2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
C
The first time I went to France, I was shocked by the cultural differences in daily routines and manners. Born and brought up in Britain, I used to believe that we share the same cultural manners with our European neighbour. But how wrong I was!
The most challenging difference for me was the food and eating time. After one month of living here, I still got strange looks as I ate my homemade sandwiches behind a computer screen while the other colleagues enjoyed a three - course meal in the canteen. They also had a two - hour “pause” which seemed to involve every employee in France. What’s more, having evening meals at 6 pm was a common habit for people from the north of England, like me. Therefore, an evening meal at 9 pm was quite challenging for my stomach. After realising the fact that the local snacks were worth the wait, however, I quickly accustomed to this more relaxing way of life, which was hard to imagine before I came here.
Another aspect of French food and drink culture that I found hard to adapt to at first is the café culture. I am getting used to a quick espresso (浓咖啡), but deep down I have to admit that when catching up with an old friend, nothing suits more than a tall latte (拿铁) and a slice of homemade cake, preferably in a comfortable English tea room!
Finally, there go greetings. At home I feel comfortable shaking someone’s hand on the first meeting. So when I greeted a stranger with two kisses on the cheeks, I felt slightly out of my comfort zone. I do, though, appreciate this part of the French culture.
Being exposed to cultural differences is a unique experience which makes you appreciate your roots more and open your eyes to the diversity of the world.
8. What do we know about the food and eating time in France?
A. French people eat a quick lunch at work.
B. French people have a three - course meal in the evening.
C. French people usually eat evening meals at 6 pm.
D. An evening meal at 9 pm is quite common in France.
9. The underlined word “accustomed” in paragraph 2 can be replaced by “______”.
A. used
B. adapted
C. abandoned
D. refused
10. What does the author think of the experience in France?
A. Comfortable.
B. Challenging but enriching.
C. Hard to adapt to.
D. Unworthy.
8. (
9. (
10. (
The first time I went to France, I was shocked by the cultural differences in daily routines and manners. Born and brought up in Britain, I used to believe that we share the same cultural manners with our European neighbour. But how wrong I was!
The most challenging difference for me was the food and eating time. After one month of living here, I still got strange looks as I ate my homemade sandwiches behind a computer screen while the other colleagues enjoyed a three - course meal in the canteen. They also had a two - hour “pause” which seemed to involve every employee in France. What’s more, having evening meals at 6 pm was a common habit for people from the north of England, like me. Therefore, an evening meal at 9 pm was quite challenging for my stomach. After realising the fact that the local snacks were worth the wait, however, I quickly accustomed to this more relaxing way of life, which was hard to imagine before I came here.
Another aspect of French food and drink culture that I found hard to adapt to at first is the café culture. I am getting used to a quick espresso (浓咖啡), but deep down I have to admit that when catching up with an old friend, nothing suits more than a tall latte (拿铁) and a slice of homemade cake, preferably in a comfortable English tea room!
Finally, there go greetings. At home I feel comfortable shaking someone’s hand on the first meeting. So when I greeted a stranger with two kisses on the cheeks, I felt slightly out of my comfort zone. I do, though, appreciate this part of the French culture.
Being exposed to cultural differences is a unique experience which makes you appreciate your roots more and open your eyes to the diversity of the world.
8. What do we know about the food and eating time in France?
A. French people eat a quick lunch at work.
B. French people have a three - course meal in the evening.
C. French people usually eat evening meals at 6 pm.
D. An evening meal at 9 pm is quite common in France.
9. The underlined word “accustomed” in paragraph 2 can be replaced by “______”.
A. used
B. adapted
C. abandoned
D. refused
10. What does the author think of the experience in France?
A. Comfortable.
B. Challenging but enriching.
C. Hard to adapt to.
D. Unworthy.
8. (
D
)9. (
B
)10. (
B
)
答案:
8. D 细节理解题。由第二段倒数第二句可知,在法国,晚餐时间在晚上九点是很常见的事情,故选 D。9. B 词义猜测题。由上文 After realising the fact that the local snacks were worth the wait...可知,作者在意识到当地小吃值得等待这一事实后,很快适应了法国人轻松的生活方式,故选 B。10. B 推理判断题。由最后一段可知,尽管作者感受到英法文化差异所带来的思想冲击,但仍然觉得此次法国之行加深了自己对本国文化的认知,也体会到世界的多样化,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看