2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
C
Many ski resorts are built and opened in Beijing. Skiing has become a popular sport and enjoyed rapid growth in the past ten years. A lot of people have been very eager to add bright - coloured ski suits to their winter collections. And many choose to start the Chinese New Year by gathering in ski resorts. They do not have to worry about Beijing’s dry weather which seldom produces snow. As long as it is cold enough, snow - making machines will manage to cover the hills in the north of the capital.
This craze (一时的狂热) for skiing is partly due to the fact that there has been an increasing number of private cars. Leisure industry has taken off in Beijing’s suburbs, which were unreachable to ordinary people at first. One manager of a ski resort said that most visitors drove their own cars to his resort, while the others took buses rented by schools, businesses or government offices.
The craze seems to make huge profits for resort owners. But, according to the manager, making money is yet the biggest challenge, since starting and running ski resorts require a large amount of money. Hiring land from the local government, preparing the hills for skiing, buying enough snow - making machines, renting ski equipment and paying for water and electronic bills all cost a lot.
The ski resort where the manager works costs nearly four million dollars to get everything ready. What makes things worse is that too many people want a share in the leisure industry. People rush into the business and a price war breaks out, which in turn makes it more difficult for resort owners to balance. But this is good news for consumers. Beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world. It also helps skiing continue its growth since the low price is likely to attract more newcomers.
8. What does this passage mainly talk about?
A. Convenience brought by private cars to skiers.
B. Skiing as a new way of enjoying one’s spare time.
C. Things to be considered when starting a ski resort.
D. A sudden increase of ski training classes in Beijing.
(
9. What does the underlined words “leisure industry” in paragraph 2 probably mean?
A. Transport to ski resorts.
B. Production of family cars.
C. Business of providing spare time enjoyments.
D. Part - time jobs for people living in the suburbs.
(
10. What is the main problem in running a ski resort?
A. Difficulty in hiring land.
B. Lack of business experience.
C. Price wars with other ski resorts.
D. Shortage of water and electricity.
(
Many ski resorts are built and opened in Beijing. Skiing has become a popular sport and enjoyed rapid growth in the past ten years. A lot of people have been very eager to add bright - coloured ski suits to their winter collections. And many choose to start the Chinese New Year by gathering in ski resorts. They do not have to worry about Beijing’s dry weather which seldom produces snow. As long as it is cold enough, snow - making machines will manage to cover the hills in the north of the capital.
This craze (一时的狂热) for skiing is partly due to the fact that there has been an increasing number of private cars. Leisure industry has taken off in Beijing’s suburbs, which were unreachable to ordinary people at first. One manager of a ski resort said that most visitors drove their own cars to his resort, while the others took buses rented by schools, businesses or government offices.
The craze seems to make huge profits for resort owners. But, according to the manager, making money is yet the biggest challenge, since starting and running ski resorts require a large amount of money. Hiring land from the local government, preparing the hills for skiing, buying enough snow - making machines, renting ski equipment and paying for water and electronic bills all cost a lot.
The ski resort where the manager works costs nearly four million dollars to get everything ready. What makes things worse is that too many people want a share in the leisure industry. People rush into the business and a price war breaks out, which in turn makes it more difficult for resort owners to balance. But this is good news for consumers. Beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world. It also helps skiing continue its growth since the low price is likely to attract more newcomers.
8. What does this passage mainly talk about?
A. Convenience brought by private cars to skiers.
B. Skiing as a new way of enjoying one’s spare time.
C. Things to be considered when starting a ski resort.
D. A sudden increase of ski training classes in Beijing.
(
B
)9. What does the underlined words “leisure industry” in paragraph 2 probably mean?
A. Transport to ski resorts.
B. Production of family cars.
C. Business of providing spare time enjoyments.
D. Part - time jobs for people living in the suburbs.
(
C
)10. What is the main problem in running a ski resort?
A. Difficulty in hiring land.
B. Lack of business experience.
C. Price wars with other ski resorts.
D. Shortage of water and electricity.
(
C
)
答案:
8. B 主旨大意题。通读全文可知,B项较全面地概括了本文的大意。因此选B。
9. C 词义猜测题。industry意为“行业”,leisure industry是指为人们提供休闲娱乐活动的行业,C项中的business和spare time enjoyments符合语境。因此选C。
10. C 细节理解题。最后两段提到滑雪场面临的主要问题是费用问题,尤其是最后一段提到的价格战。因此选C。
9. C 词义猜测题。industry意为“行业”,leisure industry是指为人们提供休闲娱乐活动的行业,C项中的business和spare time enjoyments符合语境。因此选C。
10. C 细节理解题。最后两段提到滑雪场面临的主要问题是费用问题,尤其是最后一段提到的价格战。因此选C。
查看更多完整答案,请扫码查看