2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
Have you ever wondered why you might be shorter than your friends or family? Now scientists believe that humans' growing taller and reaching puberty(青春期) earlier are due to a sensor in the brain.
We already know that better nutrition leads to greater height as humans have been growing taller on the whole in recent centuries. Better nutrition also causes people to reach maturity faster. Genes also play a role in how tall we become. We have known these for a long time. But a new study suggests that a brain receptor—MC3R—could be responsible for our growth, too.
Joint research shows that MC3R is responsible for signals from food reaching a part of the brain called the hypothalamus(下丘脑). The hypothalamus is responsible for keeping things in check like body temperature and regulating appetite and weight.
Some children get to eat lots of food that makes them grow. Professor Sir Stephen O'Rahilly, one of the authors of the study, said, “The receptor tells the body, ‘We've got lots of food, so grow quickly and reach puberty soon.’ It's not just magic—we have the complete wiring diagram for how it happens.” MC3R not working properly tends to convey the opposite information, meaning that people are shorter and start puberty much later.
There is an awful lot about the brain we still do not know. But the findings of the research could lead to further development of drugs for children with delayed growth and puberty starting much later. More understanding of the receptor won't mean that we can make ourselves taller. That all still depends on genes, but it could help people with chronic(慢性的) illnesses who need to build up muscle.
“Future research should investigate if drugs that activate MC3R might help redirect calories into muscle and other tissues, with the prospect of improving the physical functionality of such patients,” O'Rahilly said.
12. Which factor's effect on height did the new study mainly focus on?
A. The genes.
B. The nutrition.
C. A brain receptor.
D. A brain signal.
13. What might MC3R tell the body when it doesn't function properly?
A. There is too much food.
B. There isn't enough food.
C. It's magic to reach puberty.
D. The hypothalamus isn't in good condition.
14. What can further understanding of MC3R help people do?
A. Cure chronic illnesses.
B. Grow taller and healthier.
C. Use drugs to improve genes.
D. Deal with children's delayed growth.
15. What does the underlined word “activate” in the last paragraph mean?
A. Block.
B. Collect.
C. Examine.
D. Stimulate.
We already know that better nutrition leads to greater height as humans have been growing taller on the whole in recent centuries. Better nutrition also causes people to reach maturity faster. Genes also play a role in how tall we become. We have known these for a long time. But a new study suggests that a brain receptor—MC3R—could be responsible for our growth, too.
Joint research shows that MC3R is responsible for signals from food reaching a part of the brain called the hypothalamus(下丘脑). The hypothalamus is responsible for keeping things in check like body temperature and regulating appetite and weight.
Some children get to eat lots of food that makes them grow. Professor Sir Stephen O'Rahilly, one of the authors of the study, said, “The receptor tells the body, ‘We've got lots of food, so grow quickly and reach puberty soon.’ It's not just magic—we have the complete wiring diagram for how it happens.” MC3R not working properly tends to convey the opposite information, meaning that people are shorter and start puberty much later.
There is an awful lot about the brain we still do not know. But the findings of the research could lead to further development of drugs for children with delayed growth and puberty starting much later. More understanding of the receptor won't mean that we can make ourselves taller. That all still depends on genes, but it could help people with chronic(慢性的) illnesses who need to build up muscle.
“Future research should investigate if drugs that activate MC3R might help redirect calories into muscle and other tissues, with the prospect of improving the physical functionality of such patients,” O'Rahilly said.
12. Which factor's effect on height did the new study mainly focus on?
A. The genes.
B. The nutrition.
C. A brain receptor.
D. A brain signal.
13. What might MC3R tell the body when it doesn't function properly?
A. There is too much food.
B. There isn't enough food.
C. It's magic to reach puberty.
D. The hypothalamus isn't in good condition.
14. What can further understanding of MC3R help people do?
A. Cure chronic illnesses.
B. Grow taller and healthier.
C. Use drugs to improve genes.
D. Deal with children's delayed growth.
15. What does the underlined word “activate” in the last paragraph mean?
A. Block.
B. Collect.
C. Examine.
D. Stimulate.
答案:
12. C 细节理解题。根据第一段最后一句“Now scientists believe that humans’ growing taller and reaching puberty earlier are due to a sensor in the brain.”和第二段最后一句“But a new study suggests that a brain receptor—MC3R—could be responsible for our growth, too.”可知,这项新研究主要关注的是大脑中一种名为MC3R的脑受体对身高的影响。
13. B 推理判断题。根据第四段最后一句“MC3R not working properly tends to convey the opposite information, meaning that people are shorter and start puberty much later.”可知,MC3R功能异常时,会传达与功能正常时相反的信息。再根据该段中的“The receptor tells the body, ‘We’ve got lots of food, so grow quickly and reach puberty soon.’”可知,MC3R功能正常时,会发出“我们已经获得很多食物”的信号。由此可推知,MC3R功能异常时,可能会发出“没有足够的食物”这一信号。
14. D 细节理解题。根据倒数第二段第二句“But the findings of the research could lead to further development of drugs for children with delayed growth and puberty starting much later.”可知,对MC3R的进一步研究将有助于找出应对儿童发育迟缓问题的新方法。
15. D 词义猜测题。根据第四段第二句可知,MC3R功能正常时,会发信号让身体快速成长。再根据画线词所在句中的“help redirect...with the prospect of improving the physical functionality of such patients”可推知,未来的研究将针对是否能用药物“激活”MC3R,从而帮助改善肌肉以及其他组织的功能。因此,stimulate“刺激;激发”与画线词意思相近。
13. B 推理判断题。根据第四段最后一句“MC3R not working properly tends to convey the opposite information, meaning that people are shorter and start puberty much later.”可知,MC3R功能异常时,会传达与功能正常时相反的信息。再根据该段中的“The receptor tells the body, ‘We’ve got lots of food, so grow quickly and reach puberty soon.’”可知,MC3R功能正常时,会发出“我们已经获得很多食物”的信号。由此可推知,MC3R功能异常时,可能会发出“没有足够的食物”这一信号。
14. D 细节理解题。根据倒数第二段第二句“But the findings of the research could lead to further development of drugs for children with delayed growth and puberty starting much later.”可知,对MC3R的进一步研究将有助于找出应对儿童发育迟缓问题的新方法。
15. D 词义猜测题。根据第四段第二句可知,MC3R功能正常时,会发信号让身体快速成长。再根据画线词所在句中的“help redirect...with the prospect of improving the physical functionality of such patients”可推知,未来的研究将针对是否能用药物“激活”MC3R,从而帮助改善肌肉以及其他组织的功能。因此,stimulate“刺激;激发”与画线词意思相近。
查看更多完整答案,请扫码查看