2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修第二册外研版》

B
In a large city like Beijing, what's the best way you can think of to spend only a single yuan to get around? Shared bikes!
Shared bikes seem to have appeared in Beijing overnight. Their bright colour and stylish design make them stand out from other bikes. More importantly, they are “smart”. A shared bike can record the route it travels, the calories its rider consumes and the amounts of carbon emissions (排放) the ride saves. The smart lock is powered by solar energy. It is designed to produce power throughout the ride to keep its “smart” system running.
Registration (注册) for a shared bike is easy. As long as you have a smartphone, you're good to go. It takes only several minutes to register after scanning the QR code (二维码) on the bike. You have to provide your personal information such as name, ID card number and smartphone number.
“We are encouraging people to cycle short distances, rather than driving. We want to bring bikes back to China’s cities,” said a founder of a bike - sharing company. “We are using new technology to provide better services.” The free - floating model of shared bikes frees users from the need to find specific drop - off and collection points, and the GPS in the smart lock allows them to locate and book bikes in advance using their smartphone.
The bike - sharing companies intend to develop a green travelling culture. The riders feel rewarded not only by building up their body, but also by helping to control climate change.
Given the huge user base in the “kingdom of bicycles” and the growing demand for a green lifestyle, the future of the business should be optimistic.
4. Which of the following aspects shows the shared bike is smart?
A. Its appearance.
B. Its function.
C. Its speed.
D. Its weight.
(
B
)
5. To register for a shared bike, you needn't provide ______.
A. your ID card number
B. your name
C. the QR code on the bike
D. your smartphone number
(
C
)
6. What does paragraph 4 mainly tell us?
A. People prefer shared bikes to cars now.
B. Shared bikes are popular in China’s cities.
C. Shared bikes are convenient and easy to use.
D. Shared bikes can be located with a smartphone.
(
C
)
7. In which section of a newspaper can we read the passage?
A. Sports.
B. Entertainment.
C. Advertisement.
D. Technology.
(
D
)
答案: 4. B 细节理解题。由第二段第四句至第六句可知,共享单车的智能之处主要在于其功能。5. C 细节理解题。第三段是关于注册共享单车的内容,对于 A、B、D 项内容都有明确要求,但不需要提供二维码,因为二维码是在自行车上的。6. C 段落主旨题。本段借由一家共享单车公司的创始人之口,介绍了共享单车的便捷性。7. D 推理判断题。本文是一篇关于共享单车的说明文,而共享单车属于科技类版块。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭