第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅴ 补全对话
语言能力·理解能力 (2024安徽合肥包河区二模,31—35,★☆☆)
根据对话内容,从文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余选项。
A:Do you know about Tao Xingzhi?
B:______
A:I learned that he thought all kids should go to school. ______
B:Yes. He also said that students should learn by doing things themselves.
A:______
B:Exactly. They worked on real projects.
A:______
B:True. Being kind was as big as getting good grades.
A:I’m glad his ideas are still around.
B:______ Tao Xingzhi really helped change education.


21.______ 22.______ 23.______ 24.______ 25.______
语言能力·理解能力 (2024安徽合肥包河区二模,31—35,★☆☆)
根据对话内容,从文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余选项。
A:Do you know about Tao Xingzhi?
B:______
A:I learned that he thought all kids should go to school. ______
B:Yes. He also said that students should learn by doing things themselves.
A:______
B:Exactly. They worked on real projects.
A:______
B:True. Being kind was as big as getting good grades.
A:I’m glad his ideas are still around.
B:______ Tao Xingzhi really helped change education.
21.______ 22.______ 23.______ 24.______ 25.______
答案:
21—25 EDFGA
Ⅵ 综合填空
文化意识·文化理解 (2024广东广州从化区二模,46—50,★☆☆)
阅读短文,根据上下文和所给的首字母写出所缺单词。注意使用正确形式,每空限填一词。
In China, safety education is becoming more and more important now. It helps students learn more about what they should do to keep themselves safe. Stampedes (踩踏事件), earthquakes and fires are the main a 26 at school.
A stampede always h 27 in crowded places. When students around you begin to push, just stand there and try to hold on to something. If you fall down in the crowd, move to one side and protect your head with your hands around.
When earthquakes take place, you can get under a desk q 28 . It’ll protect you from falling things. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines.
When there’s a fire, leave the classroom immediately. It’s better to put something w 29 over your mouth and nose. In this way, you won’t breathe in smoke. Many people die in a fire not because of the fire but smoke. When you want to get out, you should make yourself close to the floor. Then you can get some f 30 air.
26.______ 27.______ 28.______ 29.______ 30.______
文化意识·文化理解 (2024广东广州从化区二模,46—50,★☆☆)
阅读短文,根据上下文和所给的首字母写出所缺单词。注意使用正确形式,每空限填一词。
In China, safety education is becoming more and more important now. It helps students learn more about what they should do to keep themselves safe. Stampedes (踩踏事件), earthquakes and fires are the main a 26 at school.
A stampede always h 27 in crowded places. When students around you begin to push, just stand there and try to hold on to something. If you fall down in the crowd, move to one side and protect your head with your hands around.
When earthquakes take place, you can get under a desk q 28 . It’ll protect you from falling things. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines.
When there’s a fire, leave the classroom immediately. It’s better to put something w 29 over your mouth and nose. In this way, you won’t breathe in smoke. Many people die in a fire not because of the fire but smoke. When you want to get out, you should make yourself close to the floor. Then you can get some f 30 air.
26.______ 27.______ 28.______ 29.______ 30.______
答案:
26.accidents 踩踏事件、地震和火灾是学校发生的主要的“意外事件”,根据主语和 are 可知,此处要用 accident 的复数形式。
27.happens 踩踏事件总是“发生”在拥挤的地方,主语是 A stampede,再根据 always 可知,时态是一般现在时,所缺的词是 happens。
28.quickly 当地震发生时,你可以“迅速地”躲到桌子下面,所缺的词是 quickly。
29.wet 根据上下文可知,发生火灾的时候,最好用“湿的”东西捂住你的嘴巴和鼻子,wet 符合题意。
30.fresh 根据上下文可知,让自己贴近地面,是为了可以呼吸到“新鲜的”空气,所缺的词是 fresh。
27.happens 踩踏事件总是“发生”在拥挤的地方,主语是 A stampede,再根据 always 可知,时态是一般现在时,所缺的词是 happens。
28.quickly 当地震发生时,你可以“迅速地”躲到桌子下面,所缺的词是 quickly。
29.wet 根据上下文可知,发生火灾的时候,最好用“湿的”东西捂住你的嘴巴和鼻子,wet 符合题意。
30.fresh 根据上下文可知,让自己贴近地面,是为了可以呼吸到“新鲜的”空气,所缺的词是 fresh。
查看更多完整答案,请扫码查看