2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版》

Ⅲ 阅读理解(每小题3分,共45分)
A
人与自我·健康生活 (2023山东济南历城区第三次联考改编)
Everybody wants to keep healthy. How can we keep ourselves healthy? Doctor Smith has some advice for you. If you can follow his directions, you may be much healthier than before.
IMPROVE ON SLEEP
Good health needs good sleep. Go to bed before you are tired. Don’t eat or read in bed. Go to bed at the same time before midnight and get up at the same time. Your body likes the routine for a good night’s sleep.
STAY FREE OF FLU
Studies show that a cold or flu virus (病毒) can live on our hands for long. So wash all parts of your hands often with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu, please call Health Line at 22335678.
ORAL HEALTH
Brush your teeth twice daily and visit the dentist at least once a year. The mouth is a mirror of disease. The oral check is not only for the health of teeth, but for the whole body. For more of it, please visit www.mydr.com.au.
EXERCISE MORE
Studies have shown that many diseases have something to do with less or no physical activity. Try to do it for 30 minutes a day, 5 days or a week. For more information, please call Health Line at 22887653.(E9205003)
26.If you want to get a good sleep, you’d better go to bed ______.
A.after you are tired
B.at midnight
C.without eating
D.after reading in bed
27.You can call ______ for more ways to prevent the spread of flu.
A.22335678 B.22887653 C.22335688 D.22778635
28.You should visit the dentist at least ______ because the mouth is a mirror of disease.
A.twice daily B.once a year C.once a month D.twice a season
29.From the last part we know that many diseases have something to do with less or no ______.
A.oral examination B.hands washing C.sleeping D.physical activity
30.You may probably read this ad in a ______.
A.health magazine B.map C.textbook D.storybook
答案: A [语篇解读] 本文介绍了一些和保持健康有关的建议。
26. C 细节理解题。根据 IMPROVE ON SLEEP 描述中的“Good health needs good sleep...Don’t eat or read in bed.”可知,好的健康需要良好的睡眠,睡觉前不要在床上吃东西或看书,故选 C。 27. A 细节理解题。根据 STAY FREE OF FLU 描述中的“For more ways to prevent the spread of flu, please call Health Line at 22335678.”可知,答案为 A。 28. B 细节理解题。根据 ORAL HEALTH 描述中的“visit the dentist at least once a year”可知,应该每年至少看一次牙医,故选 B。 29. D 细节理解题。根据 EXERCISE MORE 描述中的“Studies have shown that many diseases have something to do with less or no physical activity.”可知,研究表明许多疾病都与较少或没有体力活动有关,故选 D。 30. A 文章出处题。本文介绍了一些和保持健康有关的建议,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭