2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版》

Ⅴ 阅读理解
人与自我·勤于反思 (2024四川眉山中考改编, 28—31,★☆☆)
What subject do you worry about the most at school? Many students worry about math. Some students can’t sleep well the day before a math exam. Others may feel very nervous during the exam. But there might be a way to make the subject less stressful.

“For students who are worried about math, posture (姿势) makes a big difference,” Erik Peper, a researcher from a university told the Daily Mail. That’s right—sitting up straight can help you do better in math exams.
Researchers tested 125 college students. The students were asked to do a math exam while sitting in a slumped - over (趴倒的) position, or sitting up straight. After the test, 56% of the students said the exam was easier to do if they were sitting up straight.
“Slumping over is a defensive (防备的) posture. It can bring out negative (消极的) memories in the body and brain. This can stop you from thinking clearly,” Peper said.
Students who were not nervous about taking the math exam didn’t necessarily benefit (受益) from better posture. But they did find that doing math in a slumped - over position was more difficult, Science Daily reported.
Good posture isn’t just helpful for taking math exams. Musicians, sports players and public speakers can all benefit from it. When you feel stressed out, you can also try to sit up straight or stand tall. It can help you feel more positive (积极的) and focus better. (E9202003)
21. According to the passage, how do many students feel when they face math?
A. Calm. B. Sleepy. C. Stressed. D. Relaxed.
22. How many students found it easier to do the math exam when sitting up straight?
A. 125. B. 70. C. 60. D. 56.
23. 新考法·代词指代题 What does the underlined word “it” in Paragraph 6 refer to?
A. Good posture. B. Taking math exams. C. Defensive posture. D. Science Daily.
24. What is the passage mainly about?
A. The benefits of positive posture. B. A good way to relax in an exam. C. The benefits of a slumped - over position. D. A good way to have math tests.
答案: C 细节理解题。根据第一段中的“Many students worry...Others may feel very nervous during the exam.”可知,许多学生担心数学,一些学生在数学考试的前一天睡不好,另外一些学生在考试期间可能会感到紧张。由此可推断,很多学生在面对数学时会感到焦虑不安,故选C。
@@B 数字计算题。根据第三段中的“Researchers tested 125 college students.”及“After the test, 56% of the students said the exam was easier to do if they were sitting up straight.”可知,125名学生中的56%的人发现坐直会使数学考试更容易。根据计算可知,对应的学生人数是70人,故选B。
@@A 代词指代题。根据最后一段中的“Good posture isn't just helpful for taking math exams. Musicians, sports players and public speakers can all benefit from it.”可知,it指的是“好的姿势”,故选A。
@@A 主旨大意题。通读全文可知,本文讲的是保持良好坐姿的益处,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭