第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
B
跨生物·香蕉 (2024广西钦州一模)
①The banana is a kind of fruit and famous for its good taste. Many people say the banana is their favourite fruit. There are many kinds of bananas in the world. Here’s more information about bananas.
②People from at least 107 countries grow banana plants. The banana plant is very large. Some people often mistake the banana plants for trees. The banana plant can reach 5 meters in height. Leaves of banana plants are usually 2.5 meters long and 0.6 meters wide.
③The banana fruit grows in rows called hands. As many as twenty bananas make up a hand and as many as twenty hands are in a bunch (串). A bunch usually weighs between 20 and 30 kilograms. A single banana weighs about 125 grams.
④People usually peel bananas before eating. Then most common color of the banana skin is yellow, but certain kinds of bananas have green, red, or purple skins.
⑤A number of people love to eat bananas because they are healthy and delicious. As we know, 75% of a banana is water. Except for water, a banana also has some vitamins (维生素), sugar and so on. Every year, people eat about 100 billion bananas. People in Uganda eat bananas most. They consume (消费) about 300 kilograms of bananas per person every year. (E9206003)
26.What is the usual length (长度) of the leaves of banana plants?
A.5 meters. B.2.5 meters. C.0.6 meters.
27.Which of the following is TRUE according to the second and third paragraphs?
A.The banana plant is a kind of tree.
B.Bananas are widely planted in many countries.
C.A bunch of bananas usually weighs 125 grams.
28.What does the underlined word “peel” in the fourth paragraph mean in Chinese?
A.掰断 B.切碎 C.剥掉
29.What’s the structure of the passage?

30.What’s the best title for the passage?
A.Facts about bananas
B.Ways to grow bananas
C.Good taste of bananas
跨生物·香蕉 (2024广西钦州一模)
①The banana is a kind of fruit and famous for its good taste. Many people say the banana is their favourite fruit. There are many kinds of bananas in the world. Here’s more information about bananas.
②People from at least 107 countries grow banana plants. The banana plant is very large. Some people often mistake the banana plants for trees. The banana plant can reach 5 meters in height. Leaves of banana plants are usually 2.5 meters long and 0.6 meters wide.
③The banana fruit grows in rows called hands. As many as twenty bananas make up a hand and as many as twenty hands are in a bunch (串). A bunch usually weighs between 20 and 30 kilograms. A single banana weighs about 125 grams.
④People usually peel bananas before eating. Then most common color of the banana skin is yellow, but certain kinds of bananas have green, red, or purple skins.
⑤A number of people love to eat bananas because they are healthy and delicious. As we know, 75% of a banana is water. Except for water, a banana also has some vitamins (维生素), sugar and so on. Every year, people eat about 100 billion bananas. People in Uganda eat bananas most. They consume (消费) about 300 kilograms of bananas per person every year. (E9206003)
26.What is the usual length (长度) of the leaves of banana plants?
A.5 meters. B.2.5 meters. C.0.6 meters.
27.Which of the following is TRUE according to the second and third paragraphs?
A.The banana plant is a kind of tree.
B.Bananas are widely planted in many countries.
C.A bunch of bananas usually weighs 125 grams.
28.What does the underlined word “peel” in the fourth paragraph mean in Chinese?
A.掰断 B.切碎 C.剥掉
29.What’s the structure of the passage?
30.What’s the best title for the passage?
A.Facts about bananas
B.Ways to grow bananas
C.Good taste of bananas
答案:
B [语篇解读] 本文介绍了和香蕉有关的一些信息。
26.B 细节理解题。根据第二段中的“Leaves of banana plants are usually 2.5 meters long”可知,香蕉的叶子通常有 2.5 米长,故选 B。 27.B 细节理解题。根据第二段中的“People from at least 107 countries grow banana plants.”可知,香蕉在许多国家被广泛种植,故选 B。 28.C 词义猜测题。根据画线词所在的句子可知,人们通常在吃香蕉前剥香蕉皮。由此可推断 peel 意为“剥掉”,故选 C。 29.C 文章结构题。通读全文可知,本文是“总—分”的结构。第一段为总述,引出话题;第二、三、四、五段是并列关系。对应的结构是 C。 30.A 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了和香蕉有关的一些事实,合适的标题是 A。
26.B 细节理解题。根据第二段中的“Leaves of banana plants are usually 2.5 meters long”可知,香蕉的叶子通常有 2.5 米长,故选 B。 27.B 细节理解题。根据第二段中的“People from at least 107 countries grow banana plants.”可知,香蕉在许多国家被广泛种植,故选 B。 28.C 词义猜测题。根据画线词所在的句子可知,人们通常在吃香蕉前剥香蕉皮。由此可推断 peel 意为“剥掉”,故选 C。 29.C 文章结构题。通读全文可知,本文是“总—分”的结构。第一段为总述,引出话题;第二、三、四、五段是并列关系。对应的结构是 C。 30.A 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了和香蕉有关的一些事实,合适的标题是 A。
查看更多完整答案,请扫码查看