第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅴ 阅读理解
人与社会·文化自信 (2024 四川宜宾中考改编,36—40,★★☆)
In China, Sichuan is a very interesting place in many ways. Here are some of the things that make Sichuan special.


21. How many kinds of special things about Sichuan are mentioned in the passage?
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
22.Why do people like to see pandas?
A.Because they are giant.
B.Because they like eating bamboo.
C.Because they live in nature parks.
D.Because they’re cute with black and white fur.
23.How do tourists like Jiuzhaigou?
A.Shining. B.Amazing.
C.Crowded. D.Ancient.
24. Why does the writer mention the Dujiangyan Irrigation System?
A.Because it is as popular as Jiuzhaigou.
B.Because plants and farms depend on it.
C.Because it is the writer’s favorite place.
D.Because it is interesting and ancient.
25.Where can you most probably see the reading material?
A.In a guidebook. B.In a science report.
C.In a storybook. D.In a history magazine.
人与社会·文化自信 (2024 四川宜宾中考改编,36—40,★★☆)
In China, Sichuan is a very interesting place in many ways. Here are some of the things that make Sichuan special.
21. How many kinds of special things about Sichuan are mentioned in the passage?
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
22.Why do people like to see pandas?
A.Because they are giant.
B.Because they like eating bamboo.
C.Because they live in nature parks.
D.Because they’re cute with black and white fur.
23.How do tourists like Jiuzhaigou?
A.Shining. B.Amazing.
C.Crowded. D.Ancient.
24. Why does the writer mention the Dujiangyan Irrigation System?
A.Because it is as popular as Jiuzhaigou.
B.Because plants and farms depend on it.
C.Because it is the writer’s favorite place.
D.Because it is interesting and ancient.
25.Where can you most probably see the reading material?
A.In a guidebook. B.In a science report.
C.In a storybook. D.In a history magazine.
答案:
C 细节理解题。通读全文可知,本文一共提到了四川的四种特别的东西,故选C。
@@D 细节理解题。根据大熊猫简介中的“They are cute with black and white fur, so people all over the world like to go to Sichuan to see them in nature parks.”可知,人们喜欢看大熊猫,是因为它们长着黑白花色的皮毛,很可爱,故选D。
@@B 推理判断题。通读九寨沟的简介可知,游客觉得它很令人惊叹,故选B。
@@D 推理判断题。通读第四个特别之处可知,作者提到“都江堰”,是因为它有趣又古老,故选D。
@@A 推理判断题。本文介绍了四川的一些特别之处,故最可能出自“旅游指南”,故选A。
@@D 细节理解题。根据大熊猫简介中的“They are cute with black and white fur, so people all over the world like to go to Sichuan to see them in nature parks.”可知,人们喜欢看大熊猫,是因为它们长着黑白花色的皮毛,很可爱,故选D。
@@B 推理判断题。通读九寨沟的简介可知,游客觉得它很令人惊叹,故选B。
@@D 推理判断题。通读第四个特别之处可知,作者提到“都江堰”,是因为它有趣又古老,故选D。
@@A 推理判断题。本文介绍了四川的一些特别之处,故最可能出自“旅游指南”,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看