第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅲ 任务型阅读
人与社会·畅想未来 (2024河南中考)
Some of the jobs which were common fifty years ago are almost not seen now, and some that are popular today may disappear in twenty years. 9
Space tour guide
People have been expecting an exciting travel in space. 10 Anyone who wants to see the Sun rising and setting over the Earth will be able to take trips to space. And for a trip of this kind, travelers will need a tour guide—someone who can explain to them what they are seeing and help keep them safe. 11
AI psychologist (心理学家)
AI is used for more and more practical work. And machines will become more humanlike. 12 An AI psychologist would need to understand about both psychology and technology. It would be this person’s job to make sure that future supercomputers worked well.
Human-technology integration (融合) specialist
With all the new technologies on offer, people may need help to understand and use them. So human-technology integration specialists might be very important. 13 They would look at all the technologies a person could use and advise on the best ones and how to get the most out of them.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.It will soon come true for many people.
B.They will need engineers for their “minds”.
C.They could teach others how to use future technologies.
D.So have you ever wondered what future jobs might be wanted?
E.The person who will do this job has to be a good communicator.
9.______ 10.______ 11.______ 12.______ 13.______
人与社会·畅想未来 (2024河南中考)
Some of the jobs which were common fifty years ago are almost not seen now, and some that are popular today may disappear in twenty years. 9
Space tour guide
People have been expecting an exciting travel in space. 10 Anyone who wants to see the Sun rising and setting over the Earth will be able to take trips to space. And for a trip of this kind, travelers will need a tour guide—someone who can explain to them what they are seeing and help keep them safe. 11
AI psychologist (心理学家)
AI is used for more and more practical work. And machines will become more humanlike. 12 An AI psychologist would need to understand about both psychology and technology. It would be this person’s job to make sure that future supercomputers worked well.
Human-technology integration (融合) specialist
With all the new technologies on offer, people may need help to understand and use them. So human-technology integration specialists might be very important. 13 They would look at all the technologies a person could use and advise on the best ones and how to get the most out of them.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.It will soon come true for many people.
B.They will need engineers for their “minds”.
C.They could teach others how to use future technologies.
D.So have you ever wondered what future jobs might be wanted?
E.The person who will do this job has to be a good communicator.
9.______ 10.______ 11.______ 12.______ 13.______
答案:
9. D 根据下文中未来的三种工作可知,所缺的句子是 D。10. A 设空处前提到了“人们一直期待一次令人兴奋的太空旅行”,设空处后提到了“任何想看到太阳在地球上空升起和落下的人都可以去太空旅行”,由此可知,这个愿望很快就会实现,所缺的句子是 A。11. E 根据设空处前提到的“可以向他们解释他们正在看到的东西”可知,做这份工作的人必须是一个善于沟通的人,所缺的句子是 E。12. B 根据设空处前的“机器将变得更像人类”以及设空处后的描述可知,所缺的句子是 B。13. C 根据设空处前对人类技术融合专家的职业描述可知,他们要能教会其他人如何使用未来的技术,所缺的句子是 C。
查看更多完整答案,请扫码查看