2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版》

C
The first day of May is celebrated around the world as May Day. Every year, there are at least two important celebrations associated with it. One celebration is for the International Workers’ Day or Labour Day. Workers in many countries gathered around to express their unity and also voiced their concerns. People gathered and marched in many cities around the globe. Some were protesting for better working conditions, higher salaries, and more jobs. Others were taking a stand against their nation’s government.
On 1 May 1886, large public meetings were started by workers in various cities in the United States to shorten the working day. The rallies lead to some riots in Chicago, which resulted in the death of several workers as well as policemen. In 1889, an international labour organisation decided in Paris, France to choose 1 May as the day to remember the workers’ fight for the eight-hour workday across the globe. Since then, May Day has become an annual event celebrated by several countries in the world.
May Day is also celebrated as the first day of summer in many cultures. A tradition in Europe is for people to dance around maypoles which are wooden poles decorated with flowers and ribbons (丝带). In France, people present their loved ones with flowers. A German tradition is for the people of a village to steal the maypole of other villages.
7. What did workers usually do during May Day? (
A
)
A. They gathered to voice their opinions in many countries.
B. They supported the eight-hour workday.
C. They danced and climbed the maypoles.
D. They stole the maypole of other villages.
8. What does the underlined expression “taking a stand against” in paragraph 1 probably mean? (
C
)
A. To support.
B. To be in favour of.
C. To object.
D. To stand up for.
9. What are the two important celebrations of May Day? (
D
)
A. Some gather and others march in some cities.
B. Some protest and others have public meetings.
C. People would dance and present their loved ones with flowers.
D. One is for Labour Day and the other is for the first day of summer.
答案: 7. A 细节理解题。根据文中第一段第四句可知答案,故选 A。
8. C 词义猜测题。根据画线短语中的 against 可推测该词组含义为反对,故选 C。
9. D 细节理解题。根据文中第一段第三句和第三段第一句可以得出答案,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭