第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅲ 阅读理解(每小题2分,共20分)
A
新体裁·宣传网页 (2023山东聊城东昌府区学情调研)
Mrs Li plans to visit the National Museum of China next Sunday with her son. She is looking for some information on its official website.

21.The museum is usually open for ______ hours.
A.7 B.8 C.8.5 D.9
22.16-year-old Mary can enter the museum with ______.
A.her student card B.her collection of stamps C.her homework D.her library card
23.What can’t we learn about the National Museum of China in the text?
A.Its address. B.Its opening time. C.Its history and story. D.Its official website.
24.Which of the following is true?
A.Mrs Li will visit the National Museum of China on Monday. B.Visitors can buy tickets online before visiting the museum. C.A 12-year-old boy can enter the museum with his parents. D.Visitors can take their pet dog into the museum.
25.Who may be interested in the text?
A.Pet lovers. B.Sports lovers. C.Book lovers. D.Travel lovers.
A
新体裁·宣传网页 (2023山东聊城东昌府区学情调研)
Mrs Li plans to visit the National Museum of China next Sunday with her son. She is looking for some information on its official website.
21.The museum is usually open for ______ hours.
A.7 B.8 C.8.5 D.9
22.16-year-old Mary can enter the museum with ______.
A.her student card B.her collection of stamps C.her homework D.her library card
23.What can’t we learn about the National Museum of China in the text?
A.Its address. B.Its opening time. C.Its history and story. D.Its official website.
24.Which of the following is true?
A.Mrs Li will visit the National Museum of China on Monday. B.Visitors can buy tickets online before visiting the museum. C.A 12-year-old boy can enter the museum with his parents. D.Visitors can take their pet dog into the museum.
25.Who may be interested in the text?
A.Pet lovers. B.Sports lovers. C.Book lovers. D.Travel lovers.
答案:
21.B 数字计算题。根据文章中的“Opening hours: 9:00 am - 5:00 pm.”可知,开放时间是从早上 9 点到下午 5 点,经过计算可知,一共是 8 个小时,故选 B。 22.A 细节理解题。根据文章中的“Visitors with ID cards, student cards or other valid certificates can enter.”可知,持身份证、学生证和其他有效证件的游客可以进入。根据题干中的“16 岁的玛丽”可知,她持学生证即可,故选 A。 23.C 推理判断题。通读全文可知,文章中提到了中国国家博物馆的地址、开放时间和官网,但没提到“它的历史和故事”,故答案为 C。 24.C 细节理解题。根据文章中的“Teenagers under 14 years old need to be accompanied by adults.”可知,14 岁以下的青少年须由成年人陪同,故选项 C 是正确的描述。 25.D 推理判断题。本文介绍了中国国家博物馆的相关信息,由此可以推断出旅游爱好者可能对本文感兴趣,故答案为 D。
查看更多完整答案,请扫码查看