2025年一本英语五合一必刷题高中人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本英语五合一必刷题高中人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本英语五合一必刷题高中人教版》

第73页
I have face blindness. I can see faces, but the individual details, such as the distance between the eyes or the shape of the nose, always make me confused. As a result, recognizing faces is a major challenge.
Over the years I’ve developed my own ways of dealing with the problem. To distinguish people, I rely on clues like the way a person walks and a habitual lunch spot. There were many embarrassing moments as I pursued my career. But overall, I was managing.
Then, the pandemic hit. As interactions moved online, suddenly everyone became a stranger. I realized I needed to figure out why I see the world so differently. So I connected with a specialist who gave me an official diagnosis (诊断). Even though I had essentially diagnosed myself, it was a relief to have a professional put a formal name to it.
More importantly, I realized I had to face reality. Now if I’m going to an event where I’m expected to know people, I send an email explaining that if I ignore them, it won’t be intentional. I’ve found that people are less likely to be insulted (冒犯) when they know beforehand.
But sometimes I feel like something out of a science - fiction plot. A recent presentation titled “You Don’t Belong Here” was intended to show how some environments can be exclusionary(排斥的) and what can be done to address that. As the presenters alternated between acting out scenes and commenting on them, I left feeling exactly as the title said. It would have been a great help if they had explained at the beginning that they were going to switch roles.
People with disabilities exist, and we need our colleagues to think broadly about accessibility and inclusion. Let’s create an environment where we all feel like we belong.
4. What is the problem with people who have face blindness?
A. They can’t see faces.
B. They can’t tell faces apart.
C. They lack facial expressions.
D. They always keep a straight face.
5. What made the author decide to seek professional help?
A. Her wrong self - diagnosis.
B. The rise of online interactions.
C. A specialist’s recommendation.
D. The chance of a promotion.
6. Which of the following is mentioned as a way of the author handling face blindness?
A. Learning the style people like to wear.
B. Meeting more friends in regular places.
C. Drawing everyone’s faces in a notebook.
D. Sending others an email ahead of time.
7. What can we infer from paragraph 5?
A. The author can’t find a sense of belonging in some environments.
B. Science fiction is an inspiration for the author.
C. The author isn’t good at getting on with others.
D. Having face blindness makes the author stand out.
答案: 4.B 细节理解题。第一段第一句提到作者患有脸盲症。根据该段第二、三句“I can see faces, but the individual details, such as the distance between the eyes or the shape of the nose, always make me confused. As a result, recognizing faces is a major challenge.”可知,脸盲症患者无法辨别人们的脸。
5.B 细节理解题。根据第三段中的“As interactions moved online, suddenly everyone became a stranger. I realized I needed to figure out why I see the world so differently. So I connected with a specialist who gave me an official diagnosis.”可知,使作者决定向专家寻求帮助的是网上交流的增多。
6.D 细节理解题。根据第四段中的“Now if I’m going to an event where I’m expected to know people, I send an email explaining that if I ignore them, it won’t be intentional.”可知,作者如果要去参加一个需要认识人的活动,她会发一封电子邮件解释说,如果她忽略大家,那不是故意的。由此可知,作者应对自己脸盲症的一个方法是提前给别人发一封关于自己的问题的电子邮件。
7.A 推理判断题。根据第五段中的“A recent presentation titled ‘You Don’t Belong Here’ was intended to show how some environments can be exclusionary... I left feeling exactly as the title said.”可知,作者参加了一个标题为“你不属于这里”的演讲,这个演讲旨在展示一些环境是如何具有排他性的,作者离开时感觉正如标题所说的那样,即作者感觉不属于那里。由此可推知,作者在有些环境中会找不到归属感。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭