. What does the underlined word “circumvent” in paragraph 3 mean?
A. Stress.
B. Confuse.
C. Raise.
D. Avoid.
10. What can be inferred about the Shenzhen University team’s film from the last paragraph?
A. It’s far from satisfying at present.
B. It will probably be applied to various fields.
C. It has been used in electric cars.
D. It will be available for people soon.
11. What is the text mainly about?
A. A new type of cooling film.
B. A unique kind of butterfly.
C. A creative way of creating clothing.
D. A special color of reflecting light waves.
答案:
8.D 细节理解题。根据第一段中的“inspired by their special wings, researchers from Shenzhen University in China have developed a type of colored film”和第三段中的“Specifically, they looked at the Morpho butterflies...This allows them to keep cool.”可知,研究者们观察到蓝闪蝶的蓝色翅膀是由纳米粒子组成的,纳米粒子是使它们保持凉爽的关键,因此研究者受到了蓝闪蝶特殊的翅膀构造的启发,研发出了这种新材料。
9.D 词义猜测题。根据第二段中的“And this somewhat complex issue affects a surprising number of real - world issues... more than half.”可知,画线词后的 these issues 指的是像在电动汽车上运行空调会使行驶里程减少一半多这样的问题;再根据第一段可知,中国深圳大学的研究人员已经开发出一种彩色薄膜,这种材料可以帮助它所附着的物体保持凉爽。由此可推知,深圳大学的汪万林博士和他的团队最初想制造的材料可以防止出现第二段最后一句所提到的那样的问题,故画线词与 avoid“防止;避免”意思相近。
10.B 推理判断题。根据最后一段中的“The hope is that eventually this type of film will be used to cover electric cars, keeping them cool, but in truth the possibilities are endless:colorful glass windows that keep buildings cool, self - cooling camping tents, cool - looking computers that don’t overheat, and so on.”可知,人们希望这种薄膜最终能被用于覆盖电动汽车,但它的可能性是无限的,建筑物的玻璃窗、露营帐篷和电脑都可以使用这种薄膜来保持凉爽。由此可推知,这种薄膜以后可能被应用于各种领域。
11.A 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个研究团队受蓝闪蝶的翅膀构造的启发而开发的一种特殊的彩色冷却薄膜,包括这种薄膜的原理、未来的应用领域等,故选A项。
9.D 词义猜测题。根据第二段中的“And this somewhat complex issue affects a surprising number of real - world issues... more than half.”可知,画线词后的 these issues 指的是像在电动汽车上运行空调会使行驶里程减少一半多这样的问题;再根据第一段可知,中国深圳大学的研究人员已经开发出一种彩色薄膜,这种材料可以帮助它所附着的物体保持凉爽。由此可推知,深圳大学的汪万林博士和他的团队最初想制造的材料可以防止出现第二段最后一句所提到的那样的问题,故画线词与 avoid“防止;避免”意思相近。
10.B 推理判断题。根据最后一段中的“The hope is that eventually this type of film will be used to cover electric cars, keeping them cool, but in truth the possibilities are endless:colorful glass windows that keep buildings cool, self - cooling camping tents, cool - looking computers that don’t overheat, and so on.”可知,人们希望这种薄膜最终能被用于覆盖电动汽车,但它的可能性是无限的,建筑物的玻璃窗、露营帐篷和电脑都可以使用这种薄膜来保持凉爽。由此可推知,这种薄膜以后可能被应用于各种领域。
11.A 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个研究团队受蓝闪蝶的翅膀构造的启发而开发的一种特殊的彩色冷却薄膜,包括这种薄膜的原理、未来的应用领域等,故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看