2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册外研版》

1.(2024天津和平区一模) —Do you intend ______ in China for long, Betty?
—I hope so. And even if I go back to America, I’ll come back and visit you all. (E9208001)
A.staying B.to stay
C.stay D.stayed
答案: B intend to do sth.是固定搭配,意为“计划做某事;打算做某事”,to stay 符合题意,故选 B。
2.新独家原创 When I knew that I failed to pass the driving test, I felt ______. (E9208001)
A.proud B.excited
C.disappointed D.satisfied
答案: C 根据题干中的“我未能通过驾照考试”可知,我感到很失望,disappointed 符合题意,故选 C。
3.(2023广西柳州柳南区一模) Last year I visited this city ______ is on the east coast of America. (E9208002)
A.where B.which C.who
答案: B 先行词是 city,关系代词在定语从句中作主语,which 符合题意,故选 B。
4.人与社会·文化自信 (2024山东滨州中考) —Nowadays, many children fall in love with paper cutting.
—That’s true. It can ______ express their own fantastic ideas ______ improve their hands-on ability. (E9208001)
A.either;or B.not;but
C.not only;but also D.neither;nor
答案: C 根据题干中的“许多儿童爱上了剪纸”可推断,它不仅能表达他们有趣的想法,而且能提高他们的动手能力,not only...but also...是固定搭配,意为“不仅……而且……”,选项 C 符合题意。
5.学习能力·学习策略 (2024吉林中考)—Can you tell me ______?
—Sure. By taking notes and watching English films. (E9208002)
A.why we can learn English well
B.when we can learn English well
C.how we can learn English well
答案: C 根据题干中的“通过记笔记和看英文电影的方式”可知,所缺的引导词是 how,故选 C。
Ⅱ 阅读理解
人与社会·人物事迹 (2024安徽合肥瑶海区一模, 43—45,★☆☆)
Alena Wicker, a girl from the US, is not preparing to go back to middle school like most kids of her age. A medical school recently accepted Wicker.
She plans to go to the Heersink School of Medicine at the University of Alabama at Birmingham.
“It was the most amazing moment when I was accepted,” Wicker told Good Morning America.
She will start medical school in the autumn of 2024, after finishing two programs. She not only does well in study but also tries to help others. She is also the founder of the Brown STEM Girl Scholarship (奖学金). She said she started it to help girls of color to study in science, technology, engineering and math (STEM).
She developed a business plan and talked to business people to get it started. The business people provide scholarships, jobs and other support for girls of color. They also provide chances for girls of color to study abroad in Singapore. “I started it because I didn’t see a lot of girls or a lot of women getting into the STEM field,” said Wicker.
“I want to give them those chances and show them that they can do whatever they put their mind to,” she said. “They can become whatever they want to become without anybody telling them it’s impossible.” (E9208003)
6.When will Wicker start studying at the medical school?
A.After founding a scholarship.
B.After trying to help others.
C.After finishing two programs.
D.After graduating from middle school.
7.新考法·代词指代题 What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to (指的是)?
A.A business plan.
B.Studying science.
C.The medical school.
D.The Brown STEM Girl Scholarship.
8.Why does Wicker want to help these girls of color?
A.To see more girls and women of color.
B.To help them study STEM better abroad.
C.To show them they can become anybody in the world.
D.To give them chances to become whatever they want to.
答案: 6. C 细节理解题。根据第四段中的“She will start medical school in the autumn of 2024, after finishing two programs.”可知,她要在完成两门课程后再开始在医学院学习,故选 C。7. D 代词指代题。画线的词是 it,根据其前的“She is also the founder of the Brown STEM Girl Scholarship.”可知,it 指代的是 The Brown STEM Girl Scholarship,故选 D。8. D 细节理解题。根据最后一段中 Wicker 说的话“They can become whatever they want to...”可知,Wicker 帮助那些女孩是因为想给她们更多机会让她们成为想成为的人。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭