2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版》

Ⅳ 阅读理解
人与自我·学校生活 (2024山东东营中考,26—30,★★☆)
Something terrible happened to Han Mei at school one day. When Han Mei and her friend Li Dan were walking down the stairs (楼梯) from the third floor, her classmate Xu Nuo accidentally hit her on the back. She lost her balance (平衡) and fell down the stairs. She broke her left leg and her right arm was bleeding. She had a bruise (瘀伤) on her right leg too.
“Ouch! That hurt!” cried Han Mei. Her teacher Miss Gao called 120 right away.
Han Mei had to stay in hospital for a week. In the ward (病房), she met Wang Hong, who broke her arm in a car accident. They talked for long hours. They left hospital on the same day.
The doctor told Han Mei that she had to stay at home for a month so that her leg could get well again. Han Mei could not go to school. She was upset. Wang Hong went to visit her. She told Han Mei interesting stories to cheer her up. They played chess and watched cartoons together.
When Han Mei could walk again, she joined some interest classes with Wang Hong. They visited many places together too. Since then, Wang Hong has been Han Mei’s best friend.
“This accident caused me a lot of pain, but luckily, I got a best friend,” thought Han Mei. (E9205003)
17. What happened to Han Mei at school?
A.She fell down on the third floor.
B.She was hit on the back purposely.
C.She broke her arm in a car accident.
D.She got hurt and was sent to hospital.
18. Who did Han Mei meet in the hospital?
A.Li Dan. B.Xu Nuo.
C.Wang Hong. D.Miss Gao.
19. Which of the following is TRUE?
A.Han Mei left hospital earlier than Wang Hong.
B.Han Mei was upset because she missed Wang Hong.
C.Han Mei told Wang Hong interesting stories.
D.Han Mei went to many places with Wang Hong.
20. 新考法·事件排序题 The right order of the following statements is ________.
①Wang Hong made Han Mei happy.
②Han Mei and Wang Hong studied and played together.
③Han Mei and Wang Hong met and got to know each other.
A.③①② B.③②① C.①③② D.②③①
21. What does Han Mei probably learn from this experience?
A.Health is the most important thing.
B.A bad thing may bring a good result.
C.The same interests can bring people closer.
D.Friends should bring out the best in each other.
答案: D 细节理解题。根据第一段中的“She broke her left leg and her right arm was bleeding. She had a bruise on her right leg too.”和后文中的描述可知,韩梅受伤被送到了医院,故选 D。
@@C 细节理解题。根据第三段中的“In the ward, she met Wang Hong, who broke her arm in a car accident.”可知,韩梅在医院遇到了王红,故选 C。
@@D 细节理解题。根据第五段中的“They visited many places together too.”可知,韩梅和王红一起去了很多地方,故选 D。
@@A 事件排序题。通读第三段到第五段并结合选项可知,事件发生的顺序是:韩梅和王红相遇并互相认识了→王红逗韩梅开心→两人一起学习和玩耍,故选 A。
@@B 推理判断题。根据最后一段中的“This accident caused me a lot of pain, but luckily, I got a best friend”可知,韩梅认为这次意外给她带来了痛苦,但幸运的是,她也交到了一个最好的朋友,由此可推断“坏事可能会带来好的结果”,故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭