第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
B
人与自我·自我管理(2024天津武清区一模)
There was a little girl named Emily. She loved playing outside, reading books, and spending time with friends. However, she was afraid of the dark, especially when she had to go to bed at night. She was afraid that someone or something was hiding in the shadows(阴影). Emily’s parents tried to make her feel better by telling her there was nothing to fear, but she still couldn’t shake off her fear. They also gave her a night light, but that didn’t help either. Emily just couldn’t get over her fear of the dark.
One day, Emily had a sleepover(睡衣聚会)at Lily’s. After playing games, the two friends put on their pyjamas(睡衣)and got ready for bed. Emily noticed that Lily wasn’t afraid of the dark at all. She didn’t even have a night light in her room! Emily asked Lily why she wasn’t afraid of the dark, and Lily told her that she used to be afraid too, but she learned how to overcome(克服)her fear. Lily shared some ways with Emily, such as taking deep breaths(深呼吸), thinking happy thoughts, and even imagining that she was a superhero.
Emily decided to try out Lily’s ways that night. She closed her eyes, took some deep breaths, and then started to think about how much fun she had playing with Lily. Before she knew it, she was asleep.
The next day, Emily woke up at about 7 am. She realized that she had overcome her fear of the dark! From that day forward, Emily stopped using her night light and wasn’t afraid of the dark anymore.(E9203003)
31. What problem did Emily use to have?
A.She was afraid of the dark.
B.She spent little time with her friends.
C.She often went to bed late.
D.She was afraid of hiding in the shadows.
32. What does the underlined phrase “shake off” in Paragraph 1 mean?
A.抖落 B.摆脱 C.显摆 D.出发
33. Which is not mentioned in Lily’s ways?
A.Taking deep breaths.
B.Thinking happy thoughts.
C.Doing exercise every morning.
D.Imagining that she was a superhero.
34. How might Emily feel after she woke up the next morning?
A.Afraid. B.Happy. C.Tired. D.Sad.
35. What is the main idea of the passage?
A.Emily’s parents are worried about her.
B.Lily and Emily are good friends.
C.Emily overcame her fear of the dark.
D.Emily had a night light in her room.
人与自我·自我管理(2024天津武清区一模)
There was a little girl named Emily. She loved playing outside, reading books, and spending time with friends. However, she was afraid of the dark, especially when she had to go to bed at night. She was afraid that someone or something was hiding in the shadows(阴影). Emily’s parents tried to make her feel better by telling her there was nothing to fear, but she still couldn’t shake off her fear. They also gave her a night light, but that didn’t help either. Emily just couldn’t get over her fear of the dark.
One day, Emily had a sleepover(睡衣聚会)at Lily’s. After playing games, the two friends put on their pyjamas(睡衣)and got ready for bed. Emily noticed that Lily wasn’t afraid of the dark at all. She didn’t even have a night light in her room! Emily asked Lily why she wasn’t afraid of the dark, and Lily told her that she used to be afraid too, but she learned how to overcome(克服)her fear. Lily shared some ways with Emily, such as taking deep breaths(深呼吸), thinking happy thoughts, and even imagining that she was a superhero.
Emily decided to try out Lily’s ways that night. She closed her eyes, took some deep breaths, and then started to think about how much fun she had playing with Lily. Before she knew it, she was asleep.
The next day, Emily woke up at about 7 am. She realized that she had overcome her fear of the dark! From that day forward, Emily stopped using her night light and wasn’t afraid of the dark anymore.(E9203003)
31. What problem did Emily use to have?
A.She was afraid of the dark.
B.She spent little time with her friends.
C.She often went to bed late.
D.She was afraid of hiding in the shadows.
32. What does the underlined phrase “shake off” in Paragraph 1 mean?
A.抖落 B.摆脱 C.显摆 D.出发
33. Which is not mentioned in Lily’s ways?
A.Taking deep breaths.
B.Thinking happy thoughts.
C.Doing exercise every morning.
D.Imagining that she was a superhero.
34. How might Emily feel after she woke up the next morning?
A.Afraid. B.Happy. C.Tired. D.Sad.
35. What is the main idea of the passage?
A.Emily’s parents are worried about her.
B.Lily and Emily are good friends.
C.Emily overcame her fear of the dark.
D.Emily had a night light in her room.
答案:
B[语篇解读] 本文主要讲的是Emily克服对黑暗的恐惧的故事。
31. A 细节理解题。根据第一段中的“However, she was afraid of the dark”可知,Emily以前怕黑,故选A。32. B 词义猜测题。画线的短语是shake off,根据该短语所在的句子可知,Emily的父母试图使她感觉好一点,告诉她没什么好害怕的,但她仍然无法摆脱恐惧,shake off意为“摆脱”,故选B。33. C 细节理解题。根据第二段中的“Lily shared some ways with Emily, such as taking deep breaths, thinking happy thoughts, and even imagining that she was a superhero.”可知,文章中没有提到“每天早上锻炼”,故选C。34. B 推理判断题。根据第四段中的“The next day, Emily...she had overcome her fear of the dark!”可知,Emily第二天醒来后意识到自己已经克服了对黑暗的恐惧。由此可推断,她会感到开心,故选B。35. C 主旨大意题。本文主要讲的是Emily克服对黑暗的恐惧的故事。故选C。
31. A 细节理解题。根据第一段中的“However, she was afraid of the dark”可知,Emily以前怕黑,故选A。32. B 词义猜测题。画线的短语是shake off,根据该短语所在的句子可知,Emily的父母试图使她感觉好一点,告诉她没什么好害怕的,但她仍然无法摆脱恐惧,shake off意为“摆脱”,故选B。33. C 细节理解题。根据第二段中的“Lily shared some ways with Emily, such as taking deep breaths, thinking happy thoughts, and even imagining that she was a superhero.”可知,文章中没有提到“每天早上锻炼”,故选C。34. B 推理判断题。根据第四段中的“The next day, Emily...she had overcome her fear of the dark!”可知,Emily第二天醒来后意识到自己已经克服了对黑暗的恐惧。由此可推断,她会感到开心,故选B。35. C 主旨大意题。本文主要讲的是Emily克服对黑暗的恐惧的故事。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看