2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版》

C
For travelling lovers, the following cities might be among the must - go list.
Marrakech, Morocco
The city is called the “red city” for its rose - coloured buildings. The ancient section of the city, known as Medina, is a really famous place, where you can enjoy the thousand - year - old monuments (遗迹). Today, the place has turned into a crowded marketplace with traditional Moroccan goods for sale. If you make it there, make sure to visit an outdoor theatre in the city. Storytellers and musicians perform there.
Siem Reap, Cambodia
There are hundreds of ancient temples in and around the town. After a long day visiting the temples, tourists can enjoy themselves in one of the town’s bars, restaurants or nightclubs. You can also pay a visit to the Phnom Kulen National Park. The main attraction in the park is the waterfall at the top of Kulen Mountain and it’s also a great picnic spot.
Istanbul, Turkey
Turkey’s largest city has one foot in Europe and the other in Asia. The city is a great place for history lovers. If you go there, make sure to see Istanbul’s famous buildings. At night, you can try sailing on the Bosporus Strait. It divides this city into the European and Asian areas.
Hanoi, Vietnam
Hanoi is Vietnam’s capital, which has tree - lined streets, lakes, and more than 600 temples and towers. If you go there, don’t miss the Temple of Literature. It was built around the year 1070. You can also walk down the Old Quarter’s coffee street and enjoy a cup of local coffee there. The peaceful Hoan Kiem Lake is also a nice place to go to. It is one of the prettiest places in central Hanoi.
7. Medina in Marrakech is a nice place for those who love (
A
).
A. visiting ancient monuments
B. buying expensive dresses
C. watching films outdoors
D. playing outdoor sports
8. What can you do if you go to the Phnom Kulen National Park? (
D
)
A. Buy traditional goods.
B. See hundreds of ancient temples.
C. Visit restaurants and nightclubs.
D. Have a picnic near a waterfall.
9. We can learn from the passage that Istanbul (
C
).
A. lies between Europe and Asia
B. is the largest European city
C. is attractive to history lovers
D. is near the Bosporus Strait
10. What do Siem Reap and Hanoi have in common? (
B
)
A. They both have coffee streets.
B. They both have hundreds of temples.
C. They both have swimming areas.
D. They both have beautiful lakes.
2 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It’s now been nine years since I sold everything and left the United States to travel the world. These are the travel tips I’d like to share to help you save money and have a great trip.
Patience is important.
$Don’t get mad at things you can’t control. ^1$
C
. Did you miss your bus? No worries, there will be another one. ATMs out of money? Great! Take an unplanned road trip over to the next town and explore.Wake up early to avoid crowds.Get up and head out before sunrise to have the best attractions all to yourself. It’s a magical time for photos due to the soft light and there aren’t any large tourist crowds to obstruct (妨碍$) your view. Also, it’s usually easier to interact with locals who are getting ready for their day.Want those postcard shots? ^2$
F
.
Observe daily life around you.
If you really want to get a feel for the pulse of a place, I recommend spending a few hours sitting in a park or on a busy street corner by yourself just watching day to day life happen in front of you.
$^3$
G
. The smells, the colors, human interactions and sounds. It’s a kind of meditation (冥想$) – and you’ll see stuff you’ve never noticed before.Laugh at yourself sometimes.^4$
D
. Rather than get embarrassed, laugh at yourself. Don’t take life so seriously. Relax!
Slow down to enjoy your trip.
$Please don’t try to visit six countries in six weeks of travel. All the good stuff happens when you really take the time to explore. I can honestly say that NONE of my best travel experiences happened within the first few days of arriving somewhere. ^5$
A
. I promise you’ll have a much better time!
A. Spend more time in fewer places for maximum enjoyment.
B. You’ll learn about activities that aren’t in your guidebook.
C. Life is much too short to be angry and annoyed all the time.
D. You will definitely look like a fool many times when traveling to new places.
E. You may only see these places and meet these people once in your lifetime.
F. You need to get out there before everyone else shows up.
G. Slow down your train of thought and pay close attention to the details around you.
答案: 7. A 细节理解题。根据第二段 where you can enjoy the thousand-year-old monuments 可知,对于那些喜欢参观古迹的人来说,Marrakech 是一个不错的地方,故选 A。8. D 细节理解题。根据第三段最后一句中 the waterfall 和 it's also a great picnic spot 可知,可以在瀑布附近野餐,故选 D。9. C 推理判断题。根据第四段第二句可知,伊斯坦布尔对历史爱好者很有吸引力,故选 C。10. B 归纳概括题。根据第三段 There are hundreds of ancient temples in and around the town. 和第五段 which has tree-lined streets, lakes, and more than 600 temples and towers 可知,都有寺庙是暹粒和河内的共同之处,故选 B。2 1. C 考查上下文语境。根据前句 Don't get mad at things you can't control. 以及本段的小标题,可推断缺失的内容与耐心和不要生气有关,C 项内容与上下文内容吻合,故选 C。2. F 考查上下文语境。本段的小标题是 Wake Up Early to Avoid Crowds,F 项与之吻合,且与上下文关联得当。3. G 考查上下文语境。后句列举的内容,正是 G 项中所提到的 the details around you,故选 G。4. D 考查上下文语境。根据本段的小标题和后句可知,空白处想表达的是在陌生的地方旅行时肯定会闹笑话,故选 D。5. A 考查段落主题句。本段的小标题是 Slow Down to Enjoy Your Trip,A 项与之吻合,且与上下文关联得当,是本段的主题句。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭