2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
C
Spain’s Royal Theatre and China’s National Centre for the Performing Arts (NCPA) have signed an agreement on exchange of audiovisual materials through an online platform. The agreement will allow consumers to view materials on demand.
“The NCPA will offer one opera and four concerts live, as well as five documentaries to present them on the platform. With the launch of this project, viewers from several countries will be able to view them on the Internet,” said Wang Ning, the president of the NCPA.
Wang Ning also said the agreement was positive for both institutions because “culture is connected”. “We are going to present the classical operas of the world to the Chinese audience, and we also want to introduce some Chinese operas to the world to help the exchange between different cultures. It doesn’t matter if it is from the East or the West. Art has a common character,” he added.
The Royal Theatre, which opened in 1850, is now considered to be the most important centre for classical music, opera and ballet in Spain. The agreement is another step towards greater collaboration between the two institutions which have enjoyed a close relationship for several years. He said the relationship between the Royal Theatre and China had received an important boost following the visit of Chinese President Xi Jinping and his wife Peng Liyuan to the theatre on 28 November 2018 during their official visit to Spain.
“We are working to take flamenco (弗拉明科舞) to China, to carry out joint university projects and exchange activities so our respective people can see how each other works,” he explained.
7. The NCPA promised to offer ______.
A. Peking Opera shows
B. cartoons
C. documentaries and concerts
D. flamenco
8. What is the purpose of signing the agreement?
A. To introduce Chinese operas to the world.
B. To introduce Spanish operas to the Chinese audience.
C. To carry out joint university projects and exchange activities.
D. To promote the exchange between cultures.
9. What does the underlined word “boost” in paragraph 4 probably mean?
A. Encouragement.
B. Rise.
C. Drop.
D. Success.
10. Where can we most likely read this passage?
A. On an Internet blog.
B. From a magazine.
C. From a news agency app.
D. In a textbook.
Spain’s Royal Theatre and China’s National Centre for the Performing Arts (NCPA) have signed an agreement on exchange of audiovisual materials through an online platform. The agreement will allow consumers to view materials on demand.
“The NCPA will offer one opera and four concerts live, as well as five documentaries to present them on the platform. With the launch of this project, viewers from several countries will be able to view them on the Internet,” said Wang Ning, the president of the NCPA.
Wang Ning also said the agreement was positive for both institutions because “culture is connected”. “We are going to present the classical operas of the world to the Chinese audience, and we also want to introduce some Chinese operas to the world to help the exchange between different cultures. It doesn’t matter if it is from the East or the West. Art has a common character,” he added.
The Royal Theatre, which opened in 1850, is now considered to be the most important centre for classical music, opera and ballet in Spain. The agreement is another step towards greater collaboration between the two institutions which have enjoyed a close relationship for several years. He said the relationship between the Royal Theatre and China had received an important boost following the visit of Chinese President Xi Jinping and his wife Peng Liyuan to the theatre on 28 November 2018 during their official visit to Spain.
“We are working to take flamenco (弗拉明科舞) to China, to carry out joint university projects and exchange activities so our respective people can see how each other works,” he explained.
7. The NCPA promised to offer ______.
A. Peking Opera shows
B. cartoons
C. documentaries and concerts
D. flamenco
8. What is the purpose of signing the agreement?
A. To introduce Chinese operas to the world.
B. To introduce Spanish operas to the Chinese audience.
C. To carry out joint university projects and exchange activities.
D. To promote the exchange between cultures.
9. What does the underlined word “boost” in paragraph 4 probably mean?
A. Encouragement.
B. Rise.
C. Drop.
D. Success.
10. Where can we most likely read this passage?
A. On an Internet blog.
B. From a magazine.
C. From a news agency app.
D. In a textbook.
答案:
7. C 细节理解题。根据文章第二段的细节可知,C 项正确。8. D 细节理解题。根据文章第三段的细节可知,D 项正确。A 项表述不全面,将中国戏剧介绍给全世界并不是最终目的;B 项表述也不全面,文化交流是双向的;C 项与题干不相关。9. B 词义猜测题。结合上下文语境,可推知 B 项正确。10. C 推理判断题。文章讲的是中西两家剧院通过签署协议来进行戏剧文化交流,并讲述该合作对于两家剧院会产生相应的积极影响,属于新闻类体裁的文章,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看