2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
A
Speaking of Oxford and Cambridge, people will immediately think of the two oldest and most famous universities in the UK. It is also known to the public that the competition between the two universities is very intense, especially when the annual Boat Race is held.
Oxford and Cambridge are both located near rivers, and rowing is a popular and prestigious sport. The very first race took place in 1829, when a student from Cambridge challenged his former school friend who was studying at Oxford. Gradually, the Boat Race between the two universities has become a tradition. The team who lost from the previous year will challenge the other team to a rematch.
The Boat Race was first held on the River Thames at Henley. Later, it was moved up along the river to somewhere near Putney, in south - west London. The average race time is about 20 minutes, but the record is just over 14 minutes. The famous competition is usually held in March or April every year. Over the years the two universities have gone head - to - head on the river.
The race is a very popular spectator event. There are a large number of people who are attracted every year to the River Thames to watch the event, and several millions more to watch on television. The training for the race is very tough, and rowers practise very hard in order to try to win the next race.
1. The underlined word “prestigious” in paragraph 2 can be replaced by “____”.
A. dangerous
B. crowded
C. famous
D. uncertain
2. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. The very first race took place in the 19th century.
B. The Boat Race was first held on the River Thames at Henley.
C. There are many people to watch the event every year.
D. Cambridge challenges Oxford every time.
3. What is the best title for the passage?
A. The Annual Boat Race Between Oxford and Cambridge
B. The Oxford and Cambridge Universities
C. The Training for the Annual Boat Race
D. Public Competitions Between Oxford and Cambridge
1.
2. (
3. (
Speaking of Oxford and Cambridge, people will immediately think of the two oldest and most famous universities in the UK. It is also known to the public that the competition between the two universities is very intense, especially when the annual Boat Race is held.
Oxford and Cambridge are both located near rivers, and rowing is a popular and prestigious sport. The very first race took place in 1829, when a student from Cambridge challenged his former school friend who was studying at Oxford. Gradually, the Boat Race between the two universities has become a tradition. The team who lost from the previous year will challenge the other team to a rematch.
The Boat Race was first held on the River Thames at Henley. Later, it was moved up along the river to somewhere near Putney, in south - west London. The average race time is about 20 minutes, but the record is just over 14 minutes. The famous competition is usually held in March or April every year. Over the years the two universities have gone head - to - head on the river.
The race is a very popular spectator event. There are a large number of people who are attracted every year to the River Thames to watch the event, and several millions more to watch on television. The training for the race is very tough, and rowers practise very hard in order to try to win the next race.
1. The underlined word “prestigious” in paragraph 2 can be replaced by “____”.
A. dangerous
B. crowded
C. famous
D. uncertain
2. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. The very first race took place in the 19th century.
B. The Boat Race was first held on the River Thames at Henley.
C. There are many people to watch the event every year.
D. Cambridge challenges Oxford every time.
3. What is the best title for the passage?
A. The Annual Boat Race Between Oxford and Cambridge
B. The Oxford and Cambridge Universities
C. The Training for the Annual Boat Race
D. Public Competitions Between Oxford and Cambridge
1.
famous
2. (
D
)3. (
A
)
答案:
1. C 词义猜测题。prestigious意为“有声望的”。从与prestigious并列的褒义词 popular 和下文介绍的划船比赛的受欢迎程度可知,C 项 famous最合适,因此选 C。2. D 细节理解题。由第二段第二句可知,A项正确。由第三段第一句可知,B 项正确。由第四段第二句可知,C项正确。由第二段最后一句可知,D项错误。因此选 D。3. A 主旨大意题。本文主要介绍了两所学校之间的划船比赛。A 项比较全面地概括了本文的大意。B 项只提到了两所学校,没有提及具体的事件。C 项只概括了文章的最后一段。D 项的内容较为宽泛。因此选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看