第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
C
人与社会·文化体验
Bath, about 100 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.
The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today visitors are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect for the goddess.
In the city, you will see many old buildings in the color of honey. Among them, the Royal Crescent and the Circus are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 buildings in the shape of a crescent(新月形). The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle formed by large townhouses. It is divided into three parts of the same length by three entrances with a lawn(草坪)in the centre. When visiting Bath, you can’t miss these two sites.
The museums in the city are also popular. You can go and appreciate Western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to the Jane Austen Centre to know more about her life with her family in Bath. If you come in October, you can even take part in the Bath International Film Festival.(E9201003)
36. The passage is mainly about the ______ in Bath.
A.writers B.paintings
C.festivals D.buildings
37. According to the passage, what can visitors do in the Roman Baths?
A.Take a bath.
B.Play in the water.
C.Enjoy ancient coins.
D.Buy ancient Roman objects.
38. What does the underlined word “length” mean in Chinese?
A.长度 B.厚度
C.高度 D.直径
39. 新考法·图片理解题 Which of the following is correct about the Royal Crescent and the Circus?




40. Where may you read this passage?
A.In a storybook.
B.In a science magazine.
C.In a guidebook.
D.In a news report.
人与社会·文化体验
Bath, about 100 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.
The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today visitors are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect for the goddess.
In the city, you will see many old buildings in the color of honey. Among them, the Royal Crescent and the Circus are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 buildings in the shape of a crescent(新月形). The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle formed by large townhouses. It is divided into three parts of the same length by three entrances with a lawn(草坪)in the centre. When visiting Bath, you can’t miss these two sites.
The museums in the city are also popular. You can go and appreciate Western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to the Jane Austen Centre to know more about her life with her family in Bath. If you come in October, you can even take part in the Bath International Film Festival.(E9201003)
36. The passage is mainly about the ______ in Bath.
A.writers B.paintings
C.festivals D.buildings
37. According to the passage, what can visitors do in the Roman Baths?
A.Take a bath.
B.Play in the water.
C.Enjoy ancient coins.
D.Buy ancient Roman objects.
38. What does the underlined word “length” mean in Chinese?
A.长度 B.厚度
C.高度 D.直径
39. 新考法·图片理解题 Which of the following is correct about the Royal Crescent and the Circus?
40. Where may you read this passage?
A.In a storybook.
B.In a science magazine.
C.In a guidebook.
D.In a news report.
答案:
C[语篇解读] 本文主要介绍了巴斯的建筑物。
36. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了巴斯的建筑物,故答案为D。37. C 细节理解题。根据第二段中的“You can see many ancient Roman objects, including the coins...the goddess.”可知,在罗马浴场,游客可以欣赏到古钱币,故答案为C。38. A 词义猜测题。画线的词是length,结合上下文可知,圆形广场被分成“长度”一样的三部分,故答案为A。39. B 图片理解题。根据第三段中的“The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle...”可知,圆形广场在皇家新月楼的东边,并且被分成长度相同的三部分,由此可推断,正确的图片是B。40. C 文章出处题。本文介绍了巴斯的建筑物,合适的出处是“旅游指南”,故选C。
36. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了巴斯的建筑物,故答案为D。37. C 细节理解题。根据第二段中的“You can see many ancient Roman objects, including the coins...the goddess.”可知,在罗马浴场,游客可以欣赏到古钱币,故答案为C。38. A 词义猜测题。画线的词是length,结合上下文可知,圆形广场被分成“长度”一样的三部分,故答案为A。39. B 图片理解题。根据第三段中的“The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle...”可知,圆形广场在皇家新月楼的东边,并且被分成长度相同的三部分,由此可推断,正确的图片是B。40. C 文章出处题。本文介绍了巴斯的建筑物,合适的出处是“旅游指南”,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看