第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
B
人与自我·劳动实践 (2024辽宁大连中山区四模改编)
Do you make your bed every morning? It may seem like a small act, but don’t look down on the benefits of making it a habit. This is good for both your physical and mental health.
First of all, making your bed can be your first step towards having a successful day. Tidying up your bedding may only take a few minutes. But this can be your first task of the day. Completing it will give you a small, simple sense of pride. And this will encourage you to move on to other tasks.
Besides, your sleep environment plays an important role in the quality of your sleep. Poor “sleep hygiene (卫生)” includes not only noise and light, but also clutter. In other words, an untidy bed will distract (分散注意力) you and keep you from falling asleep. On the other hand, keeping your bedroom clean and comfortable will help you sleep better at night.
How can you make bed - making a daily habit then? Well, connect it to a morning routine (惯例) you already follow. You can try making your bed after brushing your teeth, for example. Some people also set alarms on their phones to remind them to make their beds.
Whatever way you want to take, it won’t be difficult if you decide to get into this habit. Your can get off to a great start and it may get a better finish! (E9204003)
26. 新考法·代词指代题 The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to __________.
A.a small act
B.physical health
C.making your bed
D.looking down on the benefits
27.How do you feel after making your bed after reading the second paragraph?
A.Excited. B.Proud.
C.Surprised. D.Tired.
28.The underlined word “clutter” means “______” in Chinese.
A.杂乱 B.整洁 C.秩序 D.平静
29.What does the writer suggest people do?
A.Go to bed early at night.
B.Set an alarm clock to wake up.
C.Look after their mental health.
D.Develop the habit of making their bed.
30. 新考法·文章结构题 How is the text organized? (① = Paragraph 1...)

人与自我·劳动实践 (2024辽宁大连中山区四模改编)
Do you make your bed every morning? It may seem like a small act, but don’t look down on the benefits of making it a habit. This is good for both your physical and mental health.
First of all, making your bed can be your first step towards having a successful day. Tidying up your bedding may only take a few minutes. But this can be your first task of the day. Completing it will give you a small, simple sense of pride. And this will encourage you to move on to other tasks.
Besides, your sleep environment plays an important role in the quality of your sleep. Poor “sleep hygiene (卫生)” includes not only noise and light, but also clutter. In other words, an untidy bed will distract (分散注意力) you and keep you from falling asleep. On the other hand, keeping your bedroom clean and comfortable will help you sleep better at night.
How can you make bed - making a daily habit then? Well, connect it to a morning routine (惯例) you already follow. You can try making your bed after brushing your teeth, for example. Some people also set alarms on their phones to remind them to make their beds.
Whatever way you want to take, it won’t be difficult if you decide to get into this habit. Your can get off to a great start and it may get a better finish! (E9204003)
26. 新考法·代词指代题 The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to __________.
A.a small act
B.physical health
C.making your bed
D.looking down on the benefits
27.How do you feel after making your bed after reading the second paragraph?
A.Excited. B.Proud.
C.Surprised. D.Tired.
28.The underlined word “clutter” means “______” in Chinese.
A.杂乱 B.整洁 C.秩序 D.平静
29.What does the writer suggest people do?
A.Go to bed early at night.
B.Set an alarm clock to wake up.
C.Look after their mental health.
D.Develop the habit of making their bed.
30. 新考法·文章结构题 How is the text organized? (① = Paragraph 1...)
答案:
26.C 代词指代题。根据第一段中的“Do you make your bed every morning? It may seem like a small act, but don’t look down on the benefits of making it a habit.”可知,画线词 it 指代的是“整理床铺”,故选 C。 27.B 细节理解题。根据第二段中的“Completing it will give you a small, simple sense of pride.”可知,整理完床铺之后你会有自豪感,故选 B。 28.A 词义猜测题。画线的词是 clutter,根据上下文可推知,不好的睡眠卫生不仅包括噪音和灯光,还包括“杂乱”,故选 A。 29.D 推理判断题。通读全文可知,作者建议我们养成整理床铺的习惯,故选 D。 30.B 文章结构题。通读文章可知,第一段引出话题;第二、三段是并列关系,介绍了整理床铺的好处;第四段介绍如何养成整理床铺的习惯;第五段是总结语。故选 B。
Ⅳ 任务型阅读(每小题2分,共10分)
人与社会·个人信息安全 新独家原创
These days, a lot of teenagers use the Internet every day. Do you often go online? When you go
online, you must know how to stay safe. Remember the five SMART rules.
Safe Stay safe by never giving personal information to strangers you meet online. This includes (包括) your real name, your address, your phone number, photos or your school name.
Meeting Meeting someone you have only met online can be very dangerous, so make sure your parents or a responsible adult is with you all the time. Even if they are nice for the first time you meet them, it is important to know that your parents should be around every time you meet them.
Accepting Never accept someone’s requests or open emails from people you don’t know or trust. When in doubt, ask a parent if it’s safe.
Reliable You can rely on (依赖) information from good websites. You can also rely on the people that you know well and trust. However, it’s very easy to lie online, and people do it more often than you think.
Telling Tell a parent, teacher or trusted adult if you find something online that makes you uncomfortable. He or she is ready to help you all the time.
阅读短文,根据短文内容补全句子。每空一词。
31.The five SMART rules are Safe, Meeting, ______, Reliable and Telling.
32.Don’t tell strangers about your personal information ______ ______ your real name and your address.
33.Every time you meet someone you know online, you can ask______ ______ to go with you.
34.The writer thinks it’s not______ to lie online.
35.The passage is about how to______ ______ when you go online.
人与社会·个人信息安全 新独家原创
These days, a lot of teenagers use the Internet every day. Do you often go online? When you go
online, you must know how to stay safe. Remember the five SMART rules.
Safe Stay safe by never giving personal information to strangers you meet online. This includes (包括) your real name, your address, your phone number, photos or your school name.
Meeting Meeting someone you have only met online can be very dangerous, so make sure your parents or a responsible adult is with you all the time. Even if they are nice for the first time you meet them, it is important to know that your parents should be around every time you meet them.
Accepting Never accept someone’s requests or open emails from people you don’t know or trust. When in doubt, ask a parent if it’s safe.
Reliable You can rely on (依赖) information from good websites. You can also rely on the people that you know well and trust. However, it’s very easy to lie online, and people do it more often than you think.
Telling Tell a parent, teacher or trusted adult if you find something online that makes you uncomfortable. He or she is ready to help you all the time.
阅读短文,根据短文内容补全句子。每空一词。
31.The five SMART rules are Safe, Meeting, ______, Reliable and Telling.
32.Don’t tell strangers about your personal information ______ ______ your real name and your address.
33.Every time you meet someone you know online, you can ask______ ______ to go with you.
34.The writer thinks it’s not______ to lie online.
35.The passage is about how to______ ______ when you go online.
答案:
本文讲的是青少年上网时的安全准则。
31.Accepting 根据第二段到第六段的小标题可知,此处所缺的词是 Accepting。 32.such as 根据第二段的描述可知,不要告诉陌生人你的个人信息,这包括你的真名、地址等。结合设空处后的 your real name and your address 可推知,such as 符合题意。 33.your parents 根据第三段中的“it is important to know that your parents should be around every time you meet them”可知,你每次去见你在网上认识的人时,都应该让你父母和你一起去,your parents 符合题意。 34.hard/difficult 根据第五段中的“it’s very easy to lie online”可知,在网上撒谎是很容易的,即“不难”,所缺的词是 hard 或 difficult。 35.stay safe 本文讲的是上网时如何保证安全,stay safe 符合题意。
31.Accepting 根据第二段到第六段的小标题可知,此处所缺的词是 Accepting。 32.such as 根据第二段的描述可知,不要告诉陌生人你的个人信息,这包括你的真名、地址等。结合设空处后的 your real name and your address 可推知,such as 符合题意。 33.your parents 根据第三段中的“it is important to know that your parents should be around every time you meet them”可知,你每次去见你在网上认识的人时,都应该让你父母和你一起去,your parents 符合题意。 34.hard/difficult 根据第五段中的“it’s very easy to lie online”可知,在网上撒谎是很容易的,即“不难”,所缺的词是 hard 或 difficult。 35.stay safe 本文讲的是上网时如何保证安全,stay safe 符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看