第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅴ 阅读理解
人与社会·人物事迹 (2023安徽中考改编, 59—62,★★☆)
Ten years ago, J. B. Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm. As one of the members of a pop group, Gill had lived a busy life but the farm gave him a way to relax.
Although farming was new to him, Gill took the challenge and his experiences helped him write his book Ace and the Animal Heroes. The story follows Ace, whose life changes greatly when he moves to the countryside. After trying on a pair of magical wellies (长筒靴), Ace realizes he can speak to the animals, who make up their mind to protect the farm.
Gill says that if he had his own pair of magical wellies, he would love to speak to wildlife, especially the wild deer (鹿) that sometimes appear near his farm. As they have no owners, Gill feels like he’s sharing their home. “It’s really interesting to hear what they’re thinking and know where they’re at,” he said.
Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm. His children, Ace and Chiara, helped out with his book. Together, Gill’s family made sure that the pictures in the book looked like the animals they’d been based on. He said, “All of those have been really great to piece the whole book together.” (E9203003)
23. What did Gill decide to do ten years ago?
A. Live a busy life.
B. Start his own farm.
C. Move to the city.
D. Form a pop group.
24. 新考法·段落大意题 What’s Paragraph 2 mainly about?
A. Gill’s farm.
B. Gill’s family.
C. Gill’s book.
D. Gill’s animals.
25. What can we learn about Gill from Paragraph 3?
A. He cares about wildlife.
B. He develops many interests.
C. He was born with magic.
D. He is the owner of the deer.
26. Where did Gill get the idea for his book?
A. From his group members.
B. From his children’s pictures.
C. From the magical wellies.
D. From the animals on the farm.
人与社会·人物事迹 (2023安徽中考改编, 59—62,★★☆)
Ten years ago, J. B. Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm. As one of the members of a pop group, Gill had lived a busy life but the farm gave him a way to relax.
Although farming was new to him, Gill took the challenge and his experiences helped him write his book Ace and the Animal Heroes. The story follows Ace, whose life changes greatly when he moves to the countryside. After trying on a pair of magical wellies (长筒靴), Ace realizes he can speak to the animals, who make up their mind to protect the farm.
Gill says that if he had his own pair of magical wellies, he would love to speak to wildlife, especially the wild deer (鹿) that sometimes appear near his farm. As they have no owners, Gill feels like he’s sharing their home. “It’s really interesting to hear what they’re thinking and know where they’re at,” he said.
Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm. His children, Ace and Chiara, helped out with his book. Together, Gill’s family made sure that the pictures in the book looked like the animals they’d been based on. He said, “All of those have been really great to piece the whole book together.” (E9203003)
23. What did Gill decide to do ten years ago?
A. Live a busy life.
B. Start his own farm.
C. Move to the city.
D. Form a pop group.
24. 新考法·段落大意题 What’s Paragraph 2 mainly about?
A. Gill’s farm.
B. Gill’s family.
C. Gill’s book.
D. Gill’s animals.
25. What can we learn about Gill from Paragraph 3?
A. He cares about wildlife.
B. He develops many interests.
C. He was born with magic.
D. He is the owner of the deer.
26. Where did Gill get the idea for his book?
A. From his group members.
B. From his children’s pictures.
C. From the magical wellies.
D. From the animals on the farm.
答案:
B 细节理解题。根据第一段中的“Ten years ago, J. B. Gill decided to make a change. He moved from the city to start his own farm.”可知,十年前,Gill 决定开办一个属于自己的农场,故选 B。
@@C 段落大意题。通读第二段可知,本段主要介绍了 Gill 撰写的那本书,故选 C。
@@A 推理判断题。通读第三段可推断,Gill 关心野生动物,故选 A。
@@D 细节理解题。根据第四段中的“Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm.”可知,Gill 的写作灵感来自他家农场里的动物,故选 D。
@@C 段落大意题。通读第二段可知,本段主要介绍了 Gill 撰写的那本书,故选 C。
@@A 推理判断题。通读第三段可推断,Gill 关心野生动物,故选 A。
@@D 细节理解题。根据第四段中的“Gill got his ideas for writing from the animals on his family farm.”可知,Gill 的写作灵感来自他家农场里的动物,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看