2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版》

C
The Dragon Boat Festival is the holiday that honours the tragic death of Qu Yuan, who died in 278 BC. In the Warring States period, Qu Yuan was a poet and statesman. He was the number one advisor of the Chu State. But people were jealous of his position and said lots of bad words behind his back. The king wouldn’t take his advice in the end and was captured by the enemy of the neighbouring kingdom and finally died there. However, the new king continued to enjoy the luxury life and didn’t like Qu Yuan, either. He ordered Qu Yuan to leave his homeland. Later, when Qu Yuan heard the news that Qin had defeated the Chu State, he was very sad and threw himself into the Miluo River at last.
The legend goes that many people tried to rescue their honoured statesman by chasing him down the river, beating drums to scare away the fish and throwing rice dumplings into the river so that the fish would not eat his body. The dragon boat race is one of the customs, which symbolises citizens of the Chu State who raced down the river to save Qu Yuan then.
Also, there are many other customs like eating rice dumplings (zongzi), hanging icons of Zhong Kui (a mythic guardian figure), hanging mugworts (艾草) and calamus (菖蒲) and wearing perfumed medicine bags.
All of these customs were regarded by the ancient people as an effective way of preventing diseases and evils, promoting good health and well-being.
The Dragon Boat Festival is a public holiday observed widely in China. And now this festival has gone global. The international dragon boat races are held all over Asia and the United States. In the US, they can be found in Boston, New York, etc.
8. Why did Qu Yuan throw himself into the Miluo River?
A. He fell into the river accidentally.
B. The old king wouldn’t take his advice.
C. The old king was caught during fighting.
D. He was not favoured by the new king and his country was defeated later.
(
D
)
9. Which of the following statements is true?
A. The dragon boat race represents people who tried to save Qu Yuan.
B. The dragon boat race was an act of opposing the new king.
C. The dragon boat race is really dangerous.
D. The dragon boat race is only held in China.
(
A
)
10. What is the author’s purpose in writing the passage?
A. To share his experience in the Dragon Boat Festival.
B. To tell us the story of Qu Yuan.
C. To introduce dragon boat races to us.
D. To introduce the Dragon Boat Festival to us.
(
D
)
答案: 8. D 细节理解题。从第一段最后三句可以看出,新的统治者也不欣赏屈原,而且后来楚国被秦国攻破,屈原非常悲痛,所以选择了投江,故选 D。9. A 细节理解题。从第二段最后一句可知,赛龙舟活动代表了当时顺着河水去救屈原的人们,故选 A。10. D 主旨大意题。这篇文章先讲了端午节的由来,然后又讲了人们在节日期间的庆祝活动和习俗,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭