2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第155页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
When you’re super tired, you may be more likely to take a nap (小睡) than grab a snack. Mosquitoes seem to feel the same way. A new study finds that sleepy mosquitoes are more likely to catch up on missed sleep than to drink blood.
It’s hard to study sleeping mosquitoes—mosquitoes get excited when they sense a meal: the experimenter. That makes it difficult for the insects to nod off. And when mosquitoes do nod off, they look rather similar to those that are just resting to save energy. One way to spot a sleeper is by tracking the insect’s behavior. So Oluwaseun Ajayi and his colleagues watched mosquitoes nap.
The team focused on three species. All these mosquitoes were left alone in a room in small enclosures(围场).There,the team used cameras to spy on them. After about two hours, the mosquitoes appeared to nod off. Their stomachs lowered to the ground. They didn't move for a long time. And as time went on, they showed less response when the experimenter walked in the room. This showed that a tasty smell was less likely to wake those species when they were in a deep sleep.
But what started as a relaxing experiment for the mosquitoes quickly changed. The insects were placed in clear tubes that vibrated(振动) every few minutes. This kept them from falling into a deep sleep. After 4 to 12 hours of this sleep pattern, a brave human volunteer offered up a leg for mosquitoes to feed on for five minutes. The leg exposed to sleepy mosquitoes got far fewer bites than when it was exposed to well - rested ones. In eight tests, an average of 77 percent of the well - rested mosquitoes went for a blood meal. Only 23 percent of mosquitoes that were sleepy did the same.
The findings open avenues for research into controlling mosquitoes. That, in turn, could help keep people safe from mosquito - spread diseases.
8. What does the underlined word “sleeper” in paragraph 2 refer to?
A. An enclosure.
B. A sleeping person.
C. A sleeping mosquito.
D. An ideal place to sleep.
9. Which of the following shows that a mosquito is asleep?
A. Its head is nodding slightly.
B. It stops flying and stays still.
C. Its stomach goes down to the ground.
D. It shows no response to the experimenter.
10. What was the purpose of putting mosquitoes in tubes?
A. To disturb their sleep.
B. To test their sense of smell.
C. To keep them away from food.
D. To put them in different groups.
11. What might the findings of the research be used to do?
A. Cure mosquito - spread diseases.
B. Study different sleep patterns.
C. Treat humans’ sleep disorder.
D. Keep away mosquitoes.
It’s hard to study sleeping mosquitoes—mosquitoes get excited when they sense a meal: the experimenter. That makes it difficult for the insects to nod off. And when mosquitoes do nod off, they look rather similar to those that are just resting to save energy. One way to spot a sleeper is by tracking the insect’s behavior. So Oluwaseun Ajayi and his colleagues watched mosquitoes nap.
The team focused on three species. All these mosquitoes were left alone in a room in small enclosures(围场).There,the team used cameras to spy on them. After about two hours, the mosquitoes appeared to nod off. Their stomachs lowered to the ground. They didn't move for a long time. And as time went on, they showed less response when the experimenter walked in the room. This showed that a tasty smell was less likely to wake those species when they were in a deep sleep.
But what started as a relaxing experiment for the mosquitoes quickly changed. The insects were placed in clear tubes that vibrated(振动) every few minutes. This kept them from falling into a deep sleep. After 4 to 12 hours of this sleep pattern, a brave human volunteer offered up a leg for mosquitoes to feed on for five minutes. The leg exposed to sleepy mosquitoes got far fewer bites than when it was exposed to well - rested ones. In eight tests, an average of 77 percent of the well - rested mosquitoes went for a blood meal. Only 23 percent of mosquitoes that were sleepy did the same.
The findings open avenues for research into controlling mosquitoes. That, in turn, could help keep people safe from mosquito - spread diseases.
8. What does the underlined word “sleeper” in paragraph 2 refer to?
A. An enclosure.
B. A sleeping person.
C. A sleeping mosquito.
D. An ideal place to sleep.
9. Which of the following shows that a mosquito is asleep?
A. Its head is nodding slightly.
B. It stops flying and stays still.
C. Its stomach goes down to the ground.
D. It shows no response to the experimenter.
10. What was the purpose of putting mosquitoes in tubes?
A. To disturb their sleep.
B. To test their sense of smell.
C. To keep them away from food.
D. To put them in different groups.
11. What might the findings of the research be used to do?
A. Cure mosquito - spread diseases.
B. Study different sleep patterns.
C. Treat humans’ sleep disorder.
D. Keep away mosquitoes.
答案:
8. C 词义猜测题。第二段主要讲了为什么研究正在睡觉的蚊子是困难的。分析画线词所在句可知,画线词和该句中的 the insect 都是指本文提到的研究对象——蚊子。由此可推知,画线词 sleeper 指的是正在睡觉的蚊子。
9. C 细节理解题。根据第三段第四、五句“After about two hours, the mosquitoes appeared to nod off. Their stomachs lowered to the ground.”可知,蚊子睡着后,其腹部会靠近地面。
10. A 细节理解题。根据第四段第二、三句“The insects were placed in clear tubes that vibrated every few minutes. This kept them from falling into a deep sleep.”可知,把蚊子放进振动的管子里是为了使它们无法好好睡觉。
11. D 推理判断题。根据最后一段第一句“The findings open avenues for research into controlling mosquitoes.”可知,这些发现为控制蚊子的研究开辟了道路。由此可推知,这项研究的发现可能会被用于驱蚊。
9. C 细节理解题。根据第三段第四、五句“After about two hours, the mosquitoes appeared to nod off. Their stomachs lowered to the ground.”可知,蚊子睡着后,其腹部会靠近地面。
10. A 细节理解题。根据第四段第二、三句“The insects were placed in clear tubes that vibrated every few minutes. This kept them from falling into a deep sleep.”可知,把蚊子放进振动的管子里是为了使它们无法好好睡觉。
11. D 推理判断题。根据最后一段第一句“The findings open avenues for research into controlling mosquitoes.”可知,这些发现为控制蚊子的研究开辟了道路。由此可推知,这项研究的发现可能会被用于驱蚊。
查看更多完整答案,请扫码查看