2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第136页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
B
Now distance is no longer a problem for travellers around the world. For those who make journeys across the world, the speed of travel today has turned the countries into villages. It seems that the distances between them appear no greater than from village to village in the past. Planes fly people from one end of the Earth to the other, providing a freedom of movement not dreamt of a hundred years ago.
However, not everyone is pleased with the high speed. Though we have conquered (征服) time and distance, there is a great loss. Travel is something to be enjoyed, not endured (忍受). The ship offers leisure and time enough to appreciate the ever - changing sights and sounds of a journey. During a journey by train, lakes, forests and wild, open plains sweeping past your carriage window create a grand view in which time and distance mean nothing. But if you board a plane, you can just see the blank blue of the sky filling the narrow window of the aeroplane, and the hours progress slowly.
What's more, there is the time spent being “processed” at a modern airport. People are transported like robots along walkways; luggage is weighed; tickets are produced, examined and produced yet again before the passengers move to another waiting area. Of course, journeys by rail and sea take longer, but the hours devoted to being “processed” at departure and arrival are luckily shorter. No wonder, then, that the modern high - speed trains are winning back passengers from the airlines.
Yet it is impossible for us to turn our back on the aeroplane. The working lives of too many people depend upon it; too many industries have been built around its design and operation. And too many holiday takers, with limited time to spend, patiently endure the busy airports and limited space of the flight to gain those extra hours. Speed controls people's life today; saving time, in work or play, is the important thing - or so we are told. Perhaps those first horsemen, riding freely across the wild, open plains, were enjoying a better world than the ones we know today. They could travel at will, and the clock was not their master.
4. What does the author try to express in paragraph 1?
A. Travel by plane has speeded up the growth of villages.
B. The speed of modern travel has made distances relatively shorter.
C. The freedom of movement has helped people realise their dreams.
D. Man has been fond of travelling rather than staying in one place.
(
5. How does the author support the underlined statement in paragraph 2?
A. By giving instructions.
B. By analysing cause and effect.
C. By following the order of time.
D. By giving examples.
(
6. What does the last sentence of the passage mean?
A. They could enjoy free and relaxing travel.
B. They needed the clock to tell the time.
C. They preferred travelling on horseback.
D. They could travel with their master.
(
Now distance is no longer a problem for travellers around the world. For those who make journeys across the world, the speed of travel today has turned the countries into villages. It seems that the distances between them appear no greater than from village to village in the past. Planes fly people from one end of the Earth to the other, providing a freedom of movement not dreamt of a hundred years ago.
However, not everyone is pleased with the high speed. Though we have conquered (征服) time and distance, there is a great loss. Travel is something to be enjoyed, not endured (忍受). The ship offers leisure and time enough to appreciate the ever - changing sights and sounds of a journey. During a journey by train, lakes, forests and wild, open plains sweeping past your carriage window create a grand view in which time and distance mean nothing. But if you board a plane, you can just see the blank blue of the sky filling the narrow window of the aeroplane, and the hours progress slowly.
What's more, there is the time spent being “processed” at a modern airport. People are transported like robots along walkways; luggage is weighed; tickets are produced, examined and produced yet again before the passengers move to another waiting area. Of course, journeys by rail and sea take longer, but the hours devoted to being “processed” at departure and arrival are luckily shorter. No wonder, then, that the modern high - speed trains are winning back passengers from the airlines.
Yet it is impossible for us to turn our back on the aeroplane. The working lives of too many people depend upon it; too many industries have been built around its design and operation. And too many holiday takers, with limited time to spend, patiently endure the busy airports and limited space of the flight to gain those extra hours. Speed controls people's life today; saving time, in work or play, is the important thing - or so we are told. Perhaps those first horsemen, riding freely across the wild, open plains, were enjoying a better world than the ones we know today. They could travel at will, and the clock was not their master.
4. What does the author try to express in paragraph 1?
A. Travel by plane has speeded up the growth of villages.
B. The speed of modern travel has made distances relatively shorter.
C. The freedom of movement has helped people realise their dreams.
D. Man has been fond of travelling rather than staying in one place.
(
B
)5. How does the author support the underlined statement in paragraph 2?
A. By giving instructions.
B. By analysing cause and effect.
C. By following the order of time.
D. By giving examples.
(
D
)6. What does the last sentence of the passage mean?
A. They could enjoy free and relaxing travel.
B. They needed the clock to tell the time.
C. They preferred travelling on horseback.
D. They could travel with their master.
(
A
)
答案:
4. B 段落主旨题。通读第一段可知,该段主要讲的是,现代的旅行速度让人们可以快捷地从一个地方到达另一个地方,似乎缩短了地域之间的距离。5. D 归纳概括题。由画线句子后面的内容可知,作者通过举例来阐述这一句话。6. A 推理判断题。由本文的最后一句话可知,这些游客可以追随自己的意愿去旅行并且不受时间限制。
查看更多完整答案,请扫码查看