2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
As people around the world swelter in rising heat, spare a thought for those living in city centers, where research has found that temperatures can be considerably higher than in surrounding rural areas. This phenomenon is known as the urban heat island (UHI) effect, where concrete buildings and infrastructure(基础设施) like roads absorb, keep and radiate more heat than green areas, leading to temperatures that are often several degrees Celsius higher.
Nonprofit Climate Central separately studied 44 cities and found that more than half of the residents analyzed lived in areas with a UHI index(指数) of 4.5 ℃ or higher. This means, for example, that on a day when temperatures in a park outside a city are 32.2 ℃, it would feel like 36.7 ℃ or higher for downtown residents.
From buildings to roads, urban infrastructure has been designed with materials that make cities warmer. Unlike concrete, grass and trees absorb less heat and release more water into the air. Emissions from buildings that use air conditioning also contribute to the heat, as do vehicles.
Heat can feel worse from one neighborhood to another due to how the areas are designed—often having a worse impact on lower - income households. This is because such homes are often located in densely populated areas with limited green spaces, where families struggle to pay the energy bills needed to cool their houses.
Exposure to urban heat islands was linked to about 4.3 percent of summer deaths in 93 European cities in 2015. Urgent action is needed in cities to prevent heat - related illnesses and deaths.
“Trees take 50 years to grow and reach their potential. It is not only important to think on strategies to increase the number of trees, but also on how to care for the ones we already have,” said Tamara Iungman, a researcher at the Barcelona Institute for Global Health. Other options include installing(设置) cool spaces in cities with shade and water fountains, as well as green roofs—covered vegetation—or painting them white to better reflect sunlight.
8. Which of the following can best replace the underlined words “swelter in” in the first paragraph?
A. suffer from
B. talk about
C. look into
D. cheer for
9. What is paragraph 3 mainly about?
A. Materials used in infrastructure in cities.
B. Sources of emissions released in cities.
C. Factors contributing to the UHI effect.
D. Ways to cool buildings in cities down.
10. What is a measure to help fight against the UHI effect?
A. Painting roofs white.
B. Banning building tall buildings.
C. Installing advanced air conditioners.
D. Replacing trees with grass.
11. What is the best title for the text?
A. Will the UHI Effect Last Long?
B. Will Urban Infrastructure Be Improved?
C. Global Warming Is Worsening in Cities
D. The UHI Effect Is Making Cities Dangerously Warm
Nonprofit Climate Central separately studied 44 cities and found that more than half of the residents analyzed lived in areas with a UHI index(指数) of 4.5 ℃ or higher. This means, for example, that on a day when temperatures in a park outside a city are 32.2 ℃, it would feel like 36.7 ℃ or higher for downtown residents.
From buildings to roads, urban infrastructure has been designed with materials that make cities warmer. Unlike concrete, grass and trees absorb less heat and release more water into the air. Emissions from buildings that use air conditioning also contribute to the heat, as do vehicles.
Heat can feel worse from one neighborhood to another due to how the areas are designed—often having a worse impact on lower - income households. This is because such homes are often located in densely populated areas with limited green spaces, where families struggle to pay the energy bills needed to cool their houses.
Exposure to urban heat islands was linked to about 4.3 percent of summer deaths in 93 European cities in 2015. Urgent action is needed in cities to prevent heat - related illnesses and deaths.
“Trees take 50 years to grow and reach their potential. It is not only important to think on strategies to increase the number of trees, but also on how to care for the ones we already have,” said Tamara Iungman, a researcher at the Barcelona Institute for Global Health. Other options include installing(设置) cool spaces in cities with shade and water fountains, as well as green roofs—covered vegetation—or painting them white to better reflect sunlight.
8. Which of the following can best replace the underlined words “swelter in” in the first paragraph?
A. suffer from
B. talk about
C. look into
D. cheer for
9. What is paragraph 3 mainly about?
A. Materials used in infrastructure in cities.
B. Sources of emissions released in cities.
C. Factors contributing to the UHI effect.
D. Ways to cool buildings in cities down.
10. What is a measure to help fight against the UHI effect?
A. Painting roofs white.
B. Banning building tall buildings.
C. Installing advanced air conditioners.
D. Replacing trees with grass.
11. What is the best title for the text?
A. Will the UHI Effect Last Long?
B. Will Urban Infrastructure Be Improved?
C. Global Warming Is Worsening in Cities
D. The UHI Effect Is Making Cities Dangerously Warm
答案:
8.A 词义猜测题。根据第一段中画线部分后的“city centers, where research has found that temperatures can be considerably higher than in surrounding rural areas”可知,研究发现,城市中心的温度可能比周边农村地区要高得多,由此引出了城市热岛效应的概念。再结合语境可知,画线词所在部分指当世界各地的人在不断升温的酷热中煎熬时,故swelter in可由suffer from代替,指世界各地的人遭受高温天气。
9.C 段落大意题。通读第三段可知,从建筑物到道路,城市基础设施的设计都使用了使城市更温暖的材料。与混凝土不同,草和树吸收的热量更少,向空气中释放的水分更多。使用空调系统的建筑物和车辆排放的废气也会增加热量。因此,该段介绍的是造成城市热岛效应的原因。
10.A 细节理解题。根据最后一段最后一句“Other options include installing cool spaces in cities with shade and water fountains, as well as green roofs... or painting them white to better reflect sunlight.”可知,将房顶涂成白色有助于更好地反射阳光,从而降低城市热岛效应的影响。
11.D 标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了城市热岛效应的概念、成因、危害以及应对措施等,故D项“城市热岛效应正在使城市变得极热”是本文最佳标题。
9.C 段落大意题。通读第三段可知,从建筑物到道路,城市基础设施的设计都使用了使城市更温暖的材料。与混凝土不同,草和树吸收的热量更少,向空气中释放的水分更多。使用空调系统的建筑物和车辆排放的废气也会增加热量。因此,该段介绍的是造成城市热岛效应的原因。
10.A 细节理解题。根据最后一段最后一句“Other options include installing cool spaces in cities with shade and water fountains, as well as green roofs... or painting them white to better reflect sunlight.”可知,将房顶涂成白色有助于更好地反射阳光,从而降低城市热岛效应的影响。
11.D 标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了城市热岛效应的概念、成因、危害以及应对措施等,故D项“城市热岛效应正在使城市变得极热”是本文最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看