2025年一本英语五合一必刷题高中人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
In the heights of a mountain range in southwestern China, thousands of different species of rhododendrons(杜鹃花) live together in harmony, without fighting as they do in other areas for the pollinators (传粉者) that are crucial to their continued survival.
The flowers’ coexistence has baffled many scientists for years, but a new study may offer answers. By documenting the flowering patterns of 34 different rhododendron species, researchers discovered that they were not blooming at the same time, but rather at different points of the season, explaining their ability to grow well so closely to one another.
There are around 272 different species of rhododendrons native to the Hengduan region, according to the study. Researchers spent over two months visiting more than 100 sites throughout the bloom season to document their blossoms and other characteristics. They described the species on the mountains as an “ocean of flowers” in a news release.
The team had a feeling that the flowers’ ability to coexist was due to the staggered(错开的) timing of their blooms, but they also explored the possibility that pollinators would recognize various species distinguishing themselves in a number of ways—including color, shape or size—and avoid visiting rhododendrons with different characteristics back to back. After testing for both, they found clear evidence supporting the bloom time theory, according to Ree, the senior author of the study.
The existence of competition among flowers is due to their need for pollination within their species. When cross - pollination happens between two different species, it can negatively affect the fitness of at least one of those involved.
The Hengduan rhododendrons are most likely not the only type to develop this skill. As with other biodiversity hot spots in places such as South Africa’s cape region, Western Australia, the Mediterranean region and the California Floristic Province, Ree said this study helps researchers better understand how plants can continue to live next to one another.
8. What does the underlined word “baffled” in paragraph 2 mean?
A. Worried.
B. Satisfied.
C. Annoyed.
D. Confused.
9. How did the researchers carry out the study?
A. By doing field research.
B. By interviewing local people.
C. By referring to previous documents.
D. By conducting experiments in a lab.
10. What is the secret of Hengduan rhododendrons’ coexistence?
A. The richness of their color, shape or size.
B. The staggered timing of their blooms.
C. Their ability to distinguish themselves.
D. Their pollinators’ ability to tell different species.
11. Which column of a website is the text most probably taken from?
A. Travel.
B. Sport.
C. Science.
D. Entertainment.
The flowers’ coexistence has baffled many scientists for years, but a new study may offer answers. By documenting the flowering patterns of 34 different rhododendron species, researchers discovered that they were not blooming at the same time, but rather at different points of the season, explaining their ability to grow well so closely to one another.
There are around 272 different species of rhododendrons native to the Hengduan region, according to the study. Researchers spent over two months visiting more than 100 sites throughout the bloom season to document their blossoms and other characteristics. They described the species on the mountains as an “ocean of flowers” in a news release.
The team had a feeling that the flowers’ ability to coexist was due to the staggered(错开的) timing of their blooms, but they also explored the possibility that pollinators would recognize various species distinguishing themselves in a number of ways—including color, shape or size—and avoid visiting rhododendrons with different characteristics back to back. After testing for both, they found clear evidence supporting the bloom time theory, according to Ree, the senior author of the study.
The existence of competition among flowers is due to their need for pollination within their species. When cross - pollination happens between two different species, it can negatively affect the fitness of at least one of those involved.
The Hengduan rhododendrons are most likely not the only type to develop this skill. As with other biodiversity hot spots in places such as South Africa’s cape region, Western Australia, the Mediterranean region and the California Floristic Province, Ree said this study helps researchers better understand how plants can continue to live next to one another.
8. What does the underlined word “baffled” in paragraph 2 mean?
A. Worried.
B. Satisfied.
C. Annoyed.
D. Confused.
9. How did the researchers carry out the study?
A. By doing field research.
B. By interviewing local people.
C. By referring to previous documents.
D. By conducting experiments in a lab.
10. What is the secret of Hengduan rhododendrons’ coexistence?
A. The richness of their color, shape or size.
B. The staggered timing of their blooms.
C. Their ability to distinguish themselves.
D. Their pollinators’ ability to tell different species.
11. Which column of a website is the text most probably taken from?
A. Travel.
B. Sport.
C. Science.
D. Entertainment.
答案:
8.D 词义猜测题。根据画线词所在句的后半句“but a new study may offer answers”可知,前半句应当指出与“一项新研究可能提供了答案”相反的情况,由此可推知,此处指这些花的共存多年来应一直使许多科学家很困惑。
9.A 细节理解题。根据第二段第二句中的“By documenting the flowering patterns of 34 different rhododendron species”和第三段第二句“Researchers spent over two months visiting more than 100 sites throughout the bloom season to document their blossoms and other characteristics.”可知,研究人员是通过实地调研开展这项研究的。
10.B 细节理解题。第四段第一句提到了研究人员探索的两种可能的原因:“the staggered timing of their blooms”和“the possibility that pollinators would recognize various species distinguishing themselves in a number of ways...and avoid visiting rhododendrons with different characteristics back to back”。再根据该段最后一句中的“After testing for both, they found clear evidence supporting the bloom time theory”可知,研究人员找到明确的证据证实了第一种可能性,即错开的开花时间是这些杜鹃花共存的秘诀。
11.C 推理判断题。本文主要介绍了一项关于横断山脉地区不同种类的杜鹃花为何能和谐共存的研究,该项研究属于科学范畴,故本文最有可能出现在网站上的科学专栏。
二长难句分析
(第一段)In the heights of a mountain range in southwestern China, thousands of different species of rhododendrons live together in harmony, without fighting as they do in other areas for the pollinators that are crucial to their continued survival. 在中国西南部一座山脉的高处,成千上万种杜鹃花和谐地生活在一起,没有像在其他地区那样为了争夺对它们的持续生存至关重要的传粉者而斗争。
本句是一个主从复合句。as they do in other areas是as引导的方式状语从句;that are crucial to their continued survival是由关系代词that引导的定语从句,修饰先行词the pollinators,that在该定语从句中作主语。
9.A 细节理解题。根据第二段第二句中的“By documenting the flowering patterns of 34 different rhododendron species”和第三段第二句“Researchers spent over two months visiting more than 100 sites throughout the bloom season to document their blossoms and other characteristics.”可知,研究人员是通过实地调研开展这项研究的。
10.B 细节理解题。第四段第一句提到了研究人员探索的两种可能的原因:“the staggered timing of their blooms”和“the possibility that pollinators would recognize various species distinguishing themselves in a number of ways...and avoid visiting rhododendrons with different characteristics back to back”。再根据该段最后一句中的“After testing for both, they found clear evidence supporting the bloom time theory”可知,研究人员找到明确的证据证实了第一种可能性,即错开的开花时间是这些杜鹃花共存的秘诀。
11.C 推理判断题。本文主要介绍了一项关于横断山脉地区不同种类的杜鹃花为何能和谐共存的研究,该项研究属于科学范畴,故本文最有可能出现在网站上的科学专栏。
二长难句分析
(第一段)In the heights of a mountain range in southwestern China, thousands of different species of rhododendrons live together in harmony, without fighting as they do in other areas for the pollinators that are crucial to their continued survival. 在中国西南部一座山脉的高处,成千上万种杜鹃花和谐地生活在一起,没有像在其他地区那样为了争夺对它们的持续生存至关重要的传粉者而斗争。
本句是一个主从复合句。as they do in other areas是as引导的方式状语从句;that are crucial to their continued survival是由关系代词that引导的定语从句,修饰先行词the pollinators,that在该定语从句中作主语。
查看更多完整答案,请扫码查看