2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
Natalie Te Paa, a blind singer - songwriter, was in London for her birthday with her friend Claire Sara. The two decided to go get a 21 together at a restaurant called Luciano. What happened after they ate their meal 22 them both. The staff at the restaurant 23 Natalie with a plate that read “happy birthday” written in Braille(布拉耶盲文) using chocolate!
“No way! They did not!” Natalie cried in 24 as she used her hands to feel the 25 chocolate dots. “Oh my gosh! Are you kidding me? Thank you so much.”
Before, when Natalie would celebrate her birthday at 26, the staff would sing to her like they do for most birthday guests. But this was the very first time a restaurant had accommodated her 27 in such a special way. The staff 28 to celebrate Natalie on her birthday—from 29 how to write the message in Braille to making sure the chocolate was cold enough so it would not melt when Natalie 30 it.
Natalie’s friend, Claire, took a video of the sweet moment, and she 31 it online. The touching scene won 32 immediately with the video being viewed more than 16 million times and 33 over 4.3 million likes.
What a sweet moment and a 34 way to make this birthday girl feel special and 35!
21. A. cake
B. meal
C. gift
D. drink
22. A. surprised
B. worried
C. greeted
D. changed
23. A. helped
B. scared
C. presented
D. filled
24. A. expectation
B. excitement
C. disappointment
D. curiosity
25. A. warm
B. beautiful
C. broken
D. raised
26. A. home
B. school
C. restaurants
D. stores
27. A. feeling
B. wish
C. goal
D. disability
28. A. cried for the moon
B. went to great lengths
C. scratched the surface
D. turned a blind eye
29. A. looking up
B. putting aside
C. answering
D. reporting
30. A. tasted
B. brushed
C. touched
D. dropped
31. A. shared
B. kept
C. edited
D. chose
32. A. investment
B. suggestion
C. experience
D. popularity
33. A. deserving
B. begging
C. receiving
D. holding
34. A. secret
B. creative
C. funny
D. hard
35. A. crazy
B. lucky
C. exposed
D. included
“No way! They did not!” Natalie cried in 24 as she used her hands to feel the 25 chocolate dots. “Oh my gosh! Are you kidding me? Thank you so much.”
Before, when Natalie would celebrate her birthday at 26, the staff would sing to her like they do for most birthday guests. But this was the very first time a restaurant had accommodated her 27 in such a special way. The staff 28 to celebrate Natalie on her birthday—from 29 how to write the message in Braille to making sure the chocolate was cold enough so it would not melt when Natalie 30 it.
Natalie’s friend, Claire, took a video of the sweet moment, and she 31 it online. The touching scene won 32 immediately with the video being viewed more than 16 million times and 33 over 4.3 million likes.
What a sweet moment and a 34 way to make this birthday girl feel special and 35!
21. A. cake
B. meal
C. gift
D. drink
22. A. surprised
B. worried
C. greeted
D. changed
23. A. helped
B. scared
C. presented
D. filled
24. A. expectation
B. excitement
C. disappointment
D. curiosity
25. A. warm
B. beautiful
C. broken
D. raised
26. A. home
B. school
C. restaurants
D. stores
27. A. feeling
B. wish
C. goal
D. disability
28. A. cried for the moon
B. went to great lengths
C. scratched the surface
D. turned a blind eye
29. A. looking up
B. putting aside
C. answering
D. reporting
30. A. tasted
B. brushed
C. touched
D. dropped
31. A. shared
B. kept
C. edited
D. chose
32. A. investment
B. suggestion
C. experience
D. popularity
33. A. deserving
B. begging
C. receiving
D. holding
34. A. secret
B. creative
C. funny
D. hard
35. A. crazy
B. lucky
C. exposed
D. included
答案:
21. B 根据空后的 at a restaurant 和下一句中的 they ate their meal 可知,此处指 Natalie 和朋友决定一起在一家餐馆吃饭。
22. A 根据下一句及第二段中的“No way! They did not!”和“Oh my gosh! Are you kidding me? Thank you so much.”可知,这家餐馆的员工的做法让 Natalie 和她的朋友十分惊喜。
23. C 那天是 Natalie 的生日,所以餐馆的员工送给她一个盘子,上面有用巧克力写的布拉耶盲文“生日快乐”。此处 present 是动词,意为“赠送;把……交给”。
24. B 根据本段中 Natalie 的话可推知,用手触碰到盲文后,她兴奋地喊叫。
25. D 根据 23 空后的“a plate that read ‘happy birthday’ written in Braille using chocolate”可知,盘子上的布拉耶盲文是用巧克力写的,故 Natalie 用手触碰到的应该是凸起的巧克力点。raised“凸起的”。
26. C 根据下文中的“this was the very first time a restaurant had accommodated her”可推知,以前在其他餐馆庆祝生日时,餐馆的员工只会为她唱歌。
27. D 根据第一段第一句中的“Natalie Te Paa, a blind singer - songwriter”可知,Natalie 是盲人。此处指这是第一次有餐馆以如此独特的方式顾及她的缺陷。
28. B 根据空后列举的餐馆的员工做的事情可知,他们竭尽全力为 Natalie 庆祝生日。因此,B 项符合语境。go to great lengths“竭尽全力;不遗余力”;cry for the moon“想做做不到的事;想要得不到的东西”;scratch the surface“触及表面;浅尝辄止”;turn a blind eye“视若无睹;视而不见”。
29. A 根据常识可知,对普通人来说,怎样用布拉耶盲文写信息是需要查阅的。look up“查阅”;put aside“把……暂放一边;把……留作后用”。
30. C 根据上文及 24 空后的“she used her hands to feel the...chocolate dots”可知,Natalie 是盲人,她需要用手去触碰盘子上用巧克力写的信息。
31. A 根据 32 空后的“the video being viewed more than 16 million times and...over 4.3 million likes”可知,这个视频在网上很受欢迎,可见 Claire 在网上分享了这个视频。
32. D 根据空后的“the video being viewed more than 16 million times and...over 4.3 million likes”可知,这个视频在网上很受欢迎。
33. C 这个视频在网上大受欢迎,收到了超过 430 万个“赞”。
34. B 根据上文可知,这家餐馆用了一种独特的、能顾及 Natalie 的缺陷的方式来庆祝她的生日,这是一种富有创造力的方式。
35. D 根据第三段第一句可知,以前在其他餐馆庆祝生日时,餐馆的员工只是像对待普通人那样对待 Natalie,而这家餐馆独特的方式让 Natalie 感觉社会也会包容自己,自己也能融入社会。
22. A 根据下一句及第二段中的“No way! They did not!”和“Oh my gosh! Are you kidding me? Thank you so much.”可知,这家餐馆的员工的做法让 Natalie 和她的朋友十分惊喜。
23. C 那天是 Natalie 的生日,所以餐馆的员工送给她一个盘子,上面有用巧克力写的布拉耶盲文“生日快乐”。此处 present 是动词,意为“赠送;把……交给”。
24. B 根据本段中 Natalie 的话可推知,用手触碰到盲文后,她兴奋地喊叫。
25. D 根据 23 空后的“a plate that read ‘happy birthday’ written in Braille using chocolate”可知,盘子上的布拉耶盲文是用巧克力写的,故 Natalie 用手触碰到的应该是凸起的巧克力点。raised“凸起的”。
26. C 根据下文中的“this was the very first time a restaurant had accommodated her”可推知,以前在其他餐馆庆祝生日时,餐馆的员工只会为她唱歌。
27. D 根据第一段第一句中的“Natalie Te Paa, a blind singer - songwriter”可知,Natalie 是盲人。此处指这是第一次有餐馆以如此独特的方式顾及她的缺陷。
28. B 根据空后列举的餐馆的员工做的事情可知,他们竭尽全力为 Natalie 庆祝生日。因此,B 项符合语境。go to great lengths“竭尽全力;不遗余力”;cry for the moon“想做做不到的事;想要得不到的东西”;scratch the surface“触及表面;浅尝辄止”;turn a blind eye“视若无睹;视而不见”。
29. A 根据常识可知,对普通人来说,怎样用布拉耶盲文写信息是需要查阅的。look up“查阅”;put aside“把……暂放一边;把……留作后用”。
30. C 根据上文及 24 空后的“she used her hands to feel the...chocolate dots”可知,Natalie 是盲人,她需要用手去触碰盘子上用巧克力写的信息。
31. A 根据 32 空后的“the video being viewed more than 16 million times and...over 4.3 million likes”可知,这个视频在网上很受欢迎,可见 Claire 在网上分享了这个视频。
32. D 根据空后的“the video being viewed more than 16 million times and...over 4.3 million likes”可知,这个视频在网上很受欢迎。
33. C 这个视频在网上大受欢迎,收到了超过 430 万个“赞”。
34. B 根据上文可知,这家餐馆用了一种独特的、能顾及 Natalie 的缺陷的方式来庆祝她的生日,这是一种富有创造力的方式。
35. D 根据第三段第一句可知,以前在其他餐馆庆祝生日时,餐馆的员工只是像对待普通人那样对待 Natalie,而这家餐馆独特的方式让 Natalie 感觉社会也会包容自己,自己也能融入社会。
查看更多完整答案,请扫码查看