2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
B
In fact, afternoon tea is a relatively new English custom. Though the custom of drinking tea dates years back to Ancient China and became popular in England in the 17th century, the idea of “afternoon tea” didn’t appear until about 200 years later.
It is said that the afternoon tea was introduced into England by Anna Russell, the 7th Duchess of Bedford, in the mid - 19th century. The evening meal was usually served around 8 o’clock at that time, thus leaving a rather long period of hunger between meals. The Duchess therefore added a tray of tea and some light snacks during the late afternoon. It later became her habit, and she started to invite other friends to join her.
This extra “meal” of tea and desserts later became a popular social event. During the 1880s, afternoon tea was usually served in the drawing room between 4 and 5 o’clock, and women from high society would dress themselves up with long gowns, gloves and hats for it.
Traditional afternoon tea usually includes delicious sandwiches, scones (烤饼), cakes, other desserts, and most importantly, tea. Nowadays, however, in most British households, afternoon tea is more likely to be just a cup of tea out of teabags, with some biscuits or small cakes.
5. What can we infer from the passage?
A. Afternoon tea dates back to Ancient China.
B. The concept of “afternoon tea” didn’t appear until the 19th century.
C. The custom of drinking tea became popular in England after the 19th century.
D. The custom of drinking tea was introduced into England by Anna Russell.
(
6. Nowadays, afternoon tea ______.
A. is richer than traditional one
B. consists of a cup of tea made by a teabag, some biscuits or cakes
C. is less popular than before
D. includes delicious sandwiches, scones, cakes and other desserts
(
7. What is the best title for the passage?
A. Want a Cup of Tea?
B. What Is Afternoon Tea?
C. The Development of Afternoon Tea
D. New Forms of Afternoon Tea
(
In fact, afternoon tea is a relatively new English custom. Though the custom of drinking tea dates years back to Ancient China and became popular in England in the 17th century, the idea of “afternoon tea” didn’t appear until about 200 years later.
It is said that the afternoon tea was introduced into England by Anna Russell, the 7th Duchess of Bedford, in the mid - 19th century. The evening meal was usually served around 8 o’clock at that time, thus leaving a rather long period of hunger between meals. The Duchess therefore added a tray of tea and some light snacks during the late afternoon. It later became her habit, and she started to invite other friends to join her.
This extra “meal” of tea and desserts later became a popular social event. During the 1880s, afternoon tea was usually served in the drawing room between 4 and 5 o’clock, and women from high society would dress themselves up with long gowns, gloves and hats for it.
Traditional afternoon tea usually includes delicious sandwiches, scones (烤饼), cakes, other desserts, and most importantly, tea. Nowadays, however, in most British households, afternoon tea is more likely to be just a cup of tea out of teabags, with some biscuits or small cakes.
5. What can we infer from the passage?
A. Afternoon tea dates back to Ancient China.
B. The concept of “afternoon tea” didn’t appear until the 19th century.
C. The custom of drinking tea became popular in England after the 19th century.
D. The custom of drinking tea was introduced into England by Anna Russell.
(
B
)6. Nowadays, afternoon tea ______.
A. is richer than traditional one
B. consists of a cup of tea made by a teabag, some biscuits or cakes
C. is less popular than before
D. includes delicious sandwiches, scones, cakes and other desserts
(
B
)7. What is the best title for the passage?
A. Want a Cup of Tea?
B. What Is Afternoon Tea?
C. The Development of Afternoon Tea
D. New Forms of Afternoon Tea
(
C
)
答案:
5. B 推理判断题。由第一段最后一句可知,饮茶这一习俗于 17 世纪在英格兰兴起,直到大约 200 年后才出现“下午茶”这一概念,故选 B。6. B 细节理解题。由最后一段最后一句可知,如今英国下午茶很可能只是一杯由茶包泡的茶,搭配着一些饼干和小蛋糕,已经远远不如以往那样丰富精致,故选 B。7. C 主旨大意题。由全文内容可知,本文讲的是下午茶如何传入英国及其发展,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看