第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅴ 阅读理解
人与自我·自我管理 (2023山东济南高新区一模改编,46—50,★★☆)
Where there is a will, there is a way. Perhaps not many students can understand this better than Michael Ha. Because of his story of success, he has become an example to many young people.
Michael Ha was born in a very poor family in 1994. His parents worked in Vietnam before they moved to Britain in 1980. They couldn’t find work in Britain because they spoke little English. The whole family had to live on benefits(救济金) and they lived in a small house in Hackney—a poor area in East London. Growing up was not easy for Michael, but he never gave up.
At the age of 10, he set his heart on going to University of Cambridge. It was not easy, either. Michael studied at a school, which used to be called “the worst school” in Britain. However, young Michael made up his mind to try his best, no matter what kind of school he was studying at. The smart boy studied very hard and did well in every subject at school. Once he made a bet(打赌) with his friend to learn advanced mathematics (进阶数学). As a result, after spending just four months teaching himself from a textbook, he got an A in AS - level further math.
Now Michael is a medical student at St. John’s College in University of Cambridge and has just won an award for his excellent grades. He hopes he will be an inspiration for other young people from disadvantaged backgrounds.(E9208003)
21. Where was Michael Ha born?
A. In Britain.
B. In Vietnam.
C. In America.
D. In India.
22. Why couldn’t Michael’s parents find work in Britain?
A. Because they didn’t want to go to work.
B. Because they could live on benefits easily.
C. Because they could hardly speak English.
D. Because they had lots of money and houses.
23. What does Michael learn at University of Cambridge now?
A. English.
B. Medicine.
C. Math.
D. Every subject.
24. The underlined word “disadvantaged” means “____” in Chinese.
A. 弱势的
B. 强势的
C. 积极的
D. 消极的
25. What is the best title of the passage?
A. How to deal with the difficulties
B. How to become an excellent student
C. From a poor country to Cambridge
D. From “the worst school” to University of Cambridge
人与自我·自我管理 (2023山东济南高新区一模改编,46—50,★★☆)
Where there is a will, there is a way. Perhaps not many students can understand this better than Michael Ha. Because of his story of success, he has become an example to many young people.
Michael Ha was born in a very poor family in 1994. His parents worked in Vietnam before they moved to Britain in 1980. They couldn’t find work in Britain because they spoke little English. The whole family had to live on benefits(救济金) and they lived in a small house in Hackney—a poor area in East London. Growing up was not easy for Michael, but he never gave up.
At the age of 10, he set his heart on going to University of Cambridge. It was not easy, either. Michael studied at a school, which used to be called “the worst school” in Britain. However, young Michael made up his mind to try his best, no matter what kind of school he was studying at. The smart boy studied very hard and did well in every subject at school. Once he made a bet(打赌) with his friend to learn advanced mathematics (进阶数学). As a result, after spending just four months teaching himself from a textbook, he got an A in AS - level further math.
Now Michael is a medical student at St. John’s College in University of Cambridge and has just won an award for his excellent grades. He hopes he will be an inspiration for other young people from disadvantaged backgrounds.(E9208003)
21. Where was Michael Ha born?
A. In Britain.
B. In Vietnam.
C. In America.
D. In India.
22. Why couldn’t Michael’s parents find work in Britain?
A. Because they didn’t want to go to work.
B. Because they could live on benefits easily.
C. Because they could hardly speak English.
D. Because they had lots of money and houses.
23. What does Michael learn at University of Cambridge now?
A. English.
B. Medicine.
C. Math.
D. Every subject.
24. The underlined word “disadvantaged” means “____” in Chinese.
A. 弱势的
B. 强势的
C. 积极的
D. 消极的
25. What is the best title of the passage?
A. How to deal with the difficulties
B. How to become an excellent student
C. From a poor country to Cambridge
D. From “the worst school” to University of Cambridge
答案:
A 推理判断题。根据第二段中的“Michael Ha was born in...before they moved to Britain in 1980.”可知,他出生在 1994 年,他父母 1980 年搬到了英国,所以他是在英国出生的,故答案为 A。
@@C 细节理解题。根据第二段中的“They couldn't find work in Britain because they spoke little English.”可知,他的父母几乎不会讲英语,所以他们在英国找不到工作,故选 C。
@@B 细节理解题。根据第四段中的“Now Michael is a medical student at St. John's College in University of Cambridge”可知,他在剑桥大学圣约翰学院学医,故选 B。
@@A 词义猜测题。根据上文的描述可知,Michael Ha 希望他能成为一个可以激励来自“弱势”背景的其他年轻人的人,故答案为 A。
@@D 标题归纳题。本文讲的是 Michael Ha 的励志故事,他从英国最差的学校进入了剑桥大学,故选 D。
@@C 细节理解题。根据第二段中的“They couldn't find work in Britain because they spoke little English.”可知,他的父母几乎不会讲英语,所以他们在英国找不到工作,故选 C。
@@B 细节理解题。根据第四段中的“Now Michael is a medical student at St. John's College in University of Cambridge”可知,他在剑桥大学圣约翰学院学医,故选 B。
@@A 词义猜测题。根据上文的描述可知,Michael Ha 希望他能成为一个可以激励来自“弱势”背景的其他年轻人的人,故答案为 A。
@@D 标题归纳题。本文讲的是 Michael Ha 的励志故事,他从英国最差的学校进入了剑桥大学,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看