第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅰ 根据汉语意思完成句子,每空一词
1.刚才我看到迈克正在和他的宠物一起玩耍。
Just now I ______ Mike ______ with his pet.
2.——你打算什么时候出发?
——今天下午三点。(E9204001)
—When are you going to ______ ______?
—At three this afternoon.
3.你能独自完成这项任务吗?
Can you finish the task ______ ______ ______?
4.人与社会·和谐家庭 上周我很兴奋,因为我爸爸给我搭建了一个树屋。(E9204001)
Last week I was excited because my father ______ ______ a tree house for me.
5.跨体育与健康·身体健康 每个人都应该关注自己的健康。(E9204001)
Everyone should ______ ______ ______ their health.
1.刚才我看到迈克正在和他的宠物一起玩耍。
Just now I ______ Mike ______ with his pet.
2.——你打算什么时候出发?
——今天下午三点。(E9204001)
—When are you going to ______ ______?
—At three this afternoon.
3.你能独自完成这项任务吗?
Can you finish the task ______ ______ ______?
4.人与社会·和谐家庭 上周我很兴奋,因为我爸爸给我搭建了一个树屋。(E9204001)
Last week I was excited because my father ______ ______ a tree house for me.
5.跨体育与健康·身体健康 每个人都应该关注自己的健康。(E9204001)
Everyone should ______ ______ ______ their health.
答案:
saw;playing
@@set off/out
@@on your own
@@put up
@@pay attention to
@@set off/out
@@on your own
@@put up
@@pay attention to
6.(2024黑龙江齐齐哈尔中考) —Jane, I saw your brother yesterday.
—It ______ be him. My brother is studying in Shenzhen.
A.can’t B.mustn’t C.needn’t
—It ______ be him. My brother is studying in Shenzhen.
A.can’t B.mustn’t C.needn’t
答案:
A 根据题干中的“我哥哥正在深圳学习”可知,那个人“不可能”是他,can 用在否定句中表推测,can't 表示“不可能”,故选 A。
7.人与自我·抗挫能力 新独家原创 When you meet some difficulties, you should keep calm and think about ______ ways to get over the difficulties. (E9204001)
A.useless B.awful
C.proper D.harmful
A.useless B.awful
C.proper D.harmful
答案:
C 根据本题语境可知,当你遇到困难的时候,你应该保持冷静,思考克服困难的“合适的”方法,proper 符合题意,故选 C。
8.(2024山东菏泽一模) She wanted to ______ early in order to catch the early bus.
A.set off B.set up C.take off
A.set off B.set up C.take off
答案:
A set off 出发,启程;set up 成立,建立;take off 起飞,脱掉。根据设空处后的“为了赶上早班车”可知,她想早点儿出发,set off 符合题意。
9.学习能力·学习策略 (2023黑龙江龙东地区中考改编) When we learn English, we must pay attention ______ the words correctly.
A.pronouncing B.to pronouncing
C.pronounce D.to pronounce
A.pronouncing B.to pronouncing
C.pronounce D.to pronounce
答案:
B 根据 pay attention to doing sth.的固定搭配可知答案。
10.语言能力·理解能力 (2023江苏扬州中考改编) ______ everyone was laughing at the comics page, I picked up a copy to see what was so funny.
A.Until B.While
C.Although D.Unless
A.Until B.While
C.Although D.Unless
答案:
B 根据本题语境可知,我在所有人都大笑的时候拿起一本(连环漫画)看看什么这么好笑,从句的时态是过去进行时,连词 While 符合题意。
Ⅲ 阅读理解
人与社会·个人信息安全 (2024安徽合肥蜀山区二模,63—65,★★☆)
①Safer Internet Day is on the second Tuesday of February every year. This year, the theme (主题) is “Together for a better Internet”. On this day, people in around 170 countries take part in activities to try to make the Internet a safer place for children and young people.
②Safer Internet Day celebrates all the great things about being online. We can use the Internet to learn new things, video call family members who live far away, chat with friends, listen to music, watch videos and play games. But it can also be dangerous when we are online. Online bullying is when someone uses the Internet to make another person feel bad, often with bad messages on social media.
③Here is some advice on how to stay safe online.
④If you see something bad, tell an adult. If you see something online that makes you scared or worried, or if you know that someone is being bullied, tell a parent, a teacher or another adult who you trust.
⑤Don’t meet people who you only know online. It’s possible that people you meet online aren’t really who they are. It can be dangerous to go to meet them in real life.
⑥Don’t believe everything you read online! Not everything you read online is true. When you look for information, make sure that you use a website you can trust. And only share things with your friends if you know that they are true. (E9204003)
11.About Safer Internet Day, Paragraph 1 gives us the following information EXCEPT ______.
A.time B.theme
C.history D.purpose
12.What’s the second paragraph mainly about?
A.How to learn things online.
B.Good things and dangers online.
C.What to do with online bullying.
D.Great things about being online.
13.新考法·文章结构题 What’s the structure (结构) of the passage?

人与社会·个人信息安全 (2024安徽合肥蜀山区二模,63—65,★★☆)
①Safer Internet Day is on the second Tuesday of February every year. This year, the theme (主题) is “Together for a better Internet”. On this day, people in around 170 countries take part in activities to try to make the Internet a safer place for children and young people.
②Safer Internet Day celebrates all the great things about being online. We can use the Internet to learn new things, video call family members who live far away, chat with friends, listen to music, watch videos and play games. But it can also be dangerous when we are online. Online bullying is when someone uses the Internet to make another person feel bad, often with bad messages on social media.
③Here is some advice on how to stay safe online.
④If you see something bad, tell an adult. If you see something online that makes you scared or worried, or if you know that someone is being bullied, tell a parent, a teacher or another adult who you trust.
⑤Don’t meet people who you only know online. It’s possible that people you meet online aren’t really who they are. It can be dangerous to go to meet them in real life.
⑥Don’t believe everything you read online! Not everything you read online is true. When you look for information, make sure that you use a website you can trust. And only share things with your friends if you know that they are true. (E9204003)
11.About Safer Internet Day, Paragraph 1 gives us the following information EXCEPT ______.
A.time B.theme
C.history D.purpose
12.What’s the second paragraph mainly about?
A.How to learn things online.
B.Good things and dangers online.
C.What to do with online bullying.
D.Great things about being online.
13.新考法·文章结构题 What’s the structure (结构) of the passage?
答案:
11.C 推理判断题。通读第一段可知,本段提到了国际互联网安全日的时间、主题和意图,但没有提到它的“历史”,故选 C。
12.B 段落大意题。根据第二段内容可知,本段讲的是上网的益处和危险,故选 B。
13.A 文章结构题。本文第一段介绍了国际互联网安全日,第二段介绍了上网的益处和危险,第三段总结并引起下文,第四段到第六段是并列关系,分别介绍了几条建议,因此对应的结构是 A。
12.B 段落大意题。根据第二段内容可知,本段讲的是上网的益处和危险,故选 B。
13.A 文章结构题。本文第一段介绍了国际互联网安全日,第二段介绍了上网的益处和危险,第三段总结并引起下文,第四段到第六段是并列关系,分别介绍了几条建议,因此对应的结构是 A。
查看更多完整答案,请扫码查看