2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
阅读理解七选五
关键词:composting
语篇类型:说明文
词数:235
难度:★★★★☆
建议用时:8分钟
正确率:____/5
Composting(制作堆肥) is using household or garden waste to produce materials that can later be added to enrich the soil with nutrients. __16__ It can also reduce household or garden waste. When it comes to how to speed up the composting process, here are some tips.
● Sort out materials in order of speed of decomposition. Food items should be kept aside from garden waste. __17__ Therefore, keeping it separate from food waste will allow usable compost to be available in a much shorter time.
● __18__ Oxygen supply can be aided through the incorporation of these holes or gaps. If the compost bin is made of bricks, the bricks can be positioned with small gaps in between to let go through. As for the wooden compost bin, holes can be drilled into the sides to provide natural gaps.
● Control water and temperature. On hot, dry days, the compost bin should be positioned out of direct sunlight to keep wet. __19__ On cooler days, position the compost bin somewhere with exposure to sunlight at some point during the day to increase microbial(微生物的) activity.
Obviously, as well as the nutritional benefits, composting is an easy way to contribute to the local environment. __20__ What’s more, some level of attention is needed to ensure that the results are effective and non - problematic. Lastly, it is important to check with local authorities that composting at home is permissible(许可的).
A. Compost needs warmth, too.
B. It can balance the soil structure.
C. Bring in oxygen as much as possible.
D. Include some holes or gaps in the compost bin design.
E. Though relatively easy to do, composting can be time - consuming.
F. Garden waste generally has something which is harder to break down.
G. These units are specially designed to compost indoors by controlling unwanted smells.
关键词:composting
语篇类型:说明文
词数:235
难度:★★★★☆
建议用时:8分钟
正确率:____/5
Composting(制作堆肥) is using household or garden waste to produce materials that can later be added to enrich the soil with nutrients. __16__ It can also reduce household or garden waste. When it comes to how to speed up the composting process, here are some tips.
● Sort out materials in order of speed of decomposition. Food items should be kept aside from garden waste. __17__ Therefore, keeping it separate from food waste will allow usable compost to be available in a much shorter time.
● __18__ Oxygen supply can be aided through the incorporation of these holes or gaps. If the compost bin is made of bricks, the bricks can be positioned with small gaps in between to let go through. As for the wooden compost bin, holes can be drilled into the sides to provide natural gaps.
● Control water and temperature. On hot, dry days, the compost bin should be positioned out of direct sunlight to keep wet. __19__ On cooler days, position the compost bin somewhere with exposure to sunlight at some point during the day to increase microbial(微生物的) activity.
Obviously, as well as the nutritional benefits, composting is an easy way to contribute to the local environment. __20__ What’s more, some level of attention is needed to ensure that the results are effective and non - problematic. Lastly, it is important to check with local authorities that composting at home is permissible(许可的).
A. Compost needs warmth, too.
B. It can balance the soil structure.
C. Bring in oxygen as much as possible.
D. Include some holes or gaps in the compost bin design.
E. Though relatively easy to do, composting can be time - consuming.
F. Garden waste generally has something which is harder to break down.
G. These units are specially designed to compost indoors by controlling unwanted smells.
答案:
16. B 下一句提到它也可以减少家庭或园林垃圾,根据下一句中的关键词also可知,空处也应是制作堆肥的好处,故B项“它可以平衡土壤结构”引出下文,符合语境。
17. F 上一句提到餐厨垃圾应与园林垃圾分开存放,下一句提到把餐厨垃圾与园林垃圾分开能够在更短的时间内获得堆肥。结合选项可知,F项“园林垃圾通常含有一些难以分解的东西”解释了要把餐厨垃圾和园林垃圾分开的原因,与下一句形成因果关系,符合语境。下一句中的Therefore是关键词。
18. D 根据上下文可知,空处是本段主旨句,且为祈使句,故应从C项和D项中选出答案项。通读本段可知,本段主要介绍了两种类型的堆肥桶:砖制的和木制的。砖制堆肥桶可以在砖之间留小的间隙,让空气通过;木制堆肥桶可以在侧面钻洞,以提供自然的空隙来让空气流通,故D项“在堆肥桶设计中加入一些孔洞或缝隙”符合语境,可作本段主旨句。D项中的some holes or gaps和下一句中的these holes or gaps相呼应。
19. A 根据上一句可知,在炎热干燥的日子里,堆肥桶应放置在避免阳光直射处以保持潮湿;根据下一句可知,在较冷的日子里,要将堆肥桶放置在白天某个时刻有阳光照射的地方。由此可推知,空处所填的内容应解释为什么在较冷的日子里又要将堆肥桶放置在白天某个时刻有阳光照射的地方,结合选项可知,A项“堆肥也需要热度”承上启下,符合语境。
20. E 上一句提到制作堆肥的一个好处——这是为当地环境作出贡献的一种简单方法,下文提到了堆肥需要注意的两个问题:给予一定程度的关注;确保在家制作堆肥是被当地政府允许的。再根据下文中的What’s more和Lastly可推知,空处所填的内容也应是在家制作堆肥需要关注的问题,结合选项可知,E项“尽管(制作堆肥)比较简单,但它很耗时”承上启下,符合语境。E项中的easy是关键信息。
17. F 上一句提到餐厨垃圾应与园林垃圾分开存放,下一句提到把餐厨垃圾与园林垃圾分开能够在更短的时间内获得堆肥。结合选项可知,F项“园林垃圾通常含有一些难以分解的东西”解释了要把餐厨垃圾和园林垃圾分开的原因,与下一句形成因果关系,符合语境。下一句中的Therefore是关键词。
18. D 根据上下文可知,空处是本段主旨句,且为祈使句,故应从C项和D项中选出答案项。通读本段可知,本段主要介绍了两种类型的堆肥桶:砖制的和木制的。砖制堆肥桶可以在砖之间留小的间隙,让空气通过;木制堆肥桶可以在侧面钻洞,以提供自然的空隙来让空气流通,故D项“在堆肥桶设计中加入一些孔洞或缝隙”符合语境,可作本段主旨句。D项中的some holes or gaps和下一句中的these holes or gaps相呼应。
19. A 根据上一句可知,在炎热干燥的日子里,堆肥桶应放置在避免阳光直射处以保持潮湿;根据下一句可知,在较冷的日子里,要将堆肥桶放置在白天某个时刻有阳光照射的地方。由此可推知,空处所填的内容应解释为什么在较冷的日子里又要将堆肥桶放置在白天某个时刻有阳光照射的地方,结合选项可知,A项“堆肥也需要热度”承上启下,符合语境。
20. E 上一句提到制作堆肥的一个好处——这是为当地环境作出贡献的一种简单方法,下文提到了堆肥需要注意的两个问题:给予一定程度的关注;确保在家制作堆肥是被当地政府允许的。再根据下文中的What’s more和Lastly可推知,空处所填的内容也应是在家制作堆肥需要关注的问题,结合选项可知,E项“尽管(制作堆肥)比较简单,但它很耗时”承上启下,符合语境。E项中的easy是关键信息。
查看更多完整答案,请扫码查看