2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
Engineering researchers at the University of Waterloo are successfully using a robot to help keep children with learning disabilities focused on their work.
Educators have in recent years explored the use of social robots to help students learn, but most often, their research has focused on children with Autism Spectrum Disorder. As a result, little work has been done on the use of socially assistive robots for students with learning disabilities. Along with two other Waterloo engineering researchers and three experts from the Learning Disabilities Society in Vancouver, Dr Kerstin Dautenhahn, a professor of electrical and computer engineering, decided to change this, conducting a series of tests with a small robot called QT.
Dautenhahn, the Canada 150 Research Chair in Intelligent Robotics, said the robot’s ability to perform gestures using its head and hands, accompanied by its speech and facial features, makes it very suitable for use with children. Building on promising earlier research, the researchers divided 16 students with learning disabilities into two groups. In one group, students worked one - on - one with an instructor only. In the other group, the students worked one - on - one with an instructor and a QT robot. In the latter group, the instructor used a tablet to direct the robot, which then autonomously performed various activities using its speech and gestures. While the instructor controlled the sessions, the robot took over at certain times, decided by the instructor, to lead the students.
Besides introducing the sessions, the robot set goals and provided self - regulating strategies, if necessary. If the learning process was getting off - track, the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students back to the task. Students who worked with the robot, Dautenhahn said, “were indeed generally more engaged with their tasks and could complete their tasks at a higher rate compared to the students who weren’t assisted by a robot.”
Further studies using the robot were planned. A paper on the study was recently presented at the International Conference on Social Robotics in Florence, Italy.
8. Why did the researchers decide to conduct the tests with the QT robot?
A. To find ways to help students learn engineering.
B. To explore treatments for Autism Spectrum Disorder.
C. To help children having problems with their studies.
D. To make children develop an interest in learning.
9. What did children working with the QT robot probably think of it?
A. Inspiring.
B. Relaxing.
C. Entertaining.
D. Comforting.
10. What did the QT robot probably ask distracted children to do in the tests?
A. Do breathing exercises.
B. Make up a riddle.
C. Think out a game.
D. Play jokes on each other.
11. What is the best title for the text?
A. QT Robot Is a New Toy for Children with Disabilities
B. New Learning Strategies Are Being Applied to Students
C. Children with Autism Spectrum Disorder Are Getting Attention
D. Robot Helps Students with Learning Disabilities Stay Focused
Educators have in recent years explored the use of social robots to help students learn, but most often, their research has focused on children with Autism Spectrum Disorder. As a result, little work has been done on the use of socially assistive robots for students with learning disabilities. Along with two other Waterloo engineering researchers and three experts from the Learning Disabilities Society in Vancouver, Dr Kerstin Dautenhahn, a professor of electrical and computer engineering, decided to change this, conducting a series of tests with a small robot called QT.
Dautenhahn, the Canada 150 Research Chair in Intelligent Robotics, said the robot’s ability to perform gestures using its head and hands, accompanied by its speech and facial features, makes it very suitable for use with children. Building on promising earlier research, the researchers divided 16 students with learning disabilities into two groups. In one group, students worked one - on - one with an instructor only. In the other group, the students worked one - on - one with an instructor and a QT robot. In the latter group, the instructor used a tablet to direct the robot, which then autonomously performed various activities using its speech and gestures. While the instructor controlled the sessions, the robot took over at certain times, decided by the instructor, to lead the students.
Besides introducing the sessions, the robot set goals and provided self - regulating strategies, if necessary. If the learning process was getting off - track, the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students back to the task. Students who worked with the robot, Dautenhahn said, “were indeed generally more engaged with their tasks and could complete their tasks at a higher rate compared to the students who weren’t assisted by a robot.”
Further studies using the robot were planned. A paper on the study was recently presented at the International Conference on Social Robotics in Florence, Italy.
8. Why did the researchers decide to conduct the tests with the QT robot?
A. To find ways to help students learn engineering.
B. To explore treatments for Autism Spectrum Disorder.
C. To help children having problems with their studies.
D. To make children develop an interest in learning.
9. What did children working with the QT robot probably think of it?
A. Inspiring.
B. Relaxing.
C. Entertaining.
D. Comforting.
10. What did the QT robot probably ask distracted children to do in the tests?
A. Do breathing exercises.
B. Make up a riddle.
C. Think out a game.
D. Play jokes on each other.
11. What is the best title for the text?
A. QT Robot Is a New Toy for Children with Disabilities
B. New Learning Strategies Are Being Applied to Students
C. Children with Autism Spectrum Disorder Are Getting Attention
D. Robot Helps Students with Learning Disabilities Stay Focused
答案:
8.C 推理判断题。根据第二段可知,教育工作者的研究大多集中在患有孤独症谱系障碍的孩子身上,因此关于有学习障碍的学生使用社交辅助机器人的研究工作很少。Kerstin Dautenhahn博士他们决定改变这一现状,他们用一个名为QT的小型机器人进行了一系列测试。由此可推知,他们使用小型机器人QT进行一系列测试是为了帮助有学习障碍的孩子。
9.C 推理判断题。根据第三段中的“the robot’s ability to perform gestures using its head and hands, accompanied by its speech and facial features, makes it very suitable for use with children”和第四段中的“the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students”可知,机器人QT能够用它的头和手来做动作,配上它的语言和面部特征,使它非常适合孩子使用;而且它还能使用游戏、谜语、笑话、呼吸练习和运动等策略来引导学生。由此可推知,在测试中,孩子可能会认为这种机器人非常有趣。
10.A 细节理解题。根据第四段中的“If the learning process was getting off - track, the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students back to the task.”可知,如果学习过程偏离了轨道,机器人会使用游戏、谜语、笑话、呼吸练习和运动等策略来引导学生回到任务中来。故A项符合题意。
11.D 标题概括题。本文开篇点题,指出滑铁卢大学的工程学研究人员在测试中成功地使用机器人帮助有学习障碍的孩子集中精力学习,下文主要介绍了他们的测试过程,故D项“机器人帮助有学习障碍的学生保持专注”最适合作为文章标题。
9.C 推理判断题。根据第三段中的“the robot’s ability to perform gestures using its head and hands, accompanied by its speech and facial features, makes it very suitable for use with children”和第四段中的“the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students”可知,机器人QT能够用它的头和手来做动作,配上它的语言和面部特征,使它非常适合孩子使用;而且它还能使用游戏、谜语、笑话、呼吸练习和运动等策略来引导学生。由此可推知,在测试中,孩子可能会认为这种机器人非常有趣。
10.A 细节理解题。根据第四段中的“If the learning process was getting off - track, the robot used strategies such as games, riddles, jokes, breathing exercises and physical movements to redirect the students back to the task.”可知,如果学习过程偏离了轨道,机器人会使用游戏、谜语、笑话、呼吸练习和运动等策略来引导学生回到任务中来。故A项符合题意。
11.D 标题概括题。本文开篇点题,指出滑铁卢大学的工程学研究人员在测试中成功地使用机器人帮助有学习障碍的孩子集中精力学习,下文主要介绍了他们的测试过程,故D项“机器人帮助有学习障碍的学生保持专注”最适合作为文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看