2025年一本英语五合一必刷题高中人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本英语五合一必刷题高中人教版》

第11页
A 92 - year - old man who just finished a 24 - mile hike of the Grand Canyon is set to become the oldest person on record to have completed the feat(壮举).
Alfredo Aliaga, a Spaniard who lives in Berlin, hiked for 21 hours over two days to complete the hike on Oct. 15, according to hundreds of photos and videos submitted to USA TODAY. Along the way, Aliaga spread joy with his upbeat attitude and inspired plenty of hikers decades younger than him.
Aliaga’s journey in the Grand Canyon was recorded by his daughter, son - in - law, two independent witnesses and the many strangers who posted photos with the 92 - year - old along the way. Aliaga and his family tracked the hike using several methods, including Google Earth and shared the evidence with USA TODAY.
Aliaga’s network has so much material and proof to submit that they are still organizing the package that they plan to send to Guinness World Records this week. The current record - holder for the oldest person to have hiked through the Grand Canyon is John Jepkema of Craig, Colorado. Jepkema completed his hike over 5 days at the age of 91 in 2019.
Asked whether he could share his tips for a long life filled with adventures like his, Aliaga said it’s quite simple. “I have a routine, three things that I do every day and that is enough to be strong, happy and healthy when you are so old,” he said. “The first one: Eat healthy food and drink water with it. The second one: Walk for 30 minutes each day.” The third he said, is the most important: Sleep eight hours every night, going to bed and getting up at the same times every day. Aliaga said he began his three - step method when he was 74, so it’s never too late.
4. Which of the following can best describe Aliaga?
A. Determined and strict.
B. Courageous and positive.
C. Humorous and generous.
D. Independent and stubborn.
5. What can we learn about Aliaga’s hike through the Grand Canyon?
A. It was well - documented.
B. It was poorly - prepared.
C. It was widely - reported.
D. It was well - paid.
6. What do Aliaga and Jepkema have in common?
A. They are of the same age.
B. They both hold a world record.
C. They both shared their hike through USA TODAY.
D. They hiked through the Grand Canyon successfully.
7. What is Aliaga’s secret to his longevity?
A. His loving family.
B. His lifelong dream.
C. His healthy lifestyle.
D. His positive attitude.
答案: 4.B 推理判断题。根据第一段可知,Aliaga以92岁的高龄徒步24英里,穿越了美国大峡谷,由此可推知,他非常有勇气;根据第二段中的“Along the way,Aliaga spread joy with his upbeat attitude and inspired plenty of hikers decades younger than him.”可知,在这次徒步旅行中,Aliaga用他乐观的态度传播快乐,激励了许多比他年轻几十岁的徒步旅行者,由此可推知,Aliaga是一个积极乐观的人。故选B项。
5.A 细节理解题。根据第二段中的“Alfredo Aliaga,a Spaniard who lives in Berlin,hiked for 21 hours over two days to complete the hike on Oct. 15,according to hundreds of photos and videos submitted to USA TODAY.”和第三段可知,Aliaga的美国大峡谷徒步之旅由他的女儿、女婿等许多人记录了下来,他和他的家人用包括谷歌地球在内的几种方法追踪了这次徒步旅行,《今日美国》有大量关于他的这次徒步旅行的照片和视频。由此可知,他的这次徒步旅行是有大量证据可以证明的。
6.D 细节理解题。根据第四段中的“The current record - holder for the oldest person to have hiked through the Grand Canyon is John Jepkema of Craig,Colorado. Jepkema completed his hike over 5 days at the age of 91 in 2019.”可知,目前,徒步穿越美国大峡谷年龄最大的人的纪录保持者是John Jepkema,2019年,91岁的Jepkema用五天完成了他的徒步旅行。由此可知,Aliaga和Jepkema的共同之处在于他们都成功徒步穿越了美国大峡谷。
7.C 细节理解题。根据最后一段可知,Aliaga介绍了三个他长寿的秘诀:吃健康的食物并搭配着喝水;每天步行30分钟;每晚睡八个小时,在同一时间睡觉和起床。由此可知,他长寿的秘诀在于他健康的生活方式。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭