2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
A
Stinky tofu is such a special dish in China, and it seems quite surprising that I can't recall my first encounter with it. But what I do remember is my father's reaction to it in his first encounter.
My father and my brother came to see me in Nanjing last year, and I showed them around the city. We were walking down the street when my father suddenly stopped, looked around with a slightly worried expression on his face, as if he was searching for the source of something unpleasant.
"What's that smell?" he asked in a puzzled tone.
I pointed to a food stall (摊位) and said, "That's what they call stinky tofu. It's really delicious! Do you want to have a try?" Without saying a word, my father left at an unusually quick pace, and didn't slow down until he was safely out of range of the smell.
His reaction is understandable. Indeed, the smell of stinky tofu can be a bit too much for someone who has never tried such dishes before. It is often said that stinky tofu is to China what Stilton cheese (斯提尔顿奶酪) is to England. Actually, stinky tofu wins great popularity in China and you can find it in many cities, but very often on the street stalls.
One man's meat is another man's poison. I stayed in Nanjing for many years and eventually developed a taste for stinky tofu. It is now one of my favourite street snacks. It takes years for my father to make a return trip. I wonder if memories of stinky tofu have something to do with that.
1. Why did the author's father suddenly stop while walking on the street?
A. He wanted to look at the map.
B. He found someone was following him.
C. He lost something important.
D. He smelt something unpleasant.
(
2. What does the author think of his father's reaction to stinky tofu?
A. Strange.
B. Reasonable.
C. Unacceptable.
D. Crazy.
(
3. What can we know from the passage?
A. The author's father likes the smell of stinky tofu.
B. The author likes the smell of stinky tofu the first time he tried it.
C. The author develops a taste for stinky tofu after many years in Nanjing.
D. The author's brother likes the smell of stinky tofu.
(
Stinky tofu is such a special dish in China, and it seems quite surprising that I can't recall my first encounter with it. But what I do remember is my father's reaction to it in his first encounter.
My father and my brother came to see me in Nanjing last year, and I showed them around the city. We were walking down the street when my father suddenly stopped, looked around with a slightly worried expression on his face, as if he was searching for the source of something unpleasant.
"What's that smell?" he asked in a puzzled tone.
I pointed to a food stall (摊位) and said, "That's what they call stinky tofu. It's really delicious! Do you want to have a try?" Without saying a word, my father left at an unusually quick pace, and didn't slow down until he was safely out of range of the smell.
His reaction is understandable. Indeed, the smell of stinky tofu can be a bit too much for someone who has never tried such dishes before. It is often said that stinky tofu is to China what Stilton cheese (斯提尔顿奶酪) is to England. Actually, stinky tofu wins great popularity in China and you can find it in many cities, but very often on the street stalls.
One man's meat is another man's poison. I stayed in Nanjing for many years and eventually developed a taste for stinky tofu. It is now one of my favourite street snacks. It takes years for my father to make a return trip. I wonder if memories of stinky tofu have something to do with that.
1. Why did the author's father suddenly stop while walking on the street?
A. He wanted to look at the map.
B. He found someone was following him.
C. He lost something important.
D. He smelt something unpleasant.
(
D
)2. What does the author think of his father's reaction to stinky tofu?
A. Strange.
B. Reasonable.
C. Unacceptable.
D. Crazy.
(
B
)3. What can we know from the passage?
A. The author's father likes the smell of stinky tofu.
B. The author likes the smell of stinky tofu the first time he tried it.
C. The author develops a taste for stinky tofu after many years in Nanjing.
D. The author's brother likes the smell of stinky tofu.
(
C
)
答案:
1. D 细节理解题。由第二段最后一句可知,父亲停下脚步,似乎在寻找臭味的来源,故选 D。2. B 细节理解题。由第五段第一句可知,作者认为父亲对臭豆腐的反应是合乎情理的,故选 B。3. C 细节理解题。由最后一段第二句而知,在南京生活多年的作者最终接受了臭豆腐这个风味小吃,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看