2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版》

Ⅲ 阅读理解(每小题 2分,共 20分)
A
人与自我·学校生活 (2024广西南宁天桃教育集团月考)
Jackie is writing a summary of School Day to his teacher.
Summary:
School Day was held successfully on February 29. Twenty-four student helpers from Grade 8 were divided into four groups of six. Each group was responsible for selling one kind of product to raise money for the disabled (残疾的).
LeaderNickLeaderLeo
All of the groups performed well on School Day and received praise from the visitors. In short, our School Day went well and we got no poor opinions from the visitors.
Feedback(反馈):
Opinions from 100 students have been collected. Most students thought the activities were good. However, some students thought the prices of the school postcards were a little too high.

Follow-up:
Have a meeting with the headmaster about prizes for excellent student helpers. (E9202003)
21.What was the task of the four groups?
A.To finish their homework.
B.To practise their ability.
C.To raise money for the disabled.
22.What were sold in Leo’s group?
A.School postcards.
B.Chinese paintings.
C.Recycling bags.
23.How did the visitors feel about the activities?
A.Worried. B.Surprised. C.Satisfied.
24.How many students like the school postcards?
A.10. B.15. C.25.
25. 新考法·语篇类型题 What may the text be?
A.A letter. B.A report. C.A story.
答案: 21.C 细节理解题。根据文章中的“Each group was responsible for selling one kind of product to raise money for the disabled.”可知,每个小组负责销售一种产品,为残疾人筹集资金,故选C。
22.C 细节理解题。根据第三组对应的信息“Recycling bags (Leader: Leo)”可知,Leo的小组卖的是循环利用袋,故选C。
23.C 推理判断题。根据文章中的“All of the groups performed well on School Day and received praise from the visitors.”可知,所有的小组表现得都很好,受到了参观者的称赞。由此可推断“参观者对活动很满意”,故选C。
24.A 数字计算题。根据Feedback中提到的“Opinions from 100 students have been collected.”可知,收集了100名学生的意见;再根据柱状图中的“School postcards”对应的10%可知,10个学生喜欢学校明信片。故选A。
25.B 语篇类型题。通读全文可知,本文是一篇总结报告,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭